Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ders:Sosyal Bilgiler Konu:Üretimde Tüketim. Üretim Nedir Üretim Nedir Üretim, insan ihtiyaçlarını karşılama özelliği olan malların çoğaltılması yani üretilmesidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ders:Sosyal Bilgiler Konu:Üretimde Tüketim. Üretim Nedir Üretim Nedir Üretim, insan ihtiyaçlarını karşılama özelliği olan malların çoğaltılması yani üretilmesidir."— Sunum transkripti:

1 Ders:Sosyal Bilgiler Konu:Üretimde Tüketim

2 Üretim Nedir Üretim Nedir Üretim, insan ihtiyaçlarını karşılama özelliği olan malların çoğaltılması yani üretilmesidir. İktisadi değeri bulunan malların bulunabilirliğini sağlamak, ihtiyaçlarla kaynaklar arasındaki gerginliği hafifletmenin yoludur. Üretim, insan ihtiyaçlarını karşılama özelliği olan malların çoğaltılması yani üretilmesidir. İktisadi değeri bulunan malların bulunabilirliğini sağlamak, ihtiyaçlarla kaynaklar arasındaki gerginliği hafifletmenin yoludur.

3 Üretim ile Resimler Üretim ile Resimler

4 Üretim Tanımı Üretimin tanımı Üretimin tanımı Üretim, insanların sonsuz miktarda olan ihtiyaçlarının karşılanması için, kıt mal ve hizmetlerin miktarını ya da faydasını arttırmaya bağlı çabaların tümü olarak tanımlanabilir. Bundan dolayı üretim, imalat kavramından ayrılmaktadır. İmalat, üretimden farklı olarak sadece bir malın sayısını veya faydasını arttırma eylemidir. Üretim, mal veya hizmet üreten bir işletmenin üç temel faaliyetlerinden birisidir. Üretim, insanların sonsuz miktarda olan ihtiyaçlarının karşılanması için, kıt mal ve hizmetlerin miktarını ya da faydasını arttırmaya bağlı çabaların tümü olarak tanımlanabilir. Bundan dolayı üretim, imalat kavramından ayrılmaktadır. İmalat, üretimden farklı olarak sadece bir malın sayısını veya faydasını arttırma eylemidir. Üretim, mal veya hizmet üreten bir işletmenin üç temel faaliyetlerinden birisidir. Tüketim, üretilen ya da yapılan malların kullanılması ve harcanmasıdır. Keynes’i destekleyen ekonomide tüketim, bireysel tüketim harcaması demektir ve tüketim fonksiyonu ile gösterilir. Tüketim işinin en önemli noktası, marjinal tüketim eğilimidir. Tüketim, üretilen ya da yapılan malların kullanılması ve harcanmasıdır. Keynes’i destekleyen ekonomide tüketim, bireysel tüketim harcaması demektir ve tüketim fonksiyonu ile gösterilir. Tüketim işinin en önemli noktası, marjinal tüketim eğilimidir.

5 Üretim Ve Tüketimim İlişkisi Üretim ile tüketimin ilişkisi Üretim ile tüketimin ilişkisi Toplumdaki bireylerin, ekonomi içinde iki farklı rolü vardır. Bunlar üreticilik ve tüketiciliktir. Her insan hayatını idame ettirebilmek için, birçok mal ve hizmetten yararlanmak ve tüketmek zorundadır. Bu tüketimin gerçekleştirilebilmesi için, her bireyin kendine göre bir satın alma gücünün de olması gereklidir. Bu sebeple insanlar, tüketim için gerekli olan satın alma güçlerini arttırmak için üretime katkıda bulunurlar. Sonucunda tüketmek için mal ve hizmetleri de elde etmiş olurlar. Toplumdaki bireylerin, ekonomi içinde iki farklı rolü vardır. Bunlar üreticilik ve tüketiciliktir. Her insan hayatını idame ettirebilmek için, birçok mal ve hizmetten yararlanmak ve tüketmek zorundadır. Bu tüketimin gerçekleştirilebilmesi için, her bireyin kendine göre bir satın alma gücünün de olması gereklidir. Bu sebeple insanlar, tüketim için gerekli olan satın alma güçlerini arttırmak için üretime katkıda bulunurlar. Sonucunda tüketmek için mal ve hizmetleri de elde etmiş olurlar. Üretim ve tüketim birbirleriyle direkt olarak ilişkidedir. Üretim olmadan tüketim, tüketim ihtiyacı olmadan da üretim yönlendirilemez. Her insanın kendisine has gelişen tüketimini gerçekleştirdikleri ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için, ortak üretime katkı sağlamak ve alım gücü elde etmek durumundadırlar. Üreticiler ve tüketicilerin de su, enerji, hammadde gibi pek çok doğal kaynağı da verimli kullanmaları gerekmektedir. Üretimde kullanılan doğal kaynakların verimli kullanılması, gelecek nesillerin hayatiyeti için oldukça önemlidir. Üretim ve tüketim birbirleriyle direkt olarak ilişkidedir. Üretim olmadan tüketim, tüketim ihtiyacı olmadan da üretim yönlendirilemez. Her insanın kendisine has gelişen tüketimini gerçekleştirdikleri ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için, ortak üretime katkı sağlamak ve alım gücü elde etmek durumundadırlar. Üreticiler ve tüketicilerin de su, enerji, hammadde gibi pek çok doğal kaynağı da verimli kullanmaları gerekmektedir. Üretimde kullanılan doğal kaynakların verimli kullanılması, gelecek nesillerin hayatiyeti için oldukça önemlidir.

6 Tüketim Nedir Tüketim; üretilen mal ve hizmetlerin; gereksinim ve isteklerini karşılamaları amacıyla insanlar tarafından kullanılmasıdır.[1]Keynesçi ekonomide tüketim, bireysel tüketim harcaması demektir ve tüketim fonksiyonu ile gösterilir. Tüketim fonksiyonunun en önemli kısmı marjinal tüketim eğilimidir. MPC elde edilen her yeni gelirin yüzde kaçının tüketim harcamaları için değerlendirildiğini gösterir Tüketim; üretilen mal ve hizmetlerin; gereksinim ve isteklerini karşılamaları amacıyla insanlar tarafından kullanılmasıdır.[1]Keynesçi ekonomide tüketim, bireysel tüketim harcaması demektir ve tüketim fonksiyonu ile gösterilir. Tüketim fonksiyonunun en önemli kısmı marjinal tüketim eğilimidir. MPC elde edilen her yeni gelirin yüzde kaçının tüketim harcamaları için değerlendirildiğini gösterirmalhizmetlerin[1]Keynesçi ekonomidefonksiyonumarjinal tüketim eğilimidirmalhizmetlerin[1]Keynesçi ekonomidefonksiyonumarjinal tüketim eğilimidir

7 Tüketim Nedir Devamı Tüketim kaynaklar Tüketim kaynaklarkaynaklar ın kullanılması anlamına gelir. Keynesgil iktisattaTümü:http://www.turkcebilgi.com/keynesgil_ik tisat ın kullanılması anlamına gelir. Keynesgil iktisattaTümü:http://www.turkcebilgi.com/keynesgil_ik tisatKeynesgil iktisattahttp://www.turkcebilgi.com/keynesgil_ik tisatKeynesgil iktisattahttp://www.turkcebilgi.com/keynesgil_ik tisat tüketim, bireysel tüketim harcaması demektir ve tüketim fonksiyonu ile gösterilir. Tüketim fonksiyonunun en önemli kısmı marjinal tüketim eğilimi tüketim, bireysel tüketim harcaması demektir ve tüketim fonksiyonu ile gösterilir. Tüketim fonksiyonunun en önemli kısmı marjinal tüketim eğilimimarjinal tüketim eğilimimarjinal tüketim eğilimi (marginal propensity to consume - MPC)dir. MPC elde edilen her yeni gelirin yüzde kaçının tüketim harcamaları için değerlendirildiğini gösterir. (marginal propensity to consume - MPC)dir. MPC elde edilen her yeni gelirin yüzde kaçının tüketim harcamaları için değerlendirildiğini gösterir.

8 Tüketim İle Resimler


"Ders:Sosyal Bilgiler Konu:Üretimde Tüketim. Üretim Nedir Üretim Nedir Üretim, insan ihtiyaçlarını karşılama özelliği olan malların çoğaltılması yani üretilmesidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları