Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU"— Sunum transkripti:

1 ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU
ÖĞR.GÖR.ENES KOZA

2 AMAÇ VE HEDEF AMAÇ: Bu sunumun sonunda, katılımcıların antisosyal kişilik bozukluğu hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. HEDEF:Katılımcılar antisosyal kişilik bozukluğununun tipik şemasını söyleyebilmeli

3 ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU
Anne babasız büyümüş, sokakta ve yetiştirme yurtlarında yetişmiş, tutarlı bir disiplin görmemiş, fiziksel / cinsel olarak sömürülmüş kişilerde daha sıktır. Genel nüfusta %3 oranında görülür. Hapishanelerde adli suçtan hükümlü kişilerin yaklaşık %50’sinde görülmektedir. Kentlerde ve düşük sosyoekonomik düzeyde daha sık görülür.

4 ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU
-Yasaları tekrarlı biçimde ihlal ederler. -Başkalarının haklarına saygı göstermezler. -Gördükleri cezalardan ve deneyimlerden ders almazlar. -Kendilerinin ve başkalarının güvenliğini düşünmez veya umursamazlar. -Suçluluk duygusu yaşamazlar. -Etkileyici ve entelektüel görünebilirler. -Her türlü suçu işleyebilirler. -Yaptıkları davranışları inkar eder veya mantıklı bir şekilde açıklarlar.

5 Ne bakıyon olum! 9 ay 10 gün içerde yattım.

6 Siz entel dantel işlerle uğraşırken biz arka sokaklarda racon kesmeye başladık.

7 Gecemde efkâr, kafamda esrar, içimde ısrar, yüzümde hasar, inan gönlüm hazar. İşte güzelim psikopat böyle yazar.

8

9

10 Antisosyal Kişilik Bozukluğu
Tipik şemaları şöyledir: 1. Kurallar başkaları içindir. 2. Ancak aptallar bütün kurallara uyarlar. 3. Kurallar bozulmak içindir. 4. Zevkim her şeyden önce gelir.

11 ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU
5 . Başkaları benim yüzümden acı çekiyor veya rahatsız oluyorlarsa bu onların sorunu 6. Şimdi yapmalısın. Hayal kırıklığına uğramama fırsat vermemeliyim 7. Pek çok kişiden gerçekten daha kabiliyetli birisiyim.

12 Psikoterapötik Yaklaşım
Başkalarını manipüle etme eğilimindedirler. Kurallar konusunda tutarlı ve kararlı olunmalıdır. Klinik kuralları hastanın davranışları için sorumluluk almasına ve başkalarına karşı sorumlu davranmasına yardım edici olmalıdır. Kişiye davranışlarının sonuçlarının ne olduğu ve ne olacağı hakkında yardım edilmelidir. Tedavisi zordur

13 TEŞEKKÜRLER


"ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları