Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta."— Sunum transkripti:

1 GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI

2 Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta sonu Gürkan’ın canı çok sıkılmıştı. Hemen Semih’i aradı ve topunu al da bize gel, oyun oynayalım, dedi. Semih telefonu kapattı, annesinden izin aldı ve evden çıktı.

3 Gürkan’ın canı hala çok sıkıldığı için arkadaşı gelene kadar televizyon seyretmeye karar verdi. Çizgi film ona o kadar çok komik ve eğlenceli gelmişti ki Semih’in geldiğini bile fark etmedi.

4 Semih: -Gürkan topu getirdim hadi oynayalım, dedi. Gürkan: -Ben sana oynayalım diye bir şey demedim ki hem çizgi film seyrediyorum daha sonra oynayalım, dedi. Semih: - Sen yalancısın bana yalan söyledin, seninle bir daha oynamayacağım dedi ve odadan çıktı.

5 Tam çıkmak üzereyken, Semih’in ablası nereye gidiyorsun? Daha yeni gelmiştin dedi. Semih olanları anlattı. Birlikte Gürkan’ın yanına gittiler.

6 -Gürkan kumandayı verir misin? Hayır. Çizgi film seyrediyorum abla ayrıca bu saatte televizyon bende sen öyle demiştin. -Ben öyle bir şey demedim. Hemen kumandayı bana ver. Ama bu haksızlık yalan söylüyorsun abla. -Evet, bence de bu haksızlık sende Semih’e yalan söyledin.

7 Gürkan arkadaşına söylediği yalandan dolayı çok utandı ve ondan özür diledi. Bir daha hiç yalan söylemeyeceğine, her zaman dürüst olacağına söz verdi. Semih onu affetti ve her zaman dürüst olacağına o da söz verdi. Birlikte çizgi film izledikten sonra oyun oynadılar ve çok eğlendiler… -SON-


"GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları