A İLKÇAĞ UYGARLIKLARI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UYGARLIK TARİHİ 8. HAFTA ANADOLU
Advertisements

ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
ANADOLU.
ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
Yeryüzünde Yaşam
ANADOLU.
İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI.
ANADOLU UYGARLIKLARI İÇİNDEKİLER LİDYALILAR URARTULAR İYONLAR HİTİTLER
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
İlk Uygarlıklar.
Ünite 2: 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yer Yüzünde Yaşam
Babil Kralı Hammurabi "Hammurabi Kanunlan"nı oluşturmuştur.
NEOLİTİK DEVRİM? Avcı-Toplayıcılık’tan Tarım’a.
Anadolu ve Mezopotamya Devletleri
LİDYALILAR M-Ö Gediz ve Menderes Nehri arasında kurulmuştur merkezi Sard'dır (Manisa). -Lidyalılar Hint-Avrupalı bir kavimdir. -Lidyalılar önce.
EGE VE YUNAN UYGARLIKLARI
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü
MISIR MEDENİYETİ.
MISIR MEDENİYETİ.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
KONU : UYGARLIKLAR BEŞİĞİ
BABİLLİLER.
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
ESKİ ANADOLU MEDENİYETLERİ
ANADOLU UYGARLIKLARI.
GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: km²  Nüfusu: (2007)  Nüfus Yoğunluğu: 58  Şehir Nüfusu: (2007)  Köy Nüfusu: (2007)  Yıllık.
HİTİTLER FRİGLER LİDYALILAR URARTU İYON
HİTİTLER.
ÜLKEMİZİN TARİHİ ESERLERİ
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
ESKİŞEHİR SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
ANADOLU UYGARLIĞI HİTİTLER UYGARLIGI (MÖ 1700-MÖ700)
ANADOLU MEDENİYETLERİ
Hititlerrr!.
TARİH NOTLARI 9.SINIF TARİHİ ÇAĞLAR Ahmet KAÇAR
AŞAĞIDA VERİLEN UYGARLIKLARLA EŞLEŞEN KAVRAMLARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
Salih Zeki Anadolu Lisesi
ÜNİTE İLK ÇAĞ DÖNEMİ 2.KONU: UYGARLIKLAR
ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
ANADOLU’DA KURULAN İLKÇAĞ MEDENİYETLERİ
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
UYGARLIĞIN DOĞUŞU VE İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI
2.ÜNİTE: UYGARLIKLARIN DOĞUŞU VE İLK UYGARLIKLAR
2D. EGE VE ESKİ YUNAN UYGARLIĞI
2C- ANADOLU UYGARLIKLARI
B İLKÇAĞ UYGARLIKLARI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI.
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
FRİGYALILAR KİBELE GORDİON
6. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TA®İH NOTLA®I.
ALPER KABASAKAL 6/A 95 SOSYAL BİLGİLER.
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
UYGARLIĞIN DOĞUŞU VE İLK UYGARLIKLAR
2.ÜNİTE YERYÜZÜNDE YAŞAM
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
TARİHİ ÇEVRE VE MÜZE BİLİNCİ
TARİHE YOLCULUK KAZANIM: 4 DERS SAATİ
İLKÇAĞ UYGARLIKLARI TA®İH NOTLA®I ÖZGÜ® GÜVE®CİN.
YUNUS EMRE ÇAY. YUNUS SERİSİ YAZARI YUNUS EMRE ÇAY’IN YAZDIĞI BU KİTAPLAR ŞEHİRLER HAKKINDA BİLGİ ALMAMIZI VE ÇOCUKLARI EĞLENDİRMEK AMACIYLA HAZIRLANAN.
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
ŞANLIURFA.
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
MAĞARADAN BÜYÜK ŞEHRE İNSANIN SERÜVENİ. TARİH’İN TANIMI:Toplumların geçmişteki yaşayışlarını, oluşturdukları kültür ve uygarlığı, yer ve zaman göstererek,
Ibraniler Davud'un Yildızı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU’DA YER ALAN BAZI ANTİK MERKEZLER PALEOLİTİK DEVİR M.Ö. 400,000-10,000.
MEZOPOTAMYA MATEMATİĞİ
Sunum transkripti:

A İLKÇAĞ UYGARLIKLARI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI

Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. Anadolu’da ilk yazılı tabletler olan Kültepe Tabletlerinin bulunduğu bölgenin adı. Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. İbranilerin yalnızca kendilerine geldiğine inandıkları kutsal kitap. 9 yerleşim alanının üst üste kurulduğu Çanakkale sınırları içinde yer alan tarihi şehir. Hindistan’da ilkçağda görülen sınıf ayrımı. Hititlerin başlarından geçen olayları Tanrıları hesap vermek için yazdıkları yıllıklar. Kağıt, pusula, barut ve matbayı icat eden ilkçağ uygarlığı. Hititlerin başkenti. Miken uygarlığının diğer adı. Tarih öncesinde işlemesine rağmen dönemlere adını vermeyen madenlerden biri. İlkçağ’da Batı Anadolu’da 12 şehir devleti olarak yaşanan uygarlık. Maden devirlerinden biri. Urartuların başkenti. Mısır’ın hayat kaynağı olan nehir. 11 13 1 14 8 2 3 9 4 10 12 5 6 7 İ T O U 1 K A N E Ş 7 P 2 H M R B L 3 V 4 5 S 6 I Ç SOLDAN SAĞA Anadolu’da ilk yazılı tabletler olan Kültepe Tabletlerinin bulunduğu bölgenin adı. Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. İbranilerin yalnızca kendilerine geldiğine inandıkları kutsal kitap. 9 yerleşim alanının üst üste kurulduğu Çanakkale sınırları içinde yer alan tarihi şehir. Hindistan’da ilkçağda görülen sınıf ayrımı. Hititlerin başlarından geçen olayları Tanrıları hesap vermek için yazdıkları yıllıklar. Kağıt, pusula, barut ve matbayı icat eden ilkçağ uygarlığı. YUKARIDN AŞAĞIYA Hititlerin başkenti. Miken uygarlığının diğer adı. Tarih öncesinde işlemesine rağmen dönemlere adını vermeyen madenlerden biri. İlkçağ’da Batı Anadolu’da 12 şehir devleti olarak yaşanan uygarlık. Urartuların başkenti. Mısır’ın hayat kaynağı olan nehir.

Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. Anadolu’da ilk yazılı tabletler olan Kültepe Tabletlerinin bulunduğu bölgenin adı. Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. İbranilerin yalnızca kendilerine geldiğine inandıkları kutsal kitap. 9 yerleşim alanının üst üste kurulduğu Çanakkale sınırları içinde yer alan tarihi şehir. Hindistan’da ilkçağda görülen sınıf ayrımı. Hititlerin başlarından geçen olayları Tanrıları hesap vermek için yazdıkları yıllıklar. Kağıt, pusula, barut ve matbayı icat eden ilkçağ uygarlığı. Hititlerin başkenti. Miken uygarlığının diğer adı. Tarih öncesinde işlenmesine rağmen dönemlere adını vermeyen madenlerden biri. İlkçağ’da Batı Anadolu’da 12 şehir devleti olarak yaşanan uygarlık. Maden devirlerinden biri. Urartuların başkenti. Mısır’ın hayat kaynağı olan nehir. 11 13 İ T O U 1 K A N E Ş 14 8 P 2 H M R B L 3 V 9 4 10 12 5 S 6 I 7 Ç İ T O U 1 K A N E Ş 7 P 2 H M R B L 3 V 4 5 S 6 I Ç SOLDAN SAĞA Anadolu’da ilk yazılı tabletler olan Kültepe Tabletlerinin bulunduğu bölgenin adı. Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. İbranilerin yalnızca kendilerine geldiğine inandıkları kutsal kitap. 9 yerleşim alanının üst üste kurulduğu Çanakkale sınırları içinde yer alan tarihi şehir. Hindistan’da ilkçağda görülen sınıf ayrımı. Hititlerin başlarından geçen olayları Tanrıları hesap vermek için yazdıkları yıllıklar. Kağıt, pusula, barut ve matbayı icat eden ilkçağ uygarlığı. YUKARIDN AŞAĞIYA Hititlerin başkenti. Miken uygarlığının diğer adı. Tarih öncesinde işlemesine rağmen dönemlere adını vermeyen madenlerden biri. İlkçağ’da Batı Anadolu’da 12 şehir devleti olarak yaşanan uygarlık. Urartuların başkenti. Mısır’ın hayat kaynağı olan nehir.