Proje Oluşturma ve Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yazılım Geliştirme Süreci
Advertisements

Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Sistem Analizi ve Planlama
MALZEME İHTİYAÇ PLANLAMASI
SERIO Avrupa'da inşaat çalışanlarının iş güvenliği amacıyla çağdaş cihazların kullanımıyla çalışma esnasında meydana gelen olaylara dayalı multimedya eğitimin.
G İ R İŞ VE GENEL KAVRAMLAR Tıp, İnşaat, Elektronik, Eğlence, Alışveriş gibi bir çok sektörde kullanılır Analiz, tasarım, geliştirme, test, canlı ortam.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
İNSANGÜCÜ PLANLAMASI Dr. Habibe Akşit 15 Mart 2008.
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
Arş. Gör. Cevdet KIZIL Kadir Has Üniversitesi 21/02/2005
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
Techno IK Modülleri Aday Yönetimi Personel Sağlık Yönetimi
PROJENİN PLANLANMASI 1.
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
Veri – Bilgi – Karar Kuramları ve Özellikleri
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BİR PROJE YÖNETİM OFİSİ PROJESİ
YAZILIMI TASAMA GEÇİRME. YAZILIMIN YAŞAMA GEÇİRİLMESİ Yazılımın kodlamasının yapılması başlı başına büyük işlerdir. Ürünün kabul görüp görmeyeceği test.
AKREDİTASYON VE EĞİTİM STANDARTLARI NURCAY KURU EĞİTİM BİLİMLERİ.
YZM 403 –Yazılım Proje Yönetimi
PROJE GELİŞTİRME yorum, araş.gör.levent yılmaz gençlik grubu KOLAY SİSTEM YÖNTEMİ.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
İş Analizi ve İş Dizaynı
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Faaliyet Planlamasının Yapılması
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
HAVAYOLU UÇUŞ PLANLAMADA UÇUŞ ROTASYON OPTİMİZASYONU
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
PROJE YÖNETİMİ. Şirket veya kurumların stratejik veya operasyonel hedeflerini gerçekleştirmek üzere tasarlayıp yürüttükleri faaliyetler bütünüdür. Proje.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
ÇEVİK (Agile) SÜREÇLER Değişen gereksinimler, teknik riskler gibi önceden belirlenemeyen durumlara ve yazılım ürününü etkileyebilecek her tür değişikliğe.
YAZILIM ÖLÇÜMÜ Yazılım mühendisliği, yazılım ürününü oluşturmaya, mühendislik yaklaşımı uygulamakla ilgili olan teknikler toplamını tanımlamak için kullanılan.
İnsan Kaynakları Planlaması
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
YÖNETİM FONKSİYONLARI
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
Havacılıkta İnsan Kaynakları Eğitimde 4. hafta, fiilen 3
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
DEPO ve STOK YÖNETİMİ Eğitimi
SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi
Performans ve Kariyer Yönetimi
Yazılım Mühendisliği Temel Süreçler – PLANLAMA II
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Proje Oluşturma ve Yönetimi Günümüzde yazılım, tıptan inşaata, elektronikten eğlence sektörüne kadar her alanda kullanılmaktadır. Giderek yaygınlaşan ve vazgeçilmez hale gelen yazılım ürünlerinin hatasız geliştirilmesi gerekmektedir. Bunun için iyi kodlama yapmanın ötesinde bir çok sürecin de gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yzn: H. Nur Baysal GÜNEŞ

Proje Oluşturma Yapılan bir çok projenin tıpkı icatlarda olduğu gibi toplumun ihtiyaçlarından doğduğunu bilmemiz gerekir. Proje oluştururken öncelikle projenin sırasıyla: Amacı Kapsamı(İçeriği) Kaynaklar(kısıtlar) Varsayımlar Ölçekler Planlama Bütçesi Ürün Bilgileri …………………..belirlenir.

1.Projenin Amacı Gerçekleştirilecek projenin amacı, hedefleri belirlenir. Proje amacının açık ve anlaşılır bir şekilde ifade edilmesi önemlidir. Amaçta şu saptanır proje sonunda neler gerçekleşecek. Hedef veya ürün nedir?

2.Projenin Kapsamı Proje boyunca geliştirilecek ürün yada hedef için yapılacak çalışmaların içeriği belirlenir. Kısaca hedefe ulaşmak yada ürünü elde etmek için neler yapılması gerekir bunlar belirlenir.

3.Proje Kaynaklar(Kısıtlar) Projenin geliştirilmesi sırasında karşılaşılacak teslimat tarihleri, kaynakların durumu, kullanıcı müdahalesi gibi kısıtlar belirlenir.

4.Varsayımlar Proje başlangıcında belirsiz olan ve ileride sağlanacağı varsayılan durumlar belirtilir. Gerekli bilgisayar kaynaklarının bulunabilirliği örnek olarak verilebilir.

5.Proje Ölçek Projenin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan sistem ve ortam belirlenir. Proje boyunca kullanılacak donanım, yazılım, laboratuvar araçları belirlenir. Geliştirme ve test ortam özellikleri belirlenir. Kısacası burada projenin büyüklüğü ve gerçekleştirilebilirliği belirlenir.

6. Projenin Planlama Bütçesi Projenin planlanması sürecinde gerek duyulacak bütçenin ne kadar olacağına karar verilir. Maliyeti belirlenir yani tamamen duygusal kısmıdır

7.Ürün veya Hedef Bilgileri • Oluşturulacak ürün yada hedef kısa ve öz olacak şekilde tanımlanır. • Ürünün açık ve anlaşılır olarak geliştirilme sebepleri ve önemi tanımlanır. • Ürün yada hedefin yararları belirlenir. • Ürünü kapsayan Pazar( Satış yapılacağı alan) tanımlanır. • Ürünü geliştirirken kullanılacak teknolojiler tanımlanır • Ürün geliştirme kriterleri belirlenir.

Proje Yönetimi Örneğin: Yazılım projesi yönetimi;

Proje Yönetimi 1. İstekler: Hedef kitle isteklerinin karşılıklı diyalog ile belirlendiği aşama. 2. Tanımlar: İstenilen hedefin veya ürünün özellikleri belirlenir 3. Proje Adımları: İstenilen hedefin veya ürünün gerçekleştirilmesi için yapılması gerekenlerin parçalara ayrılması. 4. Kestirimler: Hedef veya ürünle ilgili büyüklük, maliyet, işgücü, ve takvim değerlerinin tahminleri yapılır. 5. Riskler: Proje oluşturulurken ve gerçekleştirilirken karşılaşılacak sorunlar belirlenir. 6. Proje Planı Yönetimi: Projenin planlı bir şekilde yürütülmesi sağlanır. 7. Test Planı: Ürün yada hedef amacı gerçekleştiriyor mu? Buna bakılır 8. Konfigürasyon Yönetimi Planı: Proje oluşumu ve yapılan değişiklerin yönetiminin planlaması. 9. Kalite Planı: Kurum içi ve ürün için istenilen kalite hedeflerinin planlandığı aşama. 10. Kestirim Yönetimi: Proje boyunca kestirimlerin yenilendiği aşama. 11. Risk Yönetimi: Proje boyunca risklerle ilgili planların gerektiğinde uygulandığı aşama. 12. İnsan Kaynakları Yönetimi: Proje çalışanlarının belirlenip görevlendirildiği ve eğitimlerinin gerçekleştirildiği aşama. 13. İletişim Yönetimi: Projede çalışanların iletişimin yönetildiği aşama. 14. Proje İzleme ve Gözetim: Projenin ilerleyişinin kontrol edildiği aşama

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler… Yzn: H. Nur Baysal GÜNEŞ