Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI1 Ş.U.Ç.HAYRETTİN DOĞAN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI1 Ş.U.Ç.HAYRETTİN DOĞAN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI1 Ş.U.Ç.HAYRETTİN DOĞAN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI

2 2 VELİ TOPLANTISI

3 3 Atatürk’ümüz, Türk Büyükleri ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.

4 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI 4

5 5 G Ü N D E M: GÜNDEM : 1. Açılış, 2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, 3. Açılış konuşması, 4. Toplantıya iştirak eden velilerin belirlenmesi, 5. 2009/2010 eğitim – öğretim yılında derslerin işlenişi hakkında bilgi 6. Müfredatta yapılan ders saatleri ve diğer değişikliklerden velilerin haberdar edilmesi. 7. Kılık, kıyafet, temizlik ve okula zamanında gelinmesi. 8 Geçen eğitim öğretim yılı öğrenci başarı durumlarının değerlendirilmesi. 9.Öğrenci davranışları ve iyi örnek olma. 10 Öğrenci başarının arttırılması için neler yapılabilir? 11.Öğrencilerin ev çalışmalarında aile bireylerine düşen görevler ve öğrenci çalışmalarının takip edilmesi, 12.Proje, performans ödevleri konusunda bilgilendirme, 13.Sınav hizmetleri ve fotokopi giderlerinin velilere duyurulması, 14.Kaynak Kitaplar 15.Etkinlikler 16.Çocuk Harçlığı, 17.Özgüven Sağlama, 18.Kitap Okuma Alışkanlığı, 19.Sınıf Yaş Özellikleri, 20.Bilgisayar Ve Çocuk, 21.Veli Ziyaretleri, 22. Sınıf Veli Temsilcisinin(Sınıf Annesinin) Seçilmesi, 23. Öğrencilerin durumunun birebir velilerle konuşulması, 24.Dilek, temenni ve velilerin görüşleri. 25.Kapanış.

6 6 A M A C I M I Z Hayatta kendine güvenen, Ayakları üstünde durabilen, Diğer insanlarla iyi ilişkiler geliştiren, Sosyal ve kültürel yönden gelişmiş, Olumlu davranış özelliklerine sahip, Katılımcılığı benimsemiş, Zamanı kullanmasını bilen, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkelerini benimseyen, Sistemli, üretici, sorumluluk duygusuna sahip sağlıklı bireyler yetiştirmektir.

7 7 OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ OKUL VE AİLENİN AMACI ÖĞRENCİYE EN İYİ ORTAMI HAZIRLAMAK OLDUĞUNDAN,OKUL VE AİLELER ARASI İŞ BİRLİĞİ, HEM ÖĞRETMENİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK HEMDE ÇOCUKLARDAN BEKLENEN OLUMLU DAVRANIŞ DEĞİŞİKLİĞİNİN KALICI OLMASINI SAĞLAYACAKTIR.

8 8 BUGÜNKÜ ÖĞRETİM ŞEKLİ YENİ PROGRAMI TANIYALIM (kaynak:www.meb.gov.tr )

9 9 EĞİTİM ANLAYIŞINDA DEĞİŞİM Eski Yaklaşımlar Yeni Yaklaşımlar Bilgi kesindir Bilgi geçicidir Eğitim, ansiklopedik bilgi kazandırmak için verilir Eğitim, konuları derinliğine anlamak için verilir Bilgi gelecekte kullanılmak için verilir Bilgi yeni bilgi üretmek için edinilir Bilgi yayıcı olarak öğretmen Öğrenme etkinliklerinin düzenleyicisi olarak öğretmen Sınıfta tek karar verici olarak öğretmen Kararlar diğer öğretmenlerle birlikte verilmektedir Tek yönlü iletişim Çift yönlü iletişim Ürün temelli Süreç temelli Okul öğrencinin öğrendiği bir yerdir Okulda herkes birlikte öğrenir

10 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI10 Öğretmen öğrenciye sorgulamayı öğretir Öğretmen öğrenciye bilgi aktarır Eski YaklaşımlarYeni Yaklaşımlar Yarışmaya dayalıBirlikteliğe dayalı Normal dağılıma göre öğrenci değerlendirme Tam öğrenmeye yönelik öğrenci değerlendirme Kontrol edici olarak öğretmen Düzenleyici, lider, öğrencinin ihtiyaçlarına eğilen Öğrenci üzerine odaklanmış Yetişkin hayatın sorumlulukları üzerine odaklanmış yeterlilikler Veliler eğitime katılmaz. Tek kitap üzerine program temelli Öğretmen merkezli Velilerin işbirliği esastır Kontrol edici olarak yöneticiler Düzenleyici, lider, öğrencinin ihtiyaçlarına eğilen ve işi yapan kişi olarak yönetici

11 Hazırlayan: Nafiz Arafat TANIT11 G e l e n e k s e l Sınıflar İ d e a l Sınıflar Cevapları öğretmen bilir. Birden fazla çözüm olabilir ve öğretmen de her çözüme sahip olamayabilir. Öğrenciler, rutin bir şekilde yalnız çalışırlar. Öğrenciler, öğretmenlerle, akranlarıyla ve gönüllü üyelerle çalışırlar. Bütün aktiviteleri öğretmen planlar. Öğrenci ve öğretmen birlikte aktiviteleri planlarlar ve görüşürler. Bilgi organize edilir, değerlendirilir, yorumlanır ve öğretmen tarafından öğrenciye sunulur. Bilgi kazanılır, değerlendirilir, organize edilir, yorumlanır ve öğrenci tarafından uygun dinleyicilere sunulur. Okuma, yazma ve matematik ayrı ayrı öğretilir; dinleme ve konuşma müfredatta genellikle yer almaz. Problem çözme için gerekli olan disiplinler birleştirilir; dinleme ve konuşma öğrenmenin temel bölümleridir. Düşünme, genellikle teorik ve akademiktir. Düşünme, problem çözmeyi, muhakemeyi ve karar vermeyi kapsar. Öğrenciden öğretmenin davranışsal beklentilerini yerine getirmesi beklenir; doğruluk ve adalet öğretmen tarafından gözlenir; öğrencinin öz saygısı genellikle zayıftır. Öğrenciden sorumlu, atak, öz yönetimli olması ve yeterlik kazanması beklenir; doğruluk ve adalet sınıfın sosyal içeriği içinde gözlenir; kendi öğrenmelerinde sorumlu oldukları için öğrencilerin öz saygıları yüksektir.

12 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI12 * İyi birey, * İyi insan, * İyi vatandaş, * İyi tüketici, * İyi üretici, * Dünya ile rekabet edebilen bireyler yetiştirmektir. Temel Hedefimiz

13 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI13 YENİ PROGRAM Öğretmen çocuklara bir test verir. En sevdiğiniz şey nedir? Diye sorar. Cevap öğretmene göre kitap olacaktır. Çocuk kitabı işaretler ama yanına da kurşun kalemle “kedim” yazar.

14 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI14 Takım Çalışması Çocukları motive etmek,iş birliği içerisinde öğrenmelerini sağlamak amacıyla takım çalışmaları yapıyoruz. Fakat sıkıntılar yaşıyoruz.

15 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI15 YENİ PROGRAMDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: *PROJELER *PERFORMANS(sınıf içi) *PERFORMANS VE PROJE ÖDEVLERİ(Yeni sistem velilere öğrencilerin bu ödev ve projelere katılma yükümlülüğü getiriyor.)

16 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI16 BAŞARIYI ARTIRABİLMEK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ? 1. Öğrenci derste öğretmenini iyi dinlemeli,anlamadığı konularda mutlaka soru sormalıdır.Sorulan sorular mantıklı ve o ders ile ilgili olmalıdır. 2. Ders sonunda verilen ödevler mutlaka yapılmalı,veli tarafından da kontrol edilmelidir. 3. Okuldan eve giden öğrenci,o gün anlatılan derslerle ilgili tekrar çalışmasını mutlaka yapmalıdır.Bir sonraki günün derslerine mutlaka hazırlanılarak gelinmelidir. 4. Vermiş olduğumuz çalışma testleri,özenli biçimde çözülmelidir. 5. “Defterimi evde unuttum.” alışkanlığına karşı önlem alalım.Çünkü bu problem sık sık tekrar ediyor.

17 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI17 Çocuklarımız Bizim Geleceğimiz.Onlara Yardımcı olalım. Çocuklarımız Bizim Geleceğimiz.Onlara Yardımcı olalım. 6. Matematik dersi okuyarak çalışılmaz.Alıştırma yapılarak pekiştirilir.Bu nedenle; öğrenci,Matematik dersinde öğrendikleri ile ilgili yeterince alıştırma yapmalıdır. 7. Derslerimizde kitap okuma çalışması yapıyoruz.Ancak öğrencilerimiz,evde de mutlaka hikaye,roman türü kitaplar okumalıdır. Çünkü;okuduğunu anlamak ve anlatmak tüm dersler için çok önemlidir. Çünkü;okuduğunu anlamak ve anlatmak tüm dersler için çok önemlidir. 8. Son olarak çocuğumuz,evde öğrendiği konularla sınırlı kalmak ve yanlış cevaplarını mutlaka kontrol etmek şartı ile test çözmelidir.

18 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI18 *Televizyon izleyen öğrencilerin hafızaları dağınık olur. *Ders çalışırken hayal kurmalar artar. *Geriye ket vurma yaptığından öğrenmeyi olumsuz etkiler. *Çocuk tv. dizileri vs. gibi yerlerdeki dağınık, serseri ve düzensizliği düzen kabul eden tiplemeleri örnek alarak hayatına uydurmaya çalışır. *Öğrencinin vaktini çalar. *Öğrencinin derse başlamasını, hazır hale gelmesini zorlaştırır. *Aile içi iletişimi zayıflatır. Televizyonun Etkileri

19 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI19 Kitap Okuma Saatinin Konulması Ç Çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinmeleri adına onlarla beraber, mümkünse ailece kitap okuma saati belirlemeliyiz.

20 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI20 Velilerden Beklentilerimiz Ders Çalışma Programının Takibi Çocuklara Değer Verilmesi İletişim Kurma Sorumluluk Duygusu Verme Tüm Derslere Eşit Değer Verme Öğrencilerin Kardeş ve Arkadaşlarıyla Karşılaştırılmaması

21 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI21 Okul ile sürekli iletişim içinde olunarak ortak dilin oluşturulması. Sınıf ve okul kurallarına uyulması konusunda öğretmen ve okul yönetiminin desteklenmesi. Gönderilen evrak ve duyuruların takip edilmesi. Veli-öğretmen görüşme gün ve zamanına özen gösterilmesi.

22 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI 22 Öğrencilerimizin yanındaki konuşmalarımıza dikkat…. Okul-aile birliği çalışmalarına katkı. Öğrenci ile ilgili bilmem gerekenlerin paylaşılması. Okul kıyafeti. Ders araç gereçlerinin temini.

23 Hazırlayan: İlker PINARBAŞI23 Aile içinde çalışma ortamı Ev ödevleri Beslenme,temizlik,düzen Planlı çalışma Kitap okumayı sevdirmek Geziler,sosyal etkinlikler,Öğrenci ailelerini kaynaştırıcı etkinlikler

24 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI24 Katılan tüm velilere teşekkür eder, birlikte başarılı ve hayırlı bir eğitim - öğretim yılı dilerim. 05.10.2009 İLKER PINARBAŞI

25 Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI25 İLKER PINARBAŞI 4/A SINIF ÖĞRETMENİ EĞİTİM YÖNETİMİ VE DENETİMİ ARAŞTIRMALARIMDAN…


"Hazırlayan: İLKER PINARBAŞI1 Ş.U.Ç.HAYRETTİN DOĞAN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları