Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma."— Sunum transkripti:

1 TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI

2 SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma ve kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel veya zihinsel aktivite.

3 TAKIM SPORU NEDİR Takım sporu, aynı amacı paylaşan oyunculardan oluşan takımların karşılaştığı sporlardır. Futbol, basketbol, voleyb ol, hentbol, buz hokeyi gibi birçok takım sporunda iki takım yarışırken ve her takımlar diğer takıma karşı üstünlük kurmaya çalışırken; kürek, yüzme, yelken gibi sporların bazı dallarında ise takım hâlinde birçok takıma karşı yarışılmaktadır.sporlardırFutbolbasketbolvoleyb olhentbolbuz hokeyikürekyüzmeyelken

4 Sporun faydaları Sağlığınızın değerini anlamanıza yardımcı olur. Yaşam kalitenizi arttırmanıza ve geliştirmenize yardımcı olur. Fiziksel performansınızı geliştirir. Soğuk ortamlara çabuk adapte olma kabiliyetinizi artırır. İyi bir fiziksel görünüş sağlar. Kendinize olan güven duygunuzu arttırır. Rahat olmanıza yardımcı olur. Sıcaklığa karşı tahammülünüzü artırır. Endişe ve kuruntularınızı azaltır. Stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. Kilonuzu korumanıza veya kilo kaybetmenize yardımcı olur. Sadece diyet yaparak değil. Zihinsel uyanıklılığınızı artırır. Genel ruhsal durumunuzun gelişmesini sağlar. Kolay ve iyi uyumanıza yardımcı olur. Cildi güzelleştirir.

5 BASKETBOL Elle oynanan ve topu yüksekteki sepet biçimi bir ağa sokmak hedefini güden bir oyundur. 1891'de Amerikalılar tarafından bulunmuştur.

6 VOLEYBOL

7 FUTSAL

8 JİMNASTİK

9 MASA TENİSİ

10 SATRANÇ


"TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları