Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AFYON. İBRAHİM KAZANCI 1-AYŞE BOZDAĞ 2-FİGEN SERT 3-BÜLENT ÇİFTÇİ 4-AHMET GEVREK 5-İBRAHİM TAŞKIN 6-HÜSEYİN İNAN 7-ADNAN İNCE 8-ÜMİT TEK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AFYON. İBRAHİM KAZANCI 1-AYŞE BOZDAĞ 2-FİGEN SERT 3-BÜLENT ÇİFTÇİ 4-AHMET GEVREK 5-İBRAHİM TAŞKIN 6-HÜSEYİN İNAN 7-ADNAN İNCE 8-ÜMİT TEK."— Sunum transkripti:

1 AFYON

2 İBRAHİM KAZANCI 1-AYŞE BOZDAĞ 2-FİGEN SERT 3-BÜLENT ÇİFTÇİ 4-AHMET GEVREK 5-İBRAHİM TAŞKIN 6-HÜSEYİN İNAN 7-ADNAN İNCE 8-ÜMİT TEK

3 ÖZ DENETİM Bu etkinlikle öğrencinin yapmış olduğu davranışlarla kendinden küçüklere, arkadaşlarına ya da çevresine karşı rol model olduğunu kavratmayı amaçlıyoruz. Sizce bu resim ne anlatıyor? Arkadaki çocuk ne yapıyor? Çevrenizde örnek olduğunuzu düşündüğünüz kimse var mı? Davranışlarını örnek aldığınız kimseler var mı? Bu soruların ardından yaptığımız her türlü tavır ve davranışın etrafımızda bizi rol model almaya hazırlanan kişileri nasıl etkileyeceğimizi anlatmış oluruz.

4 YARDIMSEVERLİK Bu etkinlikle öğrencinin iyonik bağın oluşumunu ve yardımseverlik değerini kavratmaya çalıştık. Sizce bu karikatür ne anlatıyor? Bu karikatürdeki atomların alıp verdikleri nedir? Bu şekilde oluşan bağ sizce kuvvetli midir? Herhangi bir arkadaşınız sizden bir şey talep ettiğinde ona yardımcı olduğunuzda ne hissediyorsunuz? Alınan cevaplarla birlikte öğrencinin kazanımları bulması sağlanır.

5 DOSTLUK, YARDIMSEVERLİK, VATANSEVERLİK Bu etkinlikle öğrencinin dersin kazanımını ve değerleri kazanması amaçlanır. Sizce bu resim ne anlatıyor? Size göre bu resimle dersimiz arasında nasıl bir alaka kurulabilir? Etrafımızdaki herkes bize benzese güzel olur muydu? Karışım deyince ne anlıyorsunuz? Bu soruların ardından etrafımızdaki her bireyin aslında güzel bir karışım oluşturduğunu, millet, vatan olmanın gerekliliğinin bu olduğunu vurgulayabiliriz.

6 SAYGI Bu etkinlikle öğrencinin kendi gibi olmayanlara karşı saygı çerçevesinde davranması gerektiğini öğrenmesini amaçladık. Sizce bu resim ne anlatıyor? Resimdeki çocuk ne yapıyor? Resimdeki bebeğin annesinin boynu mu ağrıyor? :))) Öğrencilerin vermiş olduğu cevaplardan sonra hiç kimsenin diğer bir kişiyi sırf kendine benzemediği için ötekileştirmemesi gerektiği vurgulanır.

7 SORUMLULUK Bu etkinlik derse giriş etkinliği olarak uygulanacaktır.Bu etkinlik periyodik özelliklerin değişimini daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla planlanmıştır. Atom çapının periyodik cetvelde aynı periyotta soldan sağa doğru gidildikçe azalacağını, iyonlaşma enerjisinin ise genellikle artacağını drama yoluyla anlatmak amaçlanmıştır. Aynı zamanda sorumluluk değerinin verilmesi amaçlanmıştır. Öğretmen sınıfa girince dersin başında 6 kisiyi tahtaya çıkarır. Öncelikle aynı periyodun başında olarak (ÖR: Li) çelimsiz bir öğrenci seçilir. Ardından daha irice bir öğrenci(Ör: F) seçilir. Her iki öğrenci birbiriyle aynı hizaya konulur ve etrafına ikişer arkadaş konur. Baştaki çelimsiz arkadaş etrafındaki elektronları güçlü bir şekilde kendine çekemez fakat sonda bulunan öğrenci daha güçlü olduğu için etrafında bulunan öğrencileri kendine daha kuvvetli çeker. Sonda bulunan öğrenci elektronları daha kuvvetli çektiği için ondan elektron koparmak daha fazla güç(enerji) gerektirir. Bu durum soldan sağa doğru gidildikçe iyonlaşma enerjisinin genellikle artacağını öğrencinin daha iyi anlamasını sağlayacaktır.

8 Dostluk

9


"AFYON. İBRAHİM KAZANCI 1-AYŞE BOZDAĞ 2-FİGEN SERT 3-BÜLENT ÇİFTÇİ 4-AHMET GEVREK 5-İBRAHİM TAŞKIN 6-HÜSEYİN İNAN 7-ADNAN İNCE 8-ÜMİT TEK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları