Ders 9 Teknik Analiz Hüseyin İlker Erçen

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PARA VE SERMAYE PİYASALARINA BAKIŞ
Advertisements

Portföy oluşturulurken göz önünde bulundurulması gereken diğer bir gösterge de “Değişim Katsayısıdır” *Değişim katsayısı,her birim getiri için riski ölçer.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SERMAYE PİYASALARI DERSİ
Temel Anlamıyla Değer Tahmini
İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ Para Teorisi ve Politikası
TEKNİK ANALİZ FİYAT VE İŞLEM HACMİNDE SOMUTLAŞAN PİYASA
ARZ VE TALEP I: PİYASALAR NASIL İŞLER?
FAİZ ORANI DAVRANIŞI.
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
FAYDALI BİLGİLER TERMİK KONFOR VE HAVA DAĞITIM ELEMANLARI
Sermaye Yapısı Sermaye Yapısı Fon sağlamak üzere firmanın kullanmayı düşündüğü borç, imtiyazlı hisse senedi ve hisse senedi bileşimi Sermaye yapısını etkileyen.
12 Kasım 2014 EUR/USD Dallas FED Başkanı Fisher, FED faizinin gelecek yaz yükseltilebileceğini ancak yazdan önce de olabileceğini belirtti. Amerika bölgesinde.
Bölüm 25 Toplam Arz- Toplam Talep. 2 Toplam Talep (AD) Monetaristler: AD negatif eğimli, sadece para arzı değişiklikleri kaymasına neden olur. Keynesyenler:
11 Aralık 2014 EUR/USD Euro Bölgesi’nde Fransa Tarım Dışı Bordrolarda beklenti -0,2% iken -0,3% olarak açıklandı. Doların küresel bazda diğer paritelere.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
12 Ocak 2015 EUR/USD EURUSD paritesi, Dolar Endeksindeki pozitif ilerleyiş nedeniyle aşağı yönlü hareketlerini sürdürdüğünü ve son 9 yılın en düşük seviyelerinde.
09 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesinin 16 Aralık 2014 tarihinden beri devam eden düşüşlerini trendin üst noktası olan direncini kırmasının ardından.
12 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi aşağı yönlü baskılarına devam etmektedir seviyesinden başlatılan satıcılı seyir ile seviyesine kadar.
13 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi 3 Şubat tarihinden itibaren sürdürdüğü düşüş trendinin sonlandığı görülmektedir. Düşüş trendinin üst noktası olan.
17 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesinin – arasında bant aralığında hareketine devam ettiği görülmektedir. Bant aralığının dışına çıkması.
27 Ocak 2015 EUR/USD EURUSD paritesinin seviyesi ile düşüşlerini sınırlandırdığını ve tepki alımlarını seviyesine kadar devam ettirdiğini.
04 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi Yunanistan Maliye Bakanının açıklamalarından etkilenerek yukarı yönlü önemli bir çıkış kaydetti ve direncinin.
Finansal İktisat: Giriş
23 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi 1,1270-1,1455 bant aralığında hareketine devam etmektedir. Bant aralığının dışına çıkması hareketlerin netleşmesi.
11 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi aşağı yönlü baskılarına devam etmektedir seviyesinden başlatılan satıcılı seyir ile seviyesine kadar.
16 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi 3 Şubat tarihinden itibaren sürdürdüğü düşüş trendinin sonlandığı görülmektedir. 34 günlük üssel hareketli ortalama.
İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ Para Teorisi ve Politikası
OPSİYON FİYATLAMASI İstanbul Üniversitesi Finans Ms Programı Opsiyon Grubu 03/05/2009 Bakırköy / İstanbul.
18 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi yukarı yönlü çıkışlarını seviyesi altında sınırlandırması nedeniyle – arasında bant aralığında.
McGraw-Hill/Irwin Copyright © 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved. 16. BÖLÜM Kar Payı Politikası.
10 Şubat 2015 EUR/USD EURUSD paritesi aşağı yönlü baskılarına devam etmektedir seviyesinden başlatılan satıcılı seyir ile seviyesine kadar.
RİSK VE YÖNETİMİ.
19 Şubat 2015 EUR/USD ABD Merkez Bankası Fed, Ocak'ta düzenlendiği Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanaklarını yayınladı. Tutanaklara göre, ABD.
GÖRSEL SANATLAR MEHMET KURTBOĞAN.
MEVSİMSELLİKTEN ARINDIRMA
Rasyonel Beklentiler Teorisi ve Etkin Piyasalar Hipotezi
Doç. Dr. Yeşim Kuştepeli İKT 5034-Bahar 2011
OPSİYON FİYATLAMASI İstanbul Üniversitesi MS Finans Programı Opsiyon Grubu.
Ortalama Sermaye Maliyeti
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 06/01/2012.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 06/04/2012.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 14/03/2013.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 20/06/2013.
Faiz Oranlarının Davranışı
Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları Portföy Yönetimi.
Ders 2 Menkul Kıymet Borsaları Hüseyin İlker Erçen
Hisse Senetleri ve Piyasalarda Alım Satım İşlemleri
Tahviller ve Diğer Sabit Getirili Menkul Kıymetler
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
MİKROEKONOMİ YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI
Tahviller ve Diğer Sabit Getirili Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
Etkin Piyasalar Hipotezi
Tasarruflar, Yatırım Harcamaları ve Finansal Sistem
I.2.1. BİR BOYUTTA HAREKET Cisimlerin hareketlerini (devinimlerini) inceleyen fizik bilim dalı Mekanik; Kinematik ve Dinamik olarak ikiye ayrılır.
BONOLAR Cemil GÖKTAŞ.
Toplam çıktı Bir ekonomide belirli bir dönemde üretilen (arz edilen) toplam mal ve hizmet miktarıdır. toplam gelir Belirli bir dönemde üretim faktörlerinin.
FRAKTALLARIN UYGULAMA ALANLARI. Nedir? Fraktallar, bolunduklerinde butunun aynisi ya da cok benzer ozelliklerde kucultulmus parcalar olusturabilen geometrik.
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ÇALIŞMA GURUBU İMKB’YE İLİŞKİN SEKTÖR BİLGİLERİ HAZIRLAYAN MURAT BOLAT YMKP Müdürü.
HİSSE SENETLERİNİN ANALİZİ
MAKRO İKTİSAT I BÖLÜM 9 UZUN DÖNEMDE HASILA VE FİYAT DÜZEYİ: KLASİK MAKRO MODEL YRD. DOÇ. DR. OKTAY KIZILKAYA.
YATIRIM ve FİNANS TEORİSİ
PİYASA DENGESİ Doç.Dr.Gülbiye Y. YAŞAR.
Milli Gelir ve Fiyatların Genel Düzeyi: Toplam Talep ve Toplam Arz
Para, Banka ve Finansal Piyasaları Niye Çalışıyoruz?
Alternatif Makro Modeller: Klasik İktisat
Esnek Döviz Kuru Sisteminde Para Politikası
Teknik Analiz Tanımsal Olarak Teknik Analiz Dow Teorisi
TÜREV PİYASALAR Çağatay ORÇUN.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
Sunum transkripti:

Ders 9 Teknik Analiz Hüseyin İlker Erçen Yatırım Analizi Ders 9 Teknik Analiz Hüseyin İlker Erçen

Teknik Analizin Tanımı Teknik Analiz Nedir? Temel Analiz ve Teknik Analiz arasındaki fark nedir?

Borsada İşlem Yapan Yatırımcı Tipleri Hisse senedini alıp zamanı gelince satan o zamana kadar elinde tutan uzun dönemli yatırımcıdır. Hedeflerini temel analiz sonucu ortaya çıkan denge fiyatları doğrultusunda kurarlar. Hisse senetlerinin dalgalanmasından yararlanarak kısa dönemde kar realizasyonu yapmak isteyen spekülatörlerdir. Denge fiyatından sapan fiyat, aşırı yükselince satıp daha yükselmesini, aşırı düşünce de alıp daha da düşmesini önlerler. Bu noktada spekülatörler borsanın esas unsurları olarak da kabul edilebilirler.

Borsada Oluşan Fiyatların Teknik Olarak İncelenmesi Fiyat Değişikliklerinin İncelenmesi Zamanın İncelenmesi İşlem Miktarının İncelenmesi Derinliğin İncelenmesi

Dow Teorisi Bu teoriye göre hisse senetlerinden zaman içinde elde edilecek kazanç, kimsenin yönlendiremediği denge fiyatına bağlıdır. Dow Teorisinin Varsayımları Ortalamalar her faktörü içerir, Piyasadaki tüm hareketler trendleri izlemektedir, Ortalamalar birbirini teyit etmelidirler, İşlem miktarı trendi izlemelidir, Ana trendin üç aşaması vardır, Geri dönüş sinyali verinceye kadar bir trend geçerlidir.

Fiyat Grafikleri Çubuk Grafiği (Bar Chart) Nokta-Şekil Grafiği (Point and Figure Chart) Mum Grafiği (Candlesticks Chart)

Çubuk Grafiği (Bar Chart)

Nokta-Şekil Grafiği (Point and Figure Chart)

Mum Grafiği (Candlesticks Chart)

Trend Çalışmaları ve Trend Kavramı Arz-talep dengesi bozulana kadar fiyatların ufak dalgalanmalarla birlikte izledikleri yöne trend denir. Fiyatların arka arkaya soluksuz aynı yönde ilerlemeleri ralli olarak adlandırılır.

Trend Çizgisinin Güvenilirliğini Destekleyen Üç Kural Çizgiye temas eden tepe ve dip noktalarının fazlalığı Çizginin uzunluğu Çizginin açısının düşük olması Trendin Sona Erdiğinin Göstergeleri Fiyatın çizgiyi kırdıktan sonra çizgiden en az 3-5% uzaklaşması Fiyatın üç gün süreyle trendin ters tarafında kalması Kırılmadan sonra işlem miktarının artması

Trend Kavramı

Trend Kanalı

Destek Direnç Seviyeleri Trendler de birer destek ve dirençten farklı değillerdir. Ancak yatay ya da yataya yakın trend çizgileri destek ve direnç olarak adlandırılmışlardır. Destek Seviyesi: Düşen fiyatın belli bir düzeyden aşağı inememesi Direnç Seviyesi: Belli bir seviyeden yukarı çıkamaması

Fibonacci Yayları

Fibonacci Yelpazeleri

Fibonacci Geri Dönüşü

Gann Çalışmaları

Hareketli Ortalama Bandı

Momentum Havaya bir taş atarsınız, taş yükselir yükselir bu arada hızı azalır ve bir noktada hızı sıfır olur ve tam ters hareketle ve de ters yönde hızlanarak düşmeye başlar.