Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

28. BÖLGE HATAY ECZACI ODASI EKİM-KASIM-ARALIK ÇALIŞMA RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "28. BÖLGE HATAY ECZACI ODASI EKİM-KASIM-ARALIK ÇALIŞMA RAPORU."— Sunum transkripti:

1 28. BÖLGE HATAY ECZACI ODASI EKİM-KASIM-ARALIK ÇALIŞMA RAPORU

2 22.09.2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2013 seçimli genel kongrenin ardından yönetim kurulumuz ile toplanarak görev dağılımını gerçekleştirdik; çalışmalarımızı ve toplantı tarihlerimizi düzenledik. Yönetim kurulumuz ile 15 günde bir her Çarşamba saat 13.00’te toplanarak geçtiğimiz üç ay içerisinde 6 toplantı gerçekleştirdik.

3 İlk toplantımızda ilçe temsilcilerimizi atadık.

4 TEMSİLCİLERİMİZ ALTINÖZÜECZ.M.ŞÜKRÜ ÖZKAYA ANTKYAECZ.SENEM DELETİOĞLU ARSUZECZ. SEMİR TOPALOĞLU BELENECZ. MAHMUT MISIRLI DENİZCİLERECZ. EMİNE SEVİNÇ ERSOY DÖRTYOLECZ. TUĞRUL OCAK ERZİNECZ. SEZER BÖLÜKBAŞI HASSAECZ. ÖZDEN SARIBAY İSKENDERUNECZ. YAHYA KURTULAN KIRIKHANECZ. MEHMET İNCEEREN KUMLUECZ. SERDAL AKATAN PAYASECZ. ÇAĞLAYAN ÖZTÜRK REYHANLIECZ. KENAN EFE SAMANDAĞECZ. MUHSİN DOĞU YAYLADAĞIECZ. BÜLENT ŞERİFOĞLU

5 İLÇE TOPLANTILARIMIZ Hemen ardından denetçi eczacılarımızın atamasını gerçekleştirdik. Hızla değişen gündemi paylaşabilmek ve meslektaşlarımızın güncel sorunlarını dinleyebilmek adına her ilçemizde bir YK toplantımızı yapmaya karar verdik. Bu bağlamda henüz İskenderun, Erzin, Dörtyol ve Payas ilçelerimizde meslektaşlarımızla bir araya geldik. Önümüzdeki zaman diliminde diğer ilçelerimizde de toplantılarımıza devam edeceğiz.

6 İSKENDERUN TOPLANTISI

7

8 PAYAS TOPLANTISI

9 DÖRTYOL TOPLANTISI

10 KOMİSYONLARIMIZ Komisyonlarımızın kurulması adına duyuru yaparak meslektaşlarımızın desteğini rica ettik. İtiraz İnceleme Komisyonu, Nöbet Komisyonu, İlaç Dışı Sağlık Ürünleri Komisyonu, Tevzi Komisyonu, Gençlik Komisyonunu, Sosyal Aktivite komisyonları ile hem meslektaşlarımızı odamız işleyişinde görev almaya davet ettik hem de iş yükümüzü hafiflettik.

11 ANTAKYA DANIŞMA KURULU Antakya ilçemizde geniş bir meslektaş katılımı ile Danışma Kurulunu yeniden kurduk. Mesleki problemlerimizin tespit edilerek ilgili komisyonlarla ortak çalışmalar sonucu çözüm üretilmesi; Mesleğimize kazanç sağlayacak çeşitli konularda ve eczacılığın geleceği hakkında projelerin üretilip geliştirilmesi konusunda meslektaşlarımızın desteğini istedik.

12

13

14 2013 SGK SÖZLEŞMESİ Hepimizin umutla beklediği sözleşmelerin imzalandığının duyurulması üzerine oda personelimiz ile sözleşme satışına hazırlandık. Meslektaşlarımızın en hızlı ve rahat şekilde sözleşmelerini alarak sorunsuz tamamlamaları yönünde odamızda gerekli düzenlemeyi yaptık.

15

16

17 TEB 39. OLAĞAN KONGRESİ 14–17 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleşen TEB 39. Olağan Kongresine Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Delegelerimiz ile katılım gösterdik. Yoğun çalışmamız sonucunda TEB Merkez heyetinde Ecz. F. Esin Demirtok İyiel, TEB Haysiyet Divanında Ecz. Faruk Ömeroğlu ile görev aldık.

18

19

20 CUMHURİYET BAYRAMI Yönetim Kurulumuzun kararı ile Cumhuriyet Bayramımızda her eczanemize Cumhuriyet temalı afişlerimizi dağıttık. Sosyal aktivite komisyonumuzun çalışmaları ile 29.10.2013 tarihinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Antakya Gönüllüler Konseyinin düzenlediği bayrak törenine katılım gösterdik.

21

22

23 BELEN TEMSİLCİLİĞİMİZLE TOPLANTI Belen temsilciliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren eczanelerimizle odamızda bir toplantı düzenleyerek bölgede süregelen nöbet sorununu yeni bir düzenlemeyle çözdük; bunun dışında bölgedeki etik sıkıntıları konuştuk, çözüm üretmek adına görev aldık.

24

25 GÜNEY ECZA KOOPERATİFİ Bölgemizde faaliyetlerine devam eden Güney Ecza Kooperatifi ile görüşmelerimize devam ettik. Bölgemizde kurulacak depo için beklentinin büyük olduğunu ifade ettik. Kooperatif tarafından düzenlenen 12.12.2013 tarihli aidiyet toplantısına katılım gösterdik. Yine 21.12.2013 tarihinde kooperatif tarafından düzenlenen ve İskenderun’da, Prof. Dr. Erdal Yeşilada’nın anlatımıyla gerçekleşen Fitoterapi eğitimine katılım gösterdik.

26

27

28 DAĞITIM KANALLARI Bölgemizde faaliyet gösteren dağıtım kanallarını odamıza davet ederek mevcut sorunlarımızı, şikâyetlerimizi dile getirdik. Konuyla ilgili toplantı yaparak iletişimimizi güçlendirmek adına yeni kararlar aldık; desteklerini istedik.

29 HEDEF ECZA DEPOSUNUN ZİYARETİ

30 SELÇUK ECZA DEPOSUNUN ZİYARETİ

31 Tüm bunlar dışında; E-imza alımı ve temini, İş sağlığı ve güvenliği hakkında yapılması gerekenler, Eczane destek personelinin eğitim başvuruları ve uzaktan eğitimi, Majistral reçetelerin kaydı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar, Ticaret sicil tasdiknamesi temini ve kullanımı, Eczanelerimizin adres tespitleri konuları hakkında ilgili duyuruları sizlere ulaştırdık.

32 SGK tarafından tüm ilimizde yapılan araştırma sebebiyle majistral reçetelerin karşılanması esnasında ‘nöbet ve sterilizasyon’ hususlarına dikkat edilmesi konusunda meslektaşlarımızı defalarca uyardık. Konu ile ilgili olarak SGK tarafından istenen bilgileri kuruma ilettik.

33 Akrep serumlarının odamızdan teminini sağladık. Yılsonunda ilaç bilgi kaynağı Rx Media Pharmanın toplu temini için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

34 İTİRAZ İNCELEME KOMİSYONU İtiraz inceleme komisyonumuz ile Adana’da gerçekleştirilen bölge eczacı odaları toplantısına katıldık; SGK tarafından yaşadığımız ortak sorunları ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Komisyonumuzun yaptığı çalışmalar ile sıkça hata yaptığımız reçete gruplarının karşılanması hususunda dikkat edilecek noktalar ile ilgili sunumları odamız web sayfası, UYGULAMALAR  YAYINLAR başlığı altında yayınlamaya başladık.

35

36 Yine itiraz inceleme komisyonumuzun yapmış olduğu hazırlık ile, Hepatit C raporlarının; Aminoasit preparatlarının; Parenteral demir preparatlarının; Beslenme solüsyonlarının karşılanması ile ilgili sorularımızı TEB aracılığı ile SGK’na bildirdik. Verilen yanıtlar ile bu konuları oda web sayfamızdan sizlere duyuracağız.

37 İLAÇ DIŞI SAĞLIK ÜRÜNLERİ KOMİSYONU İlaç dışı sağlık ürünleri komisyonumuz tarafından Zadevital firması sponsorluğunda, 23.11.2013 tarihinde düzenlenen “Esansiyel Yağ Asitleri ile Daha Sağlıklı Bir Yaşam Mümkün mü?” konulu eğitim toplantısına katılım gösterdik.

38

39

40 SOSYAL AKTİVİTE KOMİSYONU Sosyal aktivite komisyonumuzun çalışmaları ile 2014 yılında gerçekleşecek olan Çin gezisini organize etmek amacıyla 07.11.2013 tarihinde yönetim kurulu üyelerim ile KOSGEB ziyaretini gerçekleştirdik. Yine komisyonumuz tarafından Antakya’da gösterime girecek iki önemli etkinliğin duyurusunu ve bilet satışını meslektaşlarımıza özel indirimlerle temin edilmesini sağladık.

41

42 Yeni protokol ile alanı genişleyen tevzi reçeteler hakkında çalışma yaparak majistral, TNF Blokörleri ve talasemi ilaçlarının üst limitlerini belirledik. 01.10.2013 ve 31.12.2013 tarihleri arasında; 34 adet 626.998 TL tutarlı hemofili; 38 adet 324.941 TL tutarlı kan ürünü; 1112 adet 546.616 TL tutarlı diyaliz; 13 adet 58.604 TL tutarlı diyaliz solüsyonu reçetelerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca sıralı dağıtımı yapılan reçetelerimizde, sıranın hangi eczanede olduğu ve dağıtımı yapılan reçete tutarının her eczaneye nasıl yansıdığı konulu çalışmayı yürütmeye başladık. Oda web sayfamızdan şifrelerimiz yardımıyla bakabileceğimiz düzenlemeyi en kısa sürede meslektaşlarımızla paylaşmak üzere hayata geçireceğiz.

43 TEB tarafından sunulan 2013–2018 Stratejik Plan Birinci Taslak konulu kitapçık üzerinde Ecz.Uygar Adal’ın yapmış olduğu özet çalışmayı odamız web sayfası UYGULAMALAR  YAYINLAR bölümünde sizlerle paylaştık.

44 AFYONKARAHİSAR ECZACI ODASI HİZMET BİNASI AÇILIŞI Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile Afyonkarahisar Eczacı Odasının hizmet binasının açılış törenine katılım gösterdik.

45

46 2013 ULUSAL KLİNİK ECZACILIK FARMASÖTİK BAKIM KONGRESİ 28.11.2013–01.12.2013 tarihlerinde gerçekleşen 2103 Ulusal Klinik Eczacılık Farmasötik Bakım Kongresine meslektaşımız Ecz. Reşat Akgöl ile katılım gösterdik. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etme imkânı bulduk.

47

48 TEB’ nde 23.10.2013 tarihlerinde gerçekleştirilen açma kapama saatleri konulu toplantıya Ecz. Sedat Aközcan ile katıldık. Tüm Türkiye’de sorun olan mesai saatleri hakkında görüş ve önerilerimizi ilettik.

49 Bütçemizde yaptığımız ufak düzenlemeler (ödemelerde uzun vadeli ertelemeler) ve tasarruflar ile odamıza bir araba aldık.

50

51 YENİ ECZANELERİMİZİN AÇILIŞ TÖRENLERİ Eczanesini yeni açan meslektaşlarımızın açılış törenlerinde yanlarında olduk, desteğimizi vurguladık, Yönetim Kurulu olarak hep yanlarında olacağımızı hissettirdik.

52

53

54

55

56 BÜRO FAALİYETLERİ Büro faaliyetlerimize devam ettik. Bu üç aylık süreçte 4 eczanemizin açılışına, 3 eczanemizin nakline, 1 eczanemizin devrine, 3 eczanemizin kapanışına onay verdik.

57 BÜRO FAALİYETLERİ Yine aynı dönemde 2 meslektaşımızın odamıza üyeliğini yaparken 3 meslektaşımızın üyelik nakillerini gerçekleştirdik. 2 hasta şikayetini, 2 eczacı şikayetini cevapladık, çözümler geliştirip gereğini yerine getirdik.

58 Medeniyetlerin buluştuğu ilimizde gerçekleşen bayramları ve kutlamaları hatırlamaya özen gösterdik. Ve odamız üyesi her rengin bize katacağı yeniliklerin olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Saygılar.


"28. BÖLGE HATAY ECZACI ODASI EKİM-KASIM-ARALIK ÇALIŞMA RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları