TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE UZANAN YOLCULUĞUNDA İÇERİĞİNDE DENİZ, MEHTAP VE SAHİLİ KONU ALAN PEK ÇOK ESER BULUNMAKTADIR. BU KONUYU İŞLEYEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Advertisements

TEŞVİK ÖDÜLLERİ.
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ
Müzikteki ilk günlerim..İlk hocam “Ali Şenozan” 1978
TELLİ ÇALGILAR.
ETKİNLİĞİ HAZIRLAYANLAR
44. Ortaöğretİm Öğrencİlerİ AraştIrma Projelerİ İSTANBUL-Avrupa Bölgesİ YarIşmasI Ödül Törenİ 29 MART 2013.
Bir sandıkla başladı herşey ve bir bankadan daha fazlasına dönüştü. Sadece Türkiye’de değil, dünyada bile az sayıda kurumun yaşadığı bir gururdur 150.
HAZIRLAYAN: Ece BAŞYAZICI
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
Kemencenin bulunumu Ders Müzik.
TÜRK HALK MÜZİĞİ.
merdivenler nisa şiirlerde şarkılarda hayata benzetilir merdivenler,
ŞİİRDE AHENK.
GÜNEŞLİ BİR GÜN (İZLENİMCİLİK)
BEDRİYE TOMAR ŞEVKET POZCU ANAOKULU MERSİN-2014
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KONYA ÇİMENTO GÜZEL SANATLAR LİSESİ
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Şarkı : Pulp Fiction BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
REBETİKA : Rebetika'nın asıl taşıyıcıları özellikle alt tabakadan işsiz güçsüz insanlar ve rebetlerdir. Hapishane ve tekkeler (rebetlerin haşhaş içtikleri.
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
Sekiz Müzik Organizasyon
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
Hazırlayan songül zehiroğlu 6/A 41
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI Program Tanıtımı
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Giriş: Ders tanımı ve içeriği
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
DEĞERLİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ SANATÇILARIMIZA VEFA BORCUMUZ
ŞİİRLERDE BULUŞMA.. TARİHE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞ ŞAİRLERİMİZLE ŞİİRLERDE BULUŞMA.
GİZEMİ ÇEKİCİLİĞİ HAŞMETİ ULAŞILMAZLIĞI SARIP SARMALAYAN BÜYÜLEYİCİ ÖZELLİĞİ İLE HER TÜRLÜ SANAT DALINA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞ GECE,MEHTAP, YILDIZLAR.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SES TİTREŞİMDİR Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ ÇALGILARI
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
Geleneksel Türk Müziği Tarihi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Anket değerlendirmesi
ÇALGI TOPLULUKLARI. Pop Müziği Topluluğu Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında.
MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.
NEŞET ERTAŞ Kırşehir'de 1938'de doğan Neşet Ertaş, Çiçekdağı'ndan Türkiye 'ye açılan bir halk ozanıdır. Babası kendisi gibi bir saz üstadı olan Muharrem.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
HAZIRLAYANLAR:SİMAY,ELİF NAZ,ELİF ZEYNEP,YAĞMUR,YAĞMUR,ŞEVVAL.
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
 Geleneksel Türk müziği çalgılarını 4 grupta inceleyebiliriz. Vurmalı çalgılar: davul, def, darbuka, zil, kaşık, bendir Üflemeli çalgılar: kaval, zurna,
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN MÜZİK TÜRLERİ
1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country.
DOKU.
TÜRK DİLİ I DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET DOĞAN TURAN (Ders Koordinatörü)
KONFERANS ve SERGİ SALONU
Sunum transkripti:

TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE UZANAN YOLCULUĞUNDA İÇERİĞİNDE DENİZ, MEHTAP VE SAHİLİ KONU ALAN PEK ÇOK ESER BULUNMAKTADIR. BU KONUYU İŞLEYEN BUNCA ÇOK ESERİN OLUŞUMUNDA,TARİHİMİZDEKİ MEHTABİYE KÜLTÜRÜNÜN DE ETKİSİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLMEKTEDİR. ‘’SAHİLDE GEZEN ŞARKILAR’’ PROGRAMIMIZ BU ESERLERDEN YOLA ÇIKARAK HAZIRLANMIŞTIR. PROGRAM 2 BÖLÜMDEN OLUŞUP,HER BÖLÜM 45 DAKİKA OLARAK TASARLANMIŞTIR. ‘’SAHİLDE GEZEN ŞARKILAR’’ PROGRAMININ SUNUMU 1 SUNUCU 1 SOLİST 5 SAZ SANATÇISI İLE GERÇEKLEŞMEKTEDİR.

PROGRAM SUNUMU TRT TSM PRODUKTÖRÜ TÜRKOLOG NURİYE ERACAR SEÇİLEN ESERLERİN GÜFTELERİNİN AÇILIMI VE ŞİİRSEL ANLATIMLAR. ESERLERİN İÇERİĞİNE UYGUN GÖRSEL ÖĞELER.

SOLİSTLER: ÇİĞDEM KIRÖMEROĞLU(YARKIN) TRT TUĞÇE PALA TRT NESRİN – ÇETİN KÖRÜKÇÜ TRT GÜZİN DEĞİŞMEZ DEVLET KOROSU NUSRET YILMAZ TRT BEKİR ÜNLÜATAER TRT MELAHAT GÜRSES TRT DİLEK TÜRKAN DEVLET KOROSU GÖKHAN SEZEN UMUT AKYÜREK PROGRAMA KATILAN SANATÇILARIMIZ TRT VEYA DEVLET KOROSU KADROLU OLUP ÖZEL İZİNLE SUNUMLARIMIZA DAHİL OLMAKTADIRLAR. SUNUMLARDA 1 SOLİST KATILIMCI BULUNMAKTADIR.

SAZ GRUBU: KEMAN KANUN RİTM KLARNET NEY TAMBUR YAYLI TAMBUR UD VİYOLENSEL KEMENÇE PROGRAMA KATILAN SAZ GRUBU 5 KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR. PROGRAMDA İCRA EDİLECEK ESERLERE UYGUNLUĞUNA GÖRE SAZLAR BELİRLENMEKTEDİR.

SAHİLDE GEZEN ŞARKILAR PROGRAM BÜTÇESİ 1 SUNUCU 1 SOLİST 5 SAZ SANATÇISI GÖRSEL TASARIM VE UYGULAMA DAHİL 5000 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİR. KDV VERGİSİ AYRICA HESAPLANACAKTIR.