Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Turizm Çoğrafyası Hazırlayan: Kunduz Mustapaeva. Hollanda Konu Tanımı Tarihi İklimi Tabii Kaynakları Ekonomi Turizmi Gezilecek Yerler İlginçler...

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Turizm Çoğrafyası Hazırlayan: Kunduz Mustapaeva. Hollanda Konu Tanımı Tarihi İklimi Tabii Kaynakları Ekonomi Turizmi Gezilecek Yerler İlginçler..."— Sunum transkripti:

1 Turizm Çoğrafyası Hazırlayan: Kunduz Mustapaeva

2 Hollanda Konu Tanımı Tarihi İklimi Tabii Kaynakları Ekonomi Turizmi Gezilecek Yerler İlginçler...

3 Hollanda nüfus yoğunluğu fazla olan bir ülkedir. Ülke özellikle peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, laleleri ve sosyal hakları ile tanınır. Hollanda bir Avrupa Birliği, NATO, OECD üyesidir. Ayrıca Kyoto Sözleşmesi'ni imzalamıştır.Hollanda, Belçika ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkelerinden bir tanesidir.

4 Hollanda DEVLETİN ADI: Hollanda BAŞŞEHRİ: Amsterdam YÜZÖLÇÜMÜ: 41.548 km2 NÜFUSU: 15.163.000 RESMİ DİLİ: Hollandaca DİNİ: Hıristiyanlık, Ateistlik PARA BİRİMİ: Florin (Gulden)

5 Kuzeybatı Avrupa’da, Almanya ile Belçika arasında kalan bir kıyı devleti. 53°33’- 50°46’ kuzey paralelleriyle, 3°22’-7°13’ doğu meridyenleri arasındadır. Kuzey-güney uzunluğu 306 km, doğu-batı genişliği ise ortalama 250 kilometredir. Genellikle düz ve alçak olan topraklarının % 40’ı denizleri doldurmak suretiyle kazanılmıştır.

6 Tarihi Viyana Kongresi kuzey ve güneyi bağımsız bir ülke olan Hollanda Krallığı olarak kısa bir süre için birleştirdi. Ancak güney Hollandalılar (Felemenkliler) 1830'da bağımsızlıklarını Belçika adı altında ilan etmişlerdi bile. Viyana Kongresi1830Belçika

7 İklim Deniz iklimi hüküm sürer. Kışları ılık, yazları ise oldukça sıcaktır. İklim genelde mutedildir. İklime gulfstream sıcak su akıntısının etkisi vardır. Yıllık sıcaklık ortalaması yazın 17°C, kışın ise -2°C kadardır. Ortalama yağış miktarı 558 mm ile 864 mm arasında değişmektedir.

8 Tabii Kaynaklar Bitki örtüsü ve hayvanlar: Hollanda topraklarının % 32’sini tarım toprakları, % 40’ını çayır ve mer’alar, % 18’ini ise ormanlar meydana getirmektedir. Ormanların az olması sebebiyle ülkede yabani hayvanlar oldukça azdır. Madenler: Madenler bakımından çok fakir bir ülkedir. Tabii gaz yatakları, dünyanın en büyük yataklarından biridir.

9 Ekonomi Hollanda ekonomisinin temeli tarım ve hayvancılığa, bazı sanayi kollarına ve transit ticarete dayalıdır. İkinci Dünya Harbinden sonra büyük bir gelişme kaydetmiştir.

10

11 Hollanda Turizmi Turizm bakımından gelişmiş bir ülkedir. Her sene yaklaşık 10 mln. turistler ziyaret ediyorlar.

12 Amsterdam Rijksmuseum vondelpark Anna Frank Müzesi

13 Amsterdam Herengracht Jordaan VanGogh Müzesi Dutch National Opera and Ballet

14 Rotterdam Kubik Evleri markthal boijmans Van Beuningen Müzesi

15 Rotterdam erasmus köprüsü euromast

16 Utrecht Oudegracht kanali Trajectum Lumen

17 Delta ProjectVrijthof

18 Keukenhof

19 İlginçler...

20 Tahta terlikler

21 Bisiklet diyarı

22 Mikrobioloji

23 Hollandalılar

24 Hafif Uyuşturucu

25 Sağlık

26 kırmızı fener sokağı

27 Teşekkürler


"Turizm Çoğrafyası Hazırlayan: Kunduz Mustapaeva. Hollanda Konu Tanımı Tarihi İklimi Tabii Kaynakları Ekonomi Turizmi Gezilecek Yerler İlginçler..." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları