Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mesleki Yabancı Dil HARDWARE UNITS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mesleki Yabancı Dil HARDWARE UNITS."— Sunum transkripti:

1 Mesleki Yabancı Dil HARDWARE UNITS

2 Card Reader It is a hardware unit that enables the data in the memory cards to be processed. Kart OKUYUCU Bellek kartları veri işlenmesine olanak sağlayan bir donanım birimidir.

3 Floppy Disk It is a smaller capacity removable storage device. It is made up of thin and flexible plastic material. This thin plastic film is coated with a magnetic material known as iron oxide for recording data and is protected by a hard outer cover. Disket Küçük kapasiteli kapatıla bilir depolama aygıtı.İnce ve esnek hale gelir.plastik malzeme.Bu ince plastik film manyetik bir malzeme olarak bilinen demir oksit ile kaplanmıştır veri kaydetme ve sert dış kapak ile korunmaktadır.

4 Cards Cards are components added to computers to increase their capability. When adding a peripheral device make sure that your computer has a slot of the type needed by the device. Sound Cards Sound cards allow computers to produce sound like music and voice. Kartlar Kartları bileşenleri bilgisayarlar için kendi yeteneğini arttırmak için eklenir.Bir ekleme çevre aygıtı bilgisayar türü cihaz tarafından ihtiyaç duyulan bir yuvası olduğundan emin olun. Ses Kartları Ses kartları bilgisayar müzik ve insan sesleri üretmek için izin verir.

5 Internal Hardware Units İç Donanım Birimleri
Motherboard (Mainboard) The motherboard provides connections for all parts of a computer. The memory, CPU, hard drives, optical drives, sound card, video card and other ports and expansion cards all connect to the motherboard directly or via cables. Anakart Anakart bir bilgisayarın tüm parçaları için bağlantıları sağlar. Bellek, İŞLEMCİ,sabit diskler, optik sürücüler, ses kartı, ekran kartı ve diğer portları ve genişleme kartları veya kablo üzerinden anakarta doğrudan bağlayın.

6 CPU (Central Processing Unit) The central processing unit (CPU) is the portion of a computer system that carries out the instructions of a computer program, to perform the basic arithmetical, logical, and input/output operations of the system. CPU (Merkezi İşlem Birimi) Merkezi işlem birimi (CPU) bölümünün bir bilgisayar sistemi taşıyan talimatlar bir bilgisayar programı gerçekleştirmek için temel aritmetik, mantıksal, ve giriş/çıkış işlemleri sistemi.

7 RAM (Random Access Memory) Random Access Memory (RAM) maintains temporary computer data storage. Also RAM increases your process speed according to its data transfer rate. Double data rate RAMs are known to be the fastest RAMS. (ex: DDR, DDR2, DDR3). The faster your RAM is the more you can cope with various programs at the same time. RAM (Random Access Memory) Random Access Memory (RAM) geçici bilgisayar veri depolama korur. Ayrıca RAM veri transfer hızına göre işlem hızını artırır. Çift veri oranı en hızlı RAMs RAMS olduğu bilinmektedir. (örn: DDR, DDR2, DDR3). Daha hızlı RAM aynı zamanda çeşitli programlar ile başa çıkmak mümkün.

8 Monitor Port Monitör Portu
This connector is used to attach a computer display monitor to a computer’s video card. The connector has 15 holes. Monitör Portu Bu bağlayıcı bir bilgisayarın video kartı Bilgisayar monitör bağlamak için kullanılır. Bağlayıcı 15 deliği vardır.

9 Audi/Speaker and Microphone Socket
At the back of the computer system we can find three small sockets of blue, green and pink colours used to connect speakers, audio input devices and microphones to the PC respectively. The connectors for microphone and speakers look like as shown in the adjacent figure. They are colour coded to help in troubleshooting. Audi/Hoparlör ve Mikrofon Soketi Bilgisayar sisteminin arkasındaki mavi, yeşil ve pembe renkler PC için hoparlör, ses giriş cihazları ve mikrofonları bağlamak için sırasıyla kullanılan üç küçük yuva bulabiliriz. Mikrofon ve hoparlör için bağlantı yandaki şekilde görüldüğü gibi benziyor. Renk gidermeye yardımcı olmak için kodlanmış.

10 Ethernet Port Is a family of computer networking technologies for local area networks (LANs) commercially introduced in Ethernet Portu Yerel alan ağları bilgisayar ağ teknolojileri ailesini (LAN) ticari olarak 1980 yılında kullanılmaya başlandı.

11 HDMI (High-Definition Multimedia Interface) HDMI is a compact audio/video interface for transmitting uncompressed digital data. It is a digital alternative to consumer analog standards, HDMI connects digital audio/video sources to compatible digital audio devices, computer monitors, video projectors, tablet computers, and digital televisions. HDMI (Yüksek Tanımlı Multimedya Arayüzü) HDMI sıkıştırılmamış dijital veri aktarımı için kompakt bir ses/video arabirimi. Dijital ses/video kaynağı dijital ses cihazları, bilgisayar monitörleri, video projektörler, tablet bilgisayarlar ve dijital televizyon gibi uyumlu bağlanır HDMI analog tüketici standartlarına dijital bir alternatif.


"Mesleki Yabancı Dil HARDWARE UNITS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları