Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

M İ ll İ E Ğİ t İ m VakfI Kurulu Ş Günü 19 Ş ubat 2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "M İ ll İ E Ğİ t İ m VakfI Kurulu Ş Günü 19 Ş ubat 2014."— Sunum transkripti:

1 M İ ll İ E Ğİ t İ m VakfI Kurulu Ş Günü 19 Ş ubat 2014

2 Milli E ğ itim Vakfı Kurulu ş Günü 19 Şubat, Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı’nın kuruluş günüdür. Her yıl bu gün, okullarımızda vakfın kuruluş amacı anlatılır. Bilgili ve akıllı birer vatandaş olarak yetiştirilmemizin yolu okumaktan geçiyor. Anaokulundan üniversiteye kadar her tür eğitimden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur. Eğitim hizmetleri, diğer hizmetlere göre daha pahalıdır. Bu nedenle bakanlık bütçesi yetersiz kalmaktadır. Halkın ve diğer kuruluşların yardımlarını toplayıp eğitim hizmetlerine aktarmak için, Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı kurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı’nın amaçlarını şöyle sıralayabiliriz : yurdumuzdaki tüm çocuklar için gerekli eğitim-öğretim hizmetlerine yönelik kaynak oluşturmak. Her çeşit eğitim kurumunun yapılmasına, onarılmasına yardımcı olmak. Okulların araç, gereç, kitap vb. ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak. Öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki etkinliklerini arttırıcı çalışmaları ödüllendirmek. Öğrenciler ve öğretmenler arasında yarışmalar düzenleyerek Türk Milli Eğitimi’ne katkıda bulunmak.Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı’na yardım, eğitime yardım anlamına gelir

3 Milli E ğ itim Vakfının Amacı Milli Eğitim Bakanlığı Vakfının amaçları şunlardır: Milli eğitimi geliştirici çalışmalar yapmak. Okulların araç, gereç, kitap gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak. Her çeşit eğitim kurumunun açılmasına, yapılanmasına, onarımına yardımcı olmak. Öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki etkinliklerini arttırıcı çalışmalarını ödüllendirmek. Eğitimin geliştirilmesi amacı ile öğrenci ve öğretmenler arasında yarışmalar düzenlemektir.

4 Türk E ğ itim Vakfının Kurulu ş u Ülkemizde uzun yıllardan beri uygulanmak zorunda kalınan, toplumsal maliyeti çok yüksek, ekonomik istikrar programları karşısında, eğitim alanında gittikçe artan gereksinimleri ve istekleri salt Devlet tarafından karşılama olanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamu kaynaklarının yetersiz kaldığı günümüzde, başta varlıklı vatandaşlarımız olmak üzere, herkesin gücü oranında milli eğitimimizin kök sorunlarının çözümüne destek olması büyük önem taşımaktadır. İşte, TEV, 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 201 Türk aydını tarafından bu misyonla kurulmuştur. Kurucular, o gün, gönlü yüce halkımıza aşağıdaki çağrıyı yapmışlardır.

5 Vakfın ilk Başkanlığına Dr. Nejat Eczacıbaşı seçilmiştir. Bu görevi 7 Kasım 1969-25 Şubat 1996 tarihleri arasında Vehbi Koç ve 28 Mart 1996-25 Temmuz 2001 tarihleri arasında Ahmet Aydın Bolak yürütmüştür. Vakıf Resmi Senedinde 26 Haziran 2001 tarihinde yapılan değişiklik sonucu Mütevelliler Heyeti ile Yönetim Kurulu Başkanlıkları birbirinden ayrılmış ve 26 Temmuz 2001 tarihinde Mütevelliler Heyeti Başkanlığına Ord.Prof.Dr.Sulhi Dönmezer ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Ömer Dinçkök 3 yıllık süre için seçilmişlerdir. 2009 yılı itibariyle Rona Yırcalı Mütevelliler Heyeti Başkanlığını, Şahap Kocatopçu Mütevelliler Heyeti Başkan Yardımcılığını, Ömer Koç ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. TEV Yönetim Kurulu üyeleri ise Adnan İğnebekçili (aynı zamanda TEVİTÖL Kurucu Temsilcisi), Ali İhsan Yalçın, Davut Ökütçü, Mehmet Şükrü Tekbaş, Zühal Dönmezer Çakıroğlu, Bülent Pulak'tır.


"M İ ll İ E Ğİ t İ m VakfI Kurulu Ş Günü 19 Ş ubat 2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları