Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Genç Pardus. Pardus, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux, Genel Kamu Lisansı'na sahip bir işletim sistemi çekirdeğidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Genç Pardus. Pardus, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux, Genel Kamu Lisansı'na sahip bir işletim sistemi çekirdeğidir."— Sunum transkripti:

1 Genç Pardus

2 Pardus, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux, Genel Kamu Lisansı'na sahip bir işletim sistemi çekirdeğidir. Genel Kamu Lisansı'nın temel özelliği kullanıcının da geliştirici gibi, kullandığı yazılımın veya işletim sistemin mülkiyetine sahip olmasıdır. Pardus, dünyanın en iyi linux dağıtımları arasındadır. PARDUS

3 Tamamen ücretsizdir ve gönüllüleri tarafından geliştirilebilir bir sistemdir. Sıklıkla ve ücretsiz olarak güncellenmektedir. Muadil windows donanımdaki bilgisayarlara göre çok daha az sistem kaynağı kullanır. Linux tabanlı sistemlerde bilgisayar virüsleri yoktur. Neden Pardus ?

4 Gelişen teknoloji çağında, Türk gençlerine doğru ve verimli bilgisayar kullanımını aktarmak ve bunu milli işletim sistemimiz ile sağlamak. Windows ve diğer işletim sistemlerine göre daha verimli bir yazılım altyapısı kullanarak teknoloji-insan etkileşimindeki verimliliğini arttırmak. Projenin Amacı

5 MEB ve TÜBİTAK ile iletişime geçilmesi ve gerekli altyapının sağlanması. Okul sunucularında gerekli altyapının hazırlanması ve bilgisayarlara çift işletim sistemlerinin kurulması. Okul içi tanıtım ve konferanslar düzenlenmesi. Öğrenci ve öğretmenlere Linux eğitimi verilmesi ve tercih edenlerin Pardus kullanımına geçmesi. Pardus-Linux etkinliğinin kurulması. Pardus-Linux seçmeli dersinin açılması. Diğer okullara projenin aktarılması. Proje Nasıl Yürütülücek ?

6 17 Okul Projesi Bu projeden sağlanacak en büyük fayda Pardus gibi kullanımı kolay, tamamı Türkçe olan ve verimli bir işletim sisteminin orta güçte bilgisayarlara kurulabilmesi. Bu projenin 17 Okulda uygulanması durumunda verimde artış sağlayacaktır. Verimlilikteki artışın sebepleri sistemlere zararlı yazılımların bulaşmasının daha zor olması ve kullanıcı dostu bir sistem olması. Sistemin Windows’a kıyasla daha stabil olması. l Gerekli uygulamaların hızlı ve ücretsiz bir şekilde bulunabilmesidir.

7


"Genç Pardus. Pardus, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux, Genel Kamu Lisansı'na sahip bir işletim sistemi çekirdeğidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları