Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİK ALETLER 1.DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ 2.CEP TELEFONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİK ALETLER 1.DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ 2.CEP TELEFONU"— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİK ALETLER 1.DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ 2.CEP TELEFONU
3.TELEVİZYON 4.BİGİSAYAR 5.ÇAMAŞIR MAKİNESİ 6.AKILLI TAHTA 7.PREJEKSİYON 8.DOKUNMATİK LEPTOP…………

2 DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI
JOSEPH NİEPCE 1816 yılında, Joseph Niepce,bir mücevher kutusu ve bir mikroskoptan alınmış mercekle ilkel bir fotoğraf makinesi yapmayı başardı. Negatif bir görüntüyü tespit etti. William Talbot adındaki İngiliz, 1835 yılında,negatiften alınma ilk pozitif baskıyı yaptı. Görüntünün ömürlü (devamlı) olması sağlanabilmişti. 

3 CEP TELEFONU MARTİN COOPER
İlk cep telefonunu 1973'te Michael Cooper çalıştığı Motorola firmasında geliştirmiştir. Modeli Motorola Dyna-Tac'dir. GSM Tarihçesi 1973 yılında ilk cep telefonunun mucidi olan Martin Cooper, GSM teknolojisinde pek çok yenilik bekliyor. İlk cep telefonunu 30 yıl önce üreten Martin Cooper bugün 74 yaşında.

4 TELEVİZYON LOGİE BAİRD
21. yüzyılın vazgeçilmez aletlerinden biri olan televizyonun tarihi, 75 yıl önce, İskoç mucit John Logie Baird 'in keşfiyle başladı. Baird, 21. yüzyılda insanları saatlerce karşısında oturtabilen televizyonun babasıydı. Keşif merakı çocuk yaşlarda başlayan Baird, 12 yaşında, evine bir elektik sistemi döşemiş ardından yoldayken arkadaşlarıyla konuşmasını mümkün kılacak ilk telefonsantralini geliştirdi. 

5 BİLGİSAYAR LEİBNİZ Kaynaklara bakıldığında 1642 yılında Blaise Pascal’ın yaptığı hesap makinesibilgisayar olarak geçmektedir. Paskal bazı kaynaklarca ilk bilgisayar olarak kabul edilen çinlilerin abaküs olarak bilinen icatdından etkilenmiştir. Fakat bu hesap makinesi çok kaba tuşlardan oluşan ve sadece toplama ile çıkarma yapabilen bir aletti yılında Almanya’lı bilim adamı Gottfreid Wilhelm von Leibniz bu hesap makinesini geliştirmeye başlamıştır ve 1694 yılında ilk dört işlem yapabilen bilgisayarı icat etmiştir+

6 ÇAMAŞIR MAKİNESİ Nathaniel Briggs
Amerikada 1797 de çamaşır yıkamak için fırçalama tahtası Nathaniel Briggs tarafından icat edildi. 1851 de Amerikalı James King tamburu olan başka bir çamaşır yıkama makinesinin patentini aldı. çamaşırlar bu tamburun içerisine konuyor ve tambur el ile çevriliyordu. 

7 AKILLI TAHTA Okullarımızda kara tahta dönemini bitiren "akıllı tahta"lar günden güne yaygınlaşmakta. Rekabet ortamının artması da okullara yaramakta ve bu yararlı tahtaların fiyatlarında çeşitli iyileştirilmeler yapılmaktadır.Peki bu akıllı tahtalar eğitim kalitesini yükseltme noktasında kullanıcılarına yani öğretmenlere ve öğrencilere neler vaad etmektedir?

8 PROJEKSİYON Geometride bir nokta, doğru ve düzlemin taşınmak suretiyle diğer bir nokta, doğru ve düzlemde meydana getirdiği izdüşüm. Haritacılıkta ise küre biçimindeki kütlelerin veya dünyanın yüzey şekillerinin düz bir kağıt üzerine orantılı aktarma işlemi

9 DOKUNMATİK LAPTOP DOKUNMATİKLAPTOP YENİ BULUNMUŞTUR ‘DE BULUNMUŞTUR ÇOK KULLANIŞLIDIR .DOKUNMATİK TELEFON GİBİ HER ŞEY YAPILIYOR KLAVYESİ HERKESİN BİLDĞİ GİBİ ÜSTÜNDEDİR.MOUSE ‘Yİ İSTER KULLANIYORSUNUZ İSTE KULANIMIYORSUNUZ.

10 HOPARLÖR Chester W. Rice ve Edward W. Kellogg
Hoparlör, elektrik akımı değişimlerini ses titreşimlerine çeviren alettir yıllarında elektrikli ses dalgalarının kaydedilip yayınlanmasına imkân sağlayan buluşlar ortaya çıktı. Bu buluşların neticesinde ilk hoparlör yıllarında yapılmıştır. Chester W. Rice ve Edward W. Kellogg tarafından yapılan çalışmalar hoparlörü geliştirdi. Bu iki bilim adamının ortaya çıkardığı sistem, günümüzde önemli değişikliğe uğramamıştır.

11 BULAŞIK MAKİNASI Birçok kadın bulaşık makinası yapabilmek için değişik fikirler geliştirdi. Ancak ilk patent 1885'te Josephine G. Cochran taraınjdan alındı. Cochran yaratıcılık konusunda rakiplerinden bir adı öndeydi, bunun nedeni buharlı gemiyi icat ettiğini ortaya süren John Fitch'in soyundan geliyor olmasıydı. Cochran her zaman daha üstün bir yaşayış tarzı hayal etti. Bu yüzden isminin daha kolay hatırlanacak "Cochrane, Cockran" gibi şekillerde yazdığı söylenmektedir. Bulaşık makinasını üretip patentini aldığı zaman ismi Josephine G. Cochran olaraktarihe geçti..

12 KALORİFER Romalılar Merkez ve depo durumunda olan bir kazandan çıkan sıcak havayı, suyu ya da buharı borularla dolaştırmak yoluyla yapının her yanını ısıtan sistem. Merkezi ısıtma da denmekle birlikte bu daha çok birden fazla yapının tek bir merkezdeki kazan ya da kazanlar aracılığıyla ısıtılması anlamında kullanılır. Kalorifer, kömür, fuel-oil ya da başka bir uygun yakıtın yakıldığı bir kazanda çalışma akışkanının (su, su buharı ya da hava) ısınması ve bu akışkanın kapalı bir sistem içinde dolaşırken konveksiyon yoluyla yapı içindeki havayı ısıtması ilkesine dayanır. 

13 KUM SAATİ  Bu arada İskenderiyeşehrinde Yunanlı bir saatçi ilk defa bazı silindirler ve çarklar kullanarak kendi kendine işleyen ilk su saatini buldu. Bununla birlikte, zamanın aralıklarla daha iyi öğrenmek gereksinimi “kum saati” denilen araçların icadına yol açtı. Kum saati, birbirine benzeyen iki kısımdan meydana geliyordu.

14 UÇAK Wright Kardeşler Orville (d. 19 Ağustos ö. 30 Ocak 1948), Wilbur (d. 16 Nisan ö. 30 Mayıs 1912), motorlu uçak uçuran ABD'li kardeşler. 18 Ağustos 1871 yılında Alphonse Pénaud, ilk defa yapısal dengeli model uçağı Tuileries Gardens, Paris'te Société de Navigation Aérienne kurumu gözetiminde 11 saniyede 40 m uçurarak havacılık da yeni bir çığır açmıştı. “Planophore” adını verdiği bu model uçak, tarihte ilk yapısal dengeli uçaktır. Buna benzer bir oyuncak, Wright kardeşlerin çocukken çok ilgilerini çekmişti.

15 YAZICI Remington-Rand 1953 yılında Remington-Rand, geliştirdiği yüksek hızlı bilgisayar yazıcısını ‘univac’adlı bir bilgisayara bağlayarak kullanmaya başladı yılında Remington-Rand’ın yazıcısı temel alınarak ilk mürekkep püskürtmeli yazıcı geliştirildi yılına gelindiğinde ise yazıcılar oldukça yaygınlaşmış ve bilgisayar donanımlarının vazgeçilmez bir parçası halini almıştır.,

16 FAXS Prof. Arthur Korn Radyo-link ve telefon hatları aracılığıyla resim ve yazıları uzak mesafelere aktarmaya yarayan faksimile aygıtları, ilk olarak gazetelere fotoğraf ulaştırabilmek için kullanıldı. Bu yolda ilk deneme, 1907 yılında yapıldı ve Londra’da yayınlanan Daily Mirror Gazetesi, bu yöntemle Paris’ten bir fotoğraf aldı. Kullanılan aygıt, o tarihten beş yıl önce Alman bilim adamı Prof. Arthur Korn tarafından icat edilmiş ve ilk denemeye kadar sürekli geliştirilmişti.

17 LAMBA Thomas Alva Edison Bugüne kadar yapılmış en iyi icatlar arasında gösterilen lamba aynı zamanda geceleri hayatımızı aydınlatan bir buluştur. Kimyanın yanı sıra iş adamı ve ünlü bir mucit olan Thomas Alva Edison, çalışmaları sonucu insanlığa büyük yarar sağlayan lambayı icat etmiştir.

18 BUZ DOLABI KARL LİNDE İlk buzdolabı, Karl Linde tarafından 1877’ de geliştirildi. Yiyeceklerin bozulmadan saklanabilmesi için gereken, ortamın soğuk olması koşulu, ilk defa Karl Linde tarafından yapay olarak sağlanmıştı. Linde’ nin cihazı, yiyecek kabininin arkasına freon gazı yerine metil ether adlı son derece patlayıcı bir gaz pompalıyordu. Bu yüzden pek yaygınlaşmadı. Freon gazı kullanılan ilk buzdolabını ise Balzer Von Platen ve Carl Munters birlikte tasarlamıştı.

19 TABLET PC Tablet bilgisayar her şeyden önce taşınabilirdir ve çok az yer kaplar. Yapı olarak cep bilgisayarı ile dizüstü bilgisayarın karışımdır ancak dizüstü bilgisayar gibi büyük klavyesi yoktur sadece ekrandan oluşur ve dokunmatik ekranı sayesinde tüm işlemlerinizi rahatça yapabilirsiniz. Ekran şeklide bir tablete benzediği için bu adı almıştır.

20 MP 3 Fraunhofer Şirketi ayrıca mp3 çalarlar yapmaya çalıştı ama başarılı olamadılar yılında Tomislav Uzelac tarafından MP3 Playback Motoru AMP icat edildi. Fakat ticari olarak değer kazanmadı. Ancak birkaç ay sonra, Dmitry Boldyrev ve Justin Frankel AMP teknolojisini Windows içine taşıdılar. Sonuç olarak Winamp adı verilen küçük, bedava mp3 çalar doğmuş oldu. Kullanım kolaylığı Winamp’ı çok popüler yaptı. 90 lı yıllarda neredeyse her bilgisayarda bir Winamp bulunuyordu. Winamp’ın windows işletim sisteminde elde ettiği başarı, Windows’un tümleşik medya oynatıcısı Windows Media Player da yapılan geliştirmelerle mp3 dosyalarını destekler hale getirdi.


"TEKNOLOJİK ALETLER 1.DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ 2.CEP TELEFONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları