CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜRELİ METİN OKUMA İbrahim KURT
Advertisements

AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
HAZIRLAYAN: ELİF ÖZDEMİR
Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş
Yavrum ve ben.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
Sesli sunu.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
S İİ R ZEHRA ATASOY DÜZENLEYEN ZEHRA ATASOY. ELVEDA Bir akşam üzeriydi Güneş yüzünün yarısını gösteriyordu Tıpkı senin gibi.
Göl’ün Hikayesi.
Etkili İletişime Giriş
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
EŞ SESLİ KELİMELER.
KÜÇÜK FİL.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
Büyük kurbağa, küçük kurbağaya diğer hayvanları tanıtmak istiyordu.
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
DÜZENLİ OLMAK.
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
TEKERLEME ÖRNEKLERİ Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma
Tombik ormanda.
Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla.
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
HAZIRLAYAN:EMİR TOPRAK ÖKSÜZ 2/B NO:538
HERKESİN BİR YUVASI VAR
Boş boş durmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
Sunum transkripti:

CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar ki. Ben canlı bir şey istiyorum. Kedi istiyorum, köpek istiyorum, dedi Can. Annesi Can ‘a evde hayvan beslemenin zorluklarını anlattı. Can’ın canı daha çok sıkıldı. Annesi evlerinin kedi, köpek beslemeye uygun olmadığını söyledi. Can iyice sıkıldı. Can: — Ben canlı bir şey istiyorum, diye ısrar etti. Annesi: — Evet kuş! Bir tane de değil, birçok kuş. Üstelik satın almamız da gerekmiyor, dedi. Can kuşkuyla annesine baktı:

Nasıl yani. dedi. Annesi Can’ın elinden tuttu, balkona çıktılar Nasıl yani? dedi. Annesi Can’ın elinden tuttu, balkona çıktılar. Annesi biraz düşündükten sonra: — Peki Can, kuş beslemeye ne dersin? diye sordu. Can sevinçle gözlerini açtı. — Kuş mu? Bana kuş mu alacaksın anne? Dedi. Annesi; Can’a karşı evlerin saçaklarında. ağaçların dallarında tüneyen kuşları gösterdi. Can’ın canı çok ama çok sıkıldı. — Ama onlar benim değil ki, dedi.

Annesi: — İstersen senin olabilirler, dedi Annesi: — İstersen senin olabilirler, dedi. Bu kuşlar nasıl onun olacaktı? Can bu işten bir şey anlamamıştı. Annesi Can’a onları nasıl beslemesi gerektiğini anlatırken, Can hep bunu düşündü. Can, annesinin söylediği gibi buğdayları balkonun bir köşesine bıraktı. Gökyüzüne baktı. Bekledi... Bekledi... Kuşlar gelmedi. Seslendi; çağırdı, elini kolunu salladı... Ama kuşlar gelmedi. Annesi Can’a sabırlı olması gerektiğini söyledi. Kuşlar ona güvenmeliydi. Bir süre onlara görünmeden izlemesi daha iyi olacaktı. Can tül perdenin arkasına çömeldi. sessizce kuşları beklemeye başladı. o da ne? Tombul bir kuş yavaşça yaklaştı. Gelip balkon demirine kondu. Can sevinçle gözlerini açtı. Kuş etrafına baktı .

Can soluğunu tuttu. Kuş buğday tanelerini yemeye başladı Can soluğunu tuttu. Kuş buğday tanelerini yemeye başladı. Can heyecanla bağırdı, kuş uçup gitti... Ertesi gün, aynı kuş balkona geldiğinde Can hiç sesini çıkarmadı. Bu kuşu diğerleri izledi. Annesi ona, açık kahverengi olanların kumru olduğunu söylerdi. Serçeleri parktan tanıyordu. Buğday tanelerini yerken en çok kavga edenler güvercinlerdi. Can, akşamları babasına kuşların çıkardığı sesleri taklit ediyor, nasıl yem yediklerini anlatıyordu. Ama Can, onlara daha yakın olmak istiyordu. Kuşları ürkütmeden nasıl olacaktı bu? Annesi ve babası:

Sabırlı ol, diyorlardı. Can, sabırlı olmayı sevmiyordu Sabırlı ol, diyorlardı. Can, sabırlı olmayı sevmiyordu. Sabahleyin Can erkenden, kuşlara yem vermek için balkona çıktı. 0 da ne? Güzel gözlü bir güvercin, Can ‘ın içeri girmesini beklemeden gelip yanına konuverdi. Can kuşa baktı. Kuş Can’a baktı. Can kıpırdamadı. Kuş, buğday tanelerini hızla yutmaya başladı. Can öylece durup kuşu izledi. Tüm taneler bitince kuş uçup gitti... Can kuşun ardından sevgiyle gülümsedi.

Kuşlar artık Can’dan korkmuyordu Kuşlar artık Can’dan korkmuyordu. Can, yem verirken sağına, soluna konuyorlar. sesler çıkarıyorlar, elindeki kaptan buğday tanelerini alıp kaçıyorlardı. Can’ın canı hiç ama hiç sıkılmıyordu. Nazan Özenç UÇAK Oyundan Sıkılan Çocuk

HAZIRLAYAN : KENAN ORBAY