Gizli Önermeler. Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşam kalitesini korumak Alkol hakkında faydalı bilgiler
Advertisements

ELEŞTİRİ VE TAKDİR.
HABER YAZILARI.
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
HASTA VE YAKINLARI İLE İLETİŞİM
. DİSİPLİN. . DİSİPLİN D İ S İ P L İ N * Disiplin, “kurallar dahilinde davranış eğitimi” ya da “doğru davranış ve hareketi geliştirmek için tasarlanmış.
KapalI FonksİyonlarIn Türevİ
Çin öyküsü
Zor insanla başa çıkma yolları
9. Sınıf Dil ve Anlatım MART
İLETİŞİM.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
Bir zamanlar bir ağaç varmış
NASIL GÖRÜNÜYORUM? Kazanım: Başkalarının kendisi ile ilgili görüşlerinin bireyin kendini algılama biçimini nasıl etkilediğini fark eder. 10 sınıf 23 nolu.
Etkili İletişime Giriş
KİM KİMİ YENECEK? Kazanım: *Öfke ile baş etmede yapıcı yollar kullanır. 9. Sınıf 33 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği.
Refik OLGUN Aytaç SATICI Gökhan KÜTÜKÇÜ Akif H. ÖZMERCAN
DOĞRU YANIT C SEÇENEĞİDİR DOĞRU YANIT D SEÇENEĞİDİR.
TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
Çoğu konuşma “katli” kasıtsız ve kalıcıdır Çünkü “KATİL” sorunun farkında bile değildir.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
tartışmalarına yol açar.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Hazırlayan Halil AYCAN Sınıf öğretmenliği(i.ö.) 1/B
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
YAŞAMDA EN BÜYÜK MUTLULUK SEVİLDİĞİNİ BİLMEKTEN GELİR Victor HUGO
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
İLETİŞİM BECERİLERİ KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AİLE EĞİTİM SEMİNERİ
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Bili ş sel Geli ş im ve Dil Geli ş imi.  Giri ş  Büyüme ve Geli ş im  Geli ş im Dönemleri ve Geli ş imin Temel İ lkeleri  Geli ş im Alanları  Erken.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ. MESLEK SEÇİMİ NEDEN HAYATINIZIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR?
Modern hukuk literatüründe; haksız iktisab, sebepsiz zenginleşme, sebepsiz iktisab tabirleriyle de ifade edilen haksız kazanç, hukuki bir sebebe dayanmaksızın,
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
Mesajların Netleştirilmesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Pozitif psikoloji İletişim becerileri.
Koşullu İfadeler. Koşullu ifadeler, koşul ve önerme cümlelerinden oluşan ifadelerdir. Koşullu ifadeler “e ğ er” sözü içerirler.
ADA TANAR 4C. Çok geniş anlamıyla dil, düşünce, duygu ve güdüleri, do ğ rudan do ğ ruya ya da dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır.
Çıkarımların Onarılması. Bazı durumlarda bir çıkarımı oluşturan öncüllerden bazıları gereksiz olabilmektedir. Bazı durumlarda ise çıkarımda bulunması.
Çıkarımların Geçerlik ve Kabul Edilebilirliği Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Duygu Yüklü İfadeler. Birçok durumlarda karşıdaki kişiyi ikna edebilmek için korkutma, kendini iyi hissettirme gibi duygular işe vurulmaktadır. Karar.
Esneklik. Esneklik, karşılaşılan bir duruma farklı bakış açılarından bakabilmektir.
KİŞİLERARASI İLETİŞİMDE DİLİN KULLANIMI
Bağımlı ve Bağımsız Öncüller. Bazı durumlarda bir çıkarımda birbirine ba ğ ımlı ve ba ğ ımsız olan öncüller bir arada kullanılmaktadır.
Sebep Sonuç İlişkileri. Sebep sonuç ilişkilerini belirleme gerek günlük düşünmelerimizde gerekse bilimsel düşünmede önemli bir yere sahiptir.
AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ.
ÖFKENİ KONTROL ET 1. Üzgün olduğunuzda neler yaparsınız ? Söyleyiniz.
DİĞERGAMLIK AYŞEGÜL ŞULE KARAR.
Güzellikle yaşlanmanın yaşlanmanınsırrı Emekli dostlarıma Cool.
Genellemeler. Önermeler çeşitli derecelerde genelleme ifadesi içerebilir:  Tümü  Hemen hemen hepsi  Ço ğ u  Bazıları  Birkaçı  Çok azı.
Sahte Çürütme. Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi.
Döndürme Döndürmenin Anlamı ve Türleri Döndürme, önermelerin niteliğini bozmadan öznesini yüklem, yüklemini özne yaparak anlamca eş değer, aynı doğruluk.
SIFATLAR.
TÜRKÇE ANLATI SLAYTI EV İ N KAYAHAN. CÜMLE, BIR DÜŞÜNCEYI, BIR DILE Ğ I, BIR HABERI YA DA DUYGUYU TAM OLARAK ANLATAN, BIR VEYA BIRDEN ÇOK SÖZCÜKTEN.
Uzman Sosyal Çalışmacı
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ.
HAYATIN HER ANINDA BİR MATEMATİK / MANTIK GİZLİDİR……
Sunum transkripti:

Gizli Önermeler

Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların farkına varılarak analiz edilmesi sa ğ lıklı karar verilebilmesi açısından gereklidir.

Hileli Sorular Hileli sorular aslında soru gibi görünmesine karşın suçlama içeren ifadelerdir.

Aşa ğ ıdaki sorular hileli sorulardır:  Eşinle kavga etmeyi ne zaman bıraktın?  Neden beni artık sevmiyorsun?  Neden insan gibi davranamıyorsun?  Sen hep böyle miydin?

Bu tür sorulara olumlu ya da olumsuz yanıt verilmesi durumunda yanıtlayıcı zor durumda kalacaktır. Hileli sorulara yanıt verilmemesi daha do ğ rudur.

Güzelleştirme ve Çirkinleştirme İ nsanlar tek bir durumu betimlerken kendi bakış açılarına göre çeşitli nitelemelerde bulunmaktadır.

Örne ğ in silahlı bir grup farklı taraflarca farklı biçimlerde nitelendirilebilmektedir:  Kan içici katiller  Teröristler  Gerillalar  Özgürlük savaşçıları

Bazı durumlarda toplumca hoş karşılanmayan sözler iyileştirilerek başka biçimde ifade edilir. Örne ğ in yaşlı adam yerine olgun adam, çirkin kadın yerine bakımsız kadın nitelemeleri kullanılır.

İ malı İ fadeler İ malı ifadeler de yaşantımız boyunca karşımıza çıkan gizli mesajlardandır.

Aşa ğ ıdaki ifadeler imalı ifadelerdir: -Arkadaşım nereden geldin sen? -Konuyu anlamanız bu kadar uzun sürdü ğ ü için üzgünüm. -Bu rolü arkadaşım almalı. Anasınıfında başrol oynamıştı!