Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİREY VE MESLEK İNSANI OLARAK PSİKOLOJİK DANIŞMAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİREY VE MESLEK İNSANI OLARAK PSİKOLOJİK DANIŞMAN."— Sunum transkripti:

1 BİREY VE MESLEK İNSANI OLARAK PSİKOLOJİK DANIŞMAN

2 Danışanlara ulaşmanın yolu, içtenliğimiz ve yaşama olan bağlılığımızdan geçmektedir. Danışanın kendini gerçekleştirme gücüne güvenmeliyiz. Danışanlar aynı zamanda bizi model almaktadır.

3 ETKİLİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN ÖZELLİKLERİ  Kendilerine saygı duyarlar, kendileri olmaktan hoşlanırlar.  Değişime açıktırlar.  Samimidirler.  Mizah anlayışları vardır.  İçinde bulundukları anı yaşarlar.  İlişkilerinde sınırlarını bilirler.  İşlerine bağlıdırlar.

4 DANIŞMADA DEĞERLERİN ROLÜ  Psikolojik danışmanın rolü, danışanların kendi düşüncelerini, duygularını, davranışlarını inceleyecekleri ve kendileri için en iyi çözümlere ulaşacakları bir ortam oluşturmaktır.

5  Etkili bir danışman olma, danışanın dünyasını tanıma, değerlerine ve yaşam biçimine saygı gösterebilmeyi gerektirir.  Çok kültürlülüğe uygun psikolojik danışman inançlar ve tutumlarının farkındadırlar. Danışanın kültürü hakkında bilgi sahibidirler. Beceri ve müdahale planlarında kültürün etkisini kabul ederler.

6 BAZI ÖNERİLER  Sahip olduğunuz kaygıyla başa çıkın  Doğal olmak  Kusursuzluk çabasından uzak durma  Sınırlılıklarımızı bilme  Sessizliğin ne anlama geldiğini fark edebilme  Danışanların istekleriyle çalışma  İsteksiz danışanlarla çalışma

7  Kendimizi tükenmişlikten koruma  Mizahı kullanma  Danışanla sorumluluk paylaşma  Öğüt vermekten kaçınma  Uygun teknikleri öğrenme  Kendi tarzınızı oluşturun


"BİREY VE MESLEK İNSANI OLARAK PSİKOLOJİK DANIŞMAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları