G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
STK’LARDA GÖNÜLLÜLER İLE İŞBİRLİĞİ
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TED ANTALYA KOLEJİ REHBERLİK HİZMETLERİ.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Hazırlayan: Kübra Yavuz Kübra Yerli
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
Meriç Belediyeler Birliği
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ ANKARA VALİLİĞİ.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
“Proje Adı” “Müşteri Kurum” “Yürütücü Kuruluşlar”.
İŞLETMELERDE STRATEJİK KARARLAR
ŞEKER PİLİÇ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Uluslararası Gençlik Ödülü yaş arasındaki gençlerin katılabilece ğ i, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük.
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
STRATEJİ Strateji, örgütlere geleceği tahmin etme, çalışmalara belirli yön verme ve kendini bir bütün olarak görebilme olanağı veren araçtır. Örgütler;
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 Toplumsal Yatırım Stratejisi Esin Özelçi Çelebi 6 Temmuz 2004.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
Problem Çözme Süreci.
24 Kalite yönetimi.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
YÖNETİMİN ALT İŞLEVLERİ
Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
PROJE YÖNETİMİ RİSK ANALİZİ.
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Projelerde İLETİŞİM VE PAYDAŞ YÖNETİMİ
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Yönetim Nedir? Yönetim, toplumsal gereksinmelerin bir bölümünü karşılamak üzere kurulan bir örgütte, örgütün varlık nedeni olan amaçlarını gerçekleştirecek.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
GENEL İŞLETME İŞLETMENİN AMAÇLARI
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
YÖNETİM FONKSİYONLARI
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
STRATEJİK PLANLAMA.
PROJE BAŞLIĞI Proje Kısa Tanıtım Proje Planı Yöntem Sonuç
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Öğretimin Planlanması
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Eğitim; bireyin içinde yaşadığı toplumda yeteneğini, tutumlarını ve olumlu değerdeki diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçler toplamıdır. Bireyin.
ORTAÖĞRETİM DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI DERSİ
Sosyal Sorumluluk Nedİr?
AKUT 1994 senesinde Bolkar Dağlarında kaybolan 2 üniversite öğrencisinin 14 gün arandığı ve sonuçsuz kalan arama çalışmalarının akabinde, dağları iyi.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme alt niyetiyle beklentisizce eyleme geçen insan modeli yaptığı şeyler.” “Gönüllü, istekle veya karşılık beklemeden bir faaliyette bulunan kişidir. Gönüllülükse yaptığınız şey karşılığında paradan çok daha değerli şeyler alabildiğiniz faaliyetler, paylaşımlar bütünüdür.”

G ÖNÜLLÜLÜK “Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık beklemeden ya da başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak ya da genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için, yalnızca içinden gelerek ve doğru olduğuna inanarak, bir toplumsal girişime ya da bir sivil toplum kuruluşu (stk) bünyesindeki etkinliklere destek olması biçiminde tanımlanabilir.

BİREYLER NEDEN GÖNÜLLÜ OLURLAR?

BİREYLER NEDEN GÖNÜLLÜ OLURLAR Becerilerini paylaşmak, Sosyalleşmek, Belirli bir konuda deneyim elde etmek, Kendini iyi hissetmek, Yeni bir çevre ve toplumsal konum için Toplumsal bir ihtiyaca aktif bir katılımcı olarak çözüm bulmak, Toplumsal sorumluluğu yerine getirmek, STÖ'nün insan kaynağı ihtiyacını karşılamak, Parasal desteğin bir alternatifi olduğu için,

GÖNÜLLÜLÜK BİREYE NE KAZANDIRIR

Haz ve manevî zenginleşme Özgüven gelişimi Ekip çalışması becerilerinde artış Toplumsal konum, yeni bir çevre ve arkadaşlıklar Yeni ilgi alanları

GÖNÜLLÜLERLE İŞBİRLİĞİ VE SÜRECİN YÖNETİLMESİ

İletişimGeri bildirim Karşılıklı Yarar Koordinasyon

GÖNÜLLÜLERLE İŞBİRLİĞİNİN ADIMLARI

1-GÖNÜLLÜ KAZANMA Gönüllülere ulaşmak için kullanılacak kanallar; İnternet sitesi, Üniversiteler, Eğitim programları, Kitle iletişim araçları, Doğrudan postalama

2) GÖNÜLLÜ ORYANTASYONU (YÖNLENDİRMESİ) Kuruluşun geçmişi, Misyonu (amacı), Hedefleri, Program ve hizmetleri, Gelecek planları, Organizasyon yapısı Profesyonel ekip Hizmet kapsamı Projeler, Diğer kuruluşlarla işbirlikleri, İşleyişi ve yasal çerçeveleri, Kurumun gönüllü politikası, Eğitim, Ekip ile tanıştırma, başka kurumlara/mekânlara ziyaret

3) GÖNÜLLÜ İŞ TANIMI Gönüllü işin adı, Gönüllü işin amacı ve hedefleri; Yapılan çalışmanın sonucunda sağlanacak olan yarar ve yaratılacak olan değişim, Yürütülecek etkinlikler, Çalışmanın tahmini süresi ve tamamlanacağı zaman, Gönüllünün ne kadar zaman ayırmasının beklendiği, İhtiyaç duyulan beceriler, Temel sorumluluklar, yapılacak işte gönüllülerden beklenen tutum ve davranışlar, proje süresince gönüllünün hizmet verdiği kitle ile ilişkilerinde dikkat etmesi gereken noktalar, Gönüllüye sağlayacağı yararlar, Eğitim ve destek planı

4) GÖNÜLLÜ EĞİTİMİ Çalışılacak ve destek vereceği alana dair bilgilendirme STÖ/ Kurum bilgisi, Gönüllülerin iş tanımları, hak ve sorumlulukları, Proje tanıtım içeriği, Proje/ faaliyet için gerekli becerileri kazandırmaya yönelik eğitimler (Örneğin; gönüllü eğitmenlik yapacak ise sınıf yönetimi eğitimi, çalışılacak dezavantajlı gruba yönelik iletişim eğitimleri vb.) Gönüllülük sürecinde karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri

5) GÖNÜLLÜ MOTİVASYONU

GÖNÜLLÜ MOTİVASYONU Gerçekleştirilecek çalışmanın planlamasına gönüllülerin de katılması, Gönüllü çalışacak grup içinde iş bölümünün belirlenmesi, Gönüllü katkısıyla gerçekleştirilen programların sonucunun mutlaka gönüllülerle paylaşılması, Proje/etkinlik değerlendirme toplantılarına gönüllülerin de katılması.

6) ÖDÜLLENDİRME VE ONURLANDIRMA

7) BİLGİ VE İLETİŞİM Şeffaf ve açık bilgilendirme süreçleri sağlanmalı.

8) BAŞARI Gönüllünün yarattığı etki konusunda bilgilendirilmesi ve başarılı hissetmesi sağlanmalı.

9) G ÜVEN Karışıklı güvene dayalı olarak işbirliği ortamı sağlanmalı.

G ÖNÜLLÜ DEĞERLEND İ RME Değerlendirmenin karşılıklı ve önceden belirlenmiş bir yöntemle gerçekleştirilmeli.