Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi. harika slayt

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi. harika slayt"— Sunum transkripti:

1 GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi

2

3 Geri Dönüşüm Atıkların Bir takım işlemlerinden Geçirdiklerinden sonra ikinci bir hammadde olarak üretim sürecine sokulmasına geri dönüşüm denir Atıkların Bir takım işlemlerinden Geçirdiklerinden sonra ikinci bir hammadde olarak üretim sürecine sokulmasına geri dönüşüm denir

4 Doğayı Korumak İçin Kağıt,Plastik,metal ve camları Geri Dönüşüm Kumbaralarına Atalım Onların Yaşam Alanlarını Kurtarmak Artık Bizim Elimizde

5 Geri Dönüşümün Önemi Geri Dönüşümün Önemi Geri Dönüşümün Önemi Geri Dönüşümün Önemi Geri Dönüşüm Çevremiz için Neden Önemlidir? Geri Dönüşüm Çevremiz için Neden Önemlidir? Geri dönüşümle hem doğayı hemde kaynaklarımızı koruruz. Geri dönüşümle hem doğayı hemde kaynaklarımızı koruruz. Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz. Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz.

6 Tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edebiliriz. Örneğin; bir ton kâğıdın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenebilir. Tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edebiliriz. Örneğin; bir ton kâğıdın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenebilir. Plastik Ambalaj Atıkların geri kazanılma sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için ise, 100 litre petrol tasarruf sağlanabilmektedir Plastik Ambalaj Atıkların geri kazanılma sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için ise, 100 litre petrol tasarruf sağlanabilmektedir

7 Dönüşen her ton cam için ise, 100 litre petrol tasarrufu sağlanır. Metal ambalajları ve ahşap ambalajları geri dönüştürerek doğal alanlarımızı bozulmadan koruyabiliriz. Dönüşen her ton cam için ise, 100 litre petrol tasarrufu sağlanır. Metal ambalajları ve ahşap ambalajları geri dönüştürerek doğal alanlarımızı bozulmadan koruyabiliriz. Enerji tasarrufu sağlarız Enerji tasarrufu sağlarız Geri dönüşüm yöntemiyle, üretimdeki işlem sayısı azaltılarak enerji tasarrufu sağlanır. Geri dönüşüm yöntemiyle, üretimdeki işlem sayısı azaltılarak enerji tasarrufu sağlanır.

8

9 Örneğin, maden çıkartılarak üretilen bir metal kutunun yapılabileceği enerji ile geri dönüşüm yöntemi kullanılarak 20 metal kutu yapılabilir. Benzer şekilde, kâğıt ve karton atıkların geri dönüştürülerek yeniden üretilmesi için gerekli olan enerji, normal işlemler için gerekli olanın yarısı kadardır. Örneğin, maden çıkartılarak üretilen bir metal kutunun yapılabileceği enerji ile geri dönüşüm yöntemi kullanılarak 20 metal kutu yapılabilir. Benzer şekilde, kâğıt ve karton atıkların geri dönüştürülerek yeniden üretilmesi için gerekli olan enerji, normal işlemler için gerekli olanın yarısı kadardır.

10 Bunun gibi, cam ve plastik atıkların da geri dönüşümünden önemli oranda enerji tasarrufu sağlanır. Bunun gibi, cam ve plastik atıkların da geri dönüşümünden önemli oranda enerji tasarrufu sağlanır. Ülkemizin gelişimine katkı sağlarız Ülkemizin gelişimine katkı sağlarız Geri dönüşüm, doğal kaynakların kullanılmasını azaltarak, enerji tasarrufu sağlayarak, iş imkânı yaratarak ve ham madde maliyetini azaltarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunur.

11 Ayrıca, dışarıya bağımlı olduğumuz petrol gibi ham maddelerin tüketiminin azalması sonucu, paramız yurtiçinde kalmakta ve geri dönüşüm sonucu oluşan ürünlerimizin yurtdışına satılmasıyla da ülkemize döviz girişi sağlanmaktadır. Ayrıca, dışarıya bağımlı olduğumuz petrol gibi ham maddelerin tüketiminin azalması sonucu, paramız yurtiçinde kalmakta ve geri dönüşüm sonucu oluşan ürünlerimizin yurtdışına satılmasıyla da ülkemize döviz girişi sağlanmaktadır.

12 Ben Neler Yapabilirim? Ben Neler Yapabilirim? Geri dönüşümün ilk ve en önemli adımı, ambalaj atıklarının çöplere karışmadan, ayrı olarak biriktirilerek, geri dönüşüm kutularına atılmasıdır. Sen de evinde ya da okulunda kullandığın ambalaj atıklarını çöp kutusuna değil geri dönüşüm kutusuna atmalısın. Geri dönüşümün ilk ve en önemli adımı, ambalaj atıklarının çöplere karışmadan, ayrı olarak biriktirilerek, geri dönüşüm kutularına atılmasıdır. Sen de evinde ya da okulunda kullandığın ambalaj atıklarını çöp kutusuna değil geri dönüşüm kutusuna atmalısın.

13 Bu şekilde hem geri dönüşümün en önemli adımını yerine getirerek, çevreye karşı duyarlı davranacak ve çevreyi korumuş olacaksın hem de arkadaşlarına ve büyüklerine örnek olacaksın. Tanıdığın büyüklerinden de sana yardımcı olmaları için yardım isteyebilirsin. Çevrenizde ya da okulunuzda geri dönüşüm kutusu yoksa belediyenizi arayarak isteyebilirsiniz. Belediyeniz bu konuda size yardımcı olacaktır. Bu şekilde hem geri dönüşümün en önemli adımını yerine getirerek, çevreye karşı duyarlı davranacak ve çevreyi korumuş olacaksın hem de arkadaşlarına ve büyüklerine örnek olacaksın. Tanıdığın büyüklerinden de sana yardımcı olmaları için yardım isteyebilirsin. Çevrenizde ya da okulunuzda geri dönüşüm kutusu yoksa belediyenizi arayarak isteyebilirsiniz. Belediyeniz bu konuda size yardımcı olacaktır.

14

15

16

17

18

19 Münib Esim 04 Patnos


"GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi. harika slayt" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları