Turizmin gelişimi, büyük ölçüde doğal kaynaklara bağlıdır.Turizmin gelişmesi doğaya zarar vermektedir. Doğal kaynakların içinde turizm için vazgeçilmez.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Advertisements

DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANIM ŞEKİLLERİ VE ETKİLERİ
AKSARAY Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O.
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Kazanım Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır.
Abdurrahman OLGUN Gökalp KILINÇ.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVZA YÖNETİMİ
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
ORMAN HAFTASI MART.
ÇEVRE.
Son yıllardaki doğal afetlerde can ve mal kaybında bir artış olmuştur
Ülkemizin Doğal Kaynakları
Doğal afetler Deprem Erozyon Çığ Yangın Toprak Kayması Sel Baskını.
ÜLKEMİZDE NÜFUS Rasitgokhansucu.com.
Türkiye’de Hayvancılığın Gelişmesi İçin:
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
DOĞAL AFETLER YENİ UFUKLAR.
Erozyon Nedir. Erozyonun Zararları Nelerdir
DOĞAL AFETLER EROZYON.
Küresel Isınma Nedir?.
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ
Coğrafi Bölgeler.
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ NUPELDA YÜKSEKOL 3/A
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
ÜLKEMİZDE NÜFUS ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
EROZYON SUNUSU.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
TÜRKİYE’NİN DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜ
ASİT YAĞMURLARI.
DOĞAL AFETLER 1-TÜRKİYE’DE DEPREM: Fay hatlarına bağlı olarak meydana gelen salınım ve titreşim hareketleridir. Ülkemiz genç oluşumlu bir arazi yapısına.
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YEŞİL GÖRMEYEN GÖZLER RENK ZEVKİNDEN MAHRUMDUR
MADDELERİ TANIYALIM.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
DOĞAL AFETLER EROZYON.
İKLİM ve İKLİM DEĞİŞİMLERİ
Turizmin Güncel Sorunları
Turizmin Güncel Sorunları
ÇEVREMİZİ KORUYALIM.
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
TÜRKIYE IKLIMLERI Erdoğan GÜL.
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
Öğr.Grv. Mehmet Ali ZENGİN
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
Fiziki Faktörler İklim iklim elemanlarından sıcaklık, bitki türlerinin çeşitliliği ve bunların yayılış alanları üzerinde etkilidir. Çünkü her bitkinin.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEME YOLLARI
EROZYON. HAZIRLAYANLAR: ZAHİDE İREM SARI, ÖZGE TÜLÜ, DENİZ ÜNLÜKAPLAN DERS:FEN BİLİMLERİ KONU:EROZYON ÖĞRETMEN:MUSTAFA ALİ ÇAPUT.
DAHA AZ ÇÖP Hikmet SIRMA. ÇEVRE NE DEMEKTİR ? İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri dış ortama çevre denir.
Ege Bölgesi turizm potansiyeli olarak Türkiye'de Akdeniz Bölgesinden sonra gelmektedir. Birçok tarihi eser, yapıt, kalıntı.
TURİZMİN FİZİKSEL ÇEVRE ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
ÇEVRE.
Kırsal Alanları Kentlerden Ayıran Farklılıklar Prof. Dr
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Öğr. Gör. Zeynep Sıla ÖZŞEN
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
AY-TUR TURİZM SAN VE TİC A.Ş. TURUNÇ RESORT OTEL
Kazanım Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır.
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
MADDE DÖNGÜLERİ.
Sunum transkripti:

Turizmin gelişimi, büyük ölçüde doğal kaynaklara bağlıdır.Turizmin gelişmesi doğaya zarar vermektedir. Doğal kaynakların içinde turizm için vazgeçilmez iki eleman su ve arazi olup, bunlar, turizm aktiviteleri nedeniyle zarar görebilmektedir.

Mersin – Anamur Göksu Deltası

Marmaris Türkiye’nin en çok yeğlenen turizm bölgesidir. İlçe, çevresine doğru sürekli büyümektedir. Çevrede ormanlar yakılmakta, kesilmekte turistik tesisler için, yasal olmayan yollarla yer kazanılmaktadır. İlçe çevresindeki köyler Marmaris’in mahalleleri durumuna gelmektedir.

TURİZMİN DOĞAL ÇEVREYE OLUMLU ETKİLERİ Çevrenin korunmasına hız verir. Eski yapıtlar için düzenlemeler yapılır. Turizm bölgelerinin iyileştirilmesi hızlanır. Yasal ve hukuksal düzenlemeler getirilir. Doğal yapıların korunması, yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesine yardımcı olur.

TURIZMIN DOĞAL ÇEVRE ÜZERINDEKI OLUMSUZ ETKILERI: yerleşim yerleri ve turistik kompleksler doğal zenginliklerin turizm adına aşın ve dengesiz kullanımı bitki örtüsünde su kalitesi hava kalitesi doğal hayat ve arazi kullanımı üzerinde olumsuz etkiler görülebilir..

TURIZMIN BITKI ÖRTÜSÜ ÜZERINDEKI ETKILERI Kamping ve piknik faaliyetlerinde ateş kullanımı ve dikkatsizliği sebebi ile çıkan orman yangınları, Yapılaşma için ağaç kesimi Çöp dökme yoluyla doğal bitki örtüsünün kirlenmesi Rekreasyonel ve turistik faaliyetler neticesi toprağın giderek sıkışması ve erozyona neden olması, bitki örtüsünün değişime uğraması ve bitki türlerinde farklılaşmaya yol açması.

TURIZMIN SU KALITESI ÜZERINDEKI ETKILERI Tüm Akdeniz ülkelerinde turizmden kaynaklanan "atık su" miktarı yıldan yıla artmaktadır. Halen ortalama 400 milyon m3 olarak tahmin edilen atık su miktarının 2025 yılında 1.5 milyar m3 seviyesine ulaşabileceği sanılmaktadır.

Turizmin su kalitesini bozucu diğer bir yönünü de "katı atıklar" teşkil eder. Akdeniz'de kıyısı bulunan ülkelerin turizmden kaynaklanan katı atık miktarı ortalama 2.8 milyon ton olarak tespit edilmiş ve bu miktarın 2025 yılında 812 milyon tona yükseleceği tahmin edilmektedir

TURIZMIN HAVA KALITESI ÜZERINDEKI ETKILERI Turistik alanlarda normal trafiğe ek oiarak tur otobüsleri ve turistlerin araçları nedeniyle motorlu araç kullanımı artabilmektedir. Bu artış sonucu egzozlardan çıkan gazlar ve dumanlar havayı kirletebilmektedir. Fakat turistik alanlardaki bitki örtüsü havayı temizlemede oldukça etkilidir.

TURIZMIN DOĞAL HAYAT ÜZERINDEKI ETKILERI Turizm amaçlı yapılaşma özellikle kıyılarda yaşayan veya üreyen canlıların nesillerinin tükenmesine ya da türlerinin değişimine ve göç etmelerine sebep olmaktadır. Av turizmi ile ilgili faaliyetlerde de dikkatli davranılması gerekmektedir.

BETÜL SARAÇ G KEVSER YIĞIN G EDA GÜRKAN G ÖZLEM SÖNMEZ G