Siz beni halâ anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Atatürk Atamızın Bilinmeyen Yönleri Nelerdir ?
Advertisements

Atatürk’ün Çocukluk Anıları
E)ATATÜRK VE SOSYAL BİLİMLER.
VATAN SEVGİSİ.
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
Hazırlayan Muhsin KÖKTÜRK
HEPİMİZİN ARADIĞI DOSTLUK
Siz beni hala anlayamadınız Ve anlayamayacaksınız çağlarca da Hep tutturmuş "yıl 1919, mayıs' ın 19' u" diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor,övüyorsunuzu.
Atatürk'ten Mektup.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
Y I K I N H E Y K E L L E R İ M İ “Ey Milletim, Ben, Mustafa Kemal’im…
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
ANıLaRıM.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
FOTOĞRAFLARLA ATATÜRK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
ATATÜRK ve İLKELERİ Cumhuriyetçilik:
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
bir mesai sonrası ses düğmesini açabilirsiniz Son hastam da, sevgili asistanım da gidiyor, kalıyormuşum bir başına, eski bir apartmanın zemin katında.
YIL 1910 HAZIRLAYAN: Sunay AKIN
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
Atatürk'ten Son Mektup Seval KEMERTAŞ
YIKIN HEYKELLERİMİ.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
DOSTLAR ADADA DOSTLAR ADAYI FETH ETTİ Çam ağaçlarının altında, Rakılar bardakta, Kimi gülüyor,kimi anlatıyor,
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
Bir Başkadır Benim Memleketim
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 07 Şubat 2008 tarihinde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini , öğretim üyelerini.
Ne kadar zaman geçti bilmiyorum,
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ATATÜRKÇÜLÜK.
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPÇILIK
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
Demokrasi Nedir? Demokrasi halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimidir. Halkın kendi kendini yönetmesidir. Demokrasi aynı zamanda özgürlük, eşitlik,
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İçimizden biri... Mustafa Kemal Atatürk Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi.
Anne Aslan ve Yavruları
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
TÜM İZMİRLİLER‘ SEÇİME HAZIR OLUN, " SESSİZ, DURGUN BAŞI EĞİK KALMAYINIZ UYANINIZ MİLLİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI ÇİĞNİYORLAR HAKLARINIZI SAVUNMAK İÇİN BİRLEŞİNİZ.
Siz beni halâ anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
Cumhuriyet Bayramınız
Atatürk’ün Çocukluk Anıları

İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938)
HEPİMİZİN ARADIĞI DOSTLUK
BiLMeZSiN.
Y I K I N H E Y K E L L E R İ M İ “Ey Milletim, Ben, Mustafa Kemal’im…
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Hüsamettin Ataman - Mimar – Denizli
TARIH DERSI PROJE ÖDEVI ÖĞRETMEN: DÖNDÜ GÜNAY ÖĞRENCI:DILEK KUCUM TÜRKLERDE KADIN.
Sunum transkripti:

Siz beni halâ anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da Siz beni halâ anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da... Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz Mustafa Kemal'i anlamak bu değil, Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil.

Bırakın o altın yaprağı artık, Bırakın rahat etsin anılarda şehitler Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil Mustafa Kemal'in ülküsü, sadece söz değil.

Bana, muştular getirin bir daha, Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan Bana, muştular getirin bir daha, Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan.. Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı? Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı ? Mustafa Kemal'i anlamak avunmak değil, Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil.

Halâ, o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda, Halâ oturmuş, 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın! Uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların.. Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil, Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil..

Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız; Laboratuarlarda sabahlayın, kahvelerde değil. Bilim ağartsın saçlarınızı..Kitaplar.. Ancak, böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar.. Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil, Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil

Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü.. Görüyorum ki, halâ aynı yerdesiniz, hiç ilerlememiş, Birbirinize düşmüşsünüz, halka eğilmek dururken. Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen? Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil, Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil.