Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARMA METAL YUVARLAK DAİRESEL BETON KOLON VİYADÜK AYAKLARI KALIBI BETON KALIBI İMALATI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARMA METAL YUVARLAK DAİRESEL BETON KOLON VİYADÜK AYAKLARI KALIBI BETON KALIBI İMALATI."— Sunum transkripti:

1 KARMA METAL YUVARLAK DAİRESEL BETON KOLON VİYADÜK AYAKLARI KALIBI BETON KALIBI İMALATI

2 BETON KALIBI İMALATI Betonun mimari ve statik açıdan gerekli formu almasını sağlayan ve beton yeterli dayanım kazanıncaya kadar onu taşıyan yardımcı yapı elemanlarına Beton kalıbı denir. Kalıp işçiliği inşaatlardaki en önem verilmesi gereken imalatlardır. Yapılarda kalıp işçiliği ne kadar düzgün olursa yapının taşıyıcılığı ve dayanımı o derece yüksek olur. Bu sebeple kalıplar teknik bilgisi olan kişilerce projelendirilip teknik bir ekiple uygulaması yapılmalıdır. Kalıpların görevi nedir ? -Betonarme elemanlara gerekli boyut ve şekli vermek, -Taze beton ağırlıklarını, taze beton basınçlarını ve beton dökümü sırasında ortaya çıkan ilave yükleri taşımak, -Betondökümüsırasındaortayaçıkabilecekdarbeve titreşim etkilerine dayanmak.

3

4 Kalıp sistemlerinde kalıp elemanları belirli standartlarda fabrikasyon olarak imal edilip şantiyede bir iş programına göre kullanılırlar.Kalıplar kalıp yüzeyleri, mesnet konstrüksiyonları ve yardımcı elemanlarla teşkil edilir. Beton yapılarda kolon,kiriş,kesitlerinin yuvarlak,elips,oval,altıgen,sekizg en,konik sütun,vb.. şekilli form yapılılarda çıkarılabilmesi için çelik kalıplar kullanılmalıdır. cnc lazer sac kesim,abkant- silindirbüküm makineleriileyarım parçalı demonte perde kalıp / kalıpları imalatıyapılabilmektedir.

5

6

7


"KARMA METAL YUVARLAK DAİRESEL BETON KOLON VİYADÜK AYAKLARI KALIBI BETON KALIBI İMALATI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları