T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE ADININ HİKAYESİNİ BİLEN?
Advertisements

Farabi Değişim Programı Nedir
1. DEVRE DEĞERLENDİRMESİ
ÇEVRE ORMAN SEYYAR EĞİTİM ARACI
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
TURKEY Black Sea Mediterranean Sea Use the BUCKET in the
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
TÜRKİYE TOPRAKLARININ AŞINIMA DUYARLILIKLARI
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
Hakem İşleri Organizasyon Şeması
ALTYAPI UYGULAMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI FUAT KOÇAL MÜDÜR
BELEDİYE BİRLİKLERİNDE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
YURDUMUZUN COĞRAFİ BÖLGELERİ
KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ (HASTANE ÖNÜ ORGANİZASYON)
SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN PROGRAMI DR.DYT.MELTEM ŞAHİNLER SOYLU T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi.
Gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve genç liderler yetiştirmek, Gençler arasında ortaklıklar geliştirmek, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Batı Asya.
TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU
ORGAN BAĞIŞI ile İlgili Duyarlılığın Arttırılması
Fırat Nehri Şanlıurfa Platosu Dicle Nehri Gaziantep Platosu
Türkiye’deki Gelişmişlik Düzeyinin Çeşitli Göstergeler Kullanılarak Coğrafi Bilgi Sistemi ile İller Bazında İrdelenmesi.
HAZIRLAYAN ÇİĞDEM ÇOLAK
YÖRE YÖRE HALK OYUNLARIMIZ
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
“Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler” İlköğretim Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Programı
AİLE HEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMALARINDA SON DURUM
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARI DURUMLARI AÇIKLAMALAR 1. Bu çalışma, Meslekî ve.
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE. Bölgenin potansiyeline dayalı bir kalkınma anlayışıyla birlikte bilginin önemi de giderek artmıştır. Aşağıdan yukarıya kalkınma.
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
İMC MÜHENDİSLİK PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI Ağustos 2010.
2013 – 2014 GAYRİMENKUL SEKTÖR ANALİZİ Hazırlayan : Y. Müh.Murat ERGİN.
AKREDİTE ODA VE BORSALAR
Strateji Geliştirme Başkanlığı DÖNER SERMAYE DAİRE BAŞKANLIĞI.
2015 Kasım Ayı İhracat Rakamları Basın Açıklaması 1 Aralık 2015 Niğde.
MANİSA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ Aralık 2015.
TÜRKİYEDE SANAYİ ERCE Mola 11-f 768.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA İKLİM TİPLERİ
ÜLKEMİZDE SANAYİ.
TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ “ ENERJİ DAĞITIMINDA KAMUNUN ROLÜ” 02 ARALIK 2005 İSTANBUL.
Türkiye’de Diş Macunu Kullanım Miktarı Türkiye’de kişi başına yılda 1 tüp (90 gram) diş macunu düşüyor... Bu oran Rusya’da 293 gr, Çin’de 180 gr, Filipinler’de.
(with Istanbul, Ankara, and Izmir divided for electoral purposes)
TSE K TS 825 ÖZEL DURUMLAR Özel durum 1: Belediye ve mücavir alan sınırları dışında, köy yerleşik alanları civarında ve mezralarda 2 kata kadar.
There are eighty-one provinces in turkey MEDITERRANEAN REGION: ADANA,ANTALYA,BURDUR,HATAY, ISPARTA,KAHRAMANMARAŞ,KİLİSİ, MERSİN,OSMANİYE BLACK SEA REGION.
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE.
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
HALK OYUNLARI.
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK)
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
Salon Adedi 797 Spot Süre 20 Haftalık Yayın Adedi 35 Toplam Süre Ortalama Saniye Fiyatı Bütçe.
TÜGVA YURTLAR ŞAMPİYONASI BÖLGE MÜSABAKALARI SONUÇLARI
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ (KÜSİ)
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular Dayanışma Derneği Türkiye Endokronoloji ve Metabolizma Derneği İşbirliği Yapılan Kuruluşlar

Sağlıklı süt tüketimi konusunda doğru mesajların halka iletilmesi Sağlıklı süt tüketiminin öneminin vurgulanması

KOCAELİ, BURSA, BALIKESİR, YALOVA, ÇANAKKALE DENİZLİ, UŞAK GAZİANTEP, KONYA, KARAMAN, DİYARBAKIR ÇORUM, VAN, RİZE, KAYSERİ 2009 Proje İllerimiz

KOCAELİ DENİZLİ KONYA İSTANBUL İZMİR MUĞLA ANKARA ADANA ANTALYA OSMANİYE K.MARAŞ 950 SAĞLIK OCAĞI SAHA ÇALIŞANI KİŞİDE İST.ÇALIŞMA “Sağlık için… Sağlıklı süt için!” Programı HALK

AFYON ÇANKIRI ISPARTA ANKARA HATAY NEVŞEHİR MERSİN ŞANLIURFA 750 SAĞLIK OCAĞI SAHA ÇALIŞANI KİŞİDE İST.ÇALIŞMA “Osteoporozdan korunmak için… Sağlık için… Sağlıklı süt için!” Programı KAYSERİ KÜTAHYA TOKAT HALK

ERZURUM ANTALYA MALATYA YOZGAT ESKİŞEHİR ADANA MANİSA TOKAT DÜZCE BOLU SAKARYA MUĞLA “Osteoporozdan korunmak için… Sağlık için… Sağlıklı süt için!” Programı SAĞLIK OCAĞI SAHA ÇALIŞANI KİŞİDE İST.ÇALIŞMA HALK

Hedef Kitle Sütü en az ve sağlıksız tüketen C / D S.E.S ev kadınları Kanal: Sağlık Ocakları Türkiye’de yaklaşık sağlık ocağı var. Sağlık ile ilgili mesajlarda, hele bu mesajlar geleneksel inanış ve davranışların kırılması ile ilgili ise, mesajı veren en etkili profil sağlık personelidir. Halkın % 68’i sağlık ocaklarından hizmet almaktadır – 2008 / Erişim 2006: 11 il Sağlık Personeli: Halk (Anketli) : : 11 il Sağlık Personeli: Halk (Anketli) : : 12 il Sağlık Personeli: Halk (Anketli) : /2008 TOPLAM ERİŞİM Sağlık Personeli : Halk (anketli) : Halk (dolaylı) :

Neden? SAĞLIKLI KEMİK GEİŞİMİ SAĞLIKLI BEYİN GEİŞİMİ OSTEOPOROZ DAN KORUNMA

Süt Tüketimi Kaynak: Canadean Limited / 2007 ÜLKEYILLIK KİŞİ BAŞI TÜKETİM TÜRKİYE23 lt İSPANYA94 lt İNGİLTERE106 lt FİNLANDİYA134 lt Ülkemizde süt tüketim miktarı ortalamaların çok altındadır!

Ülkemizde Çocuk Beslenmesi 5 yaşın altındaki her 8 çocuktan biri bodur. Bu çocukların dörtte birinden fazlası ciddi şekilde bodurdur. (tnsa, 2003)

Çocuklarda kemik gelişimi ve boy uzamasının sağlanması için kalsiyum ve D vitamininin karşılanması gereklidir Kalsiyum yetersizliği %44-72

Çay ve kolalı içeceklerin tüketimi %50’nin üzerindedir. Ülkemizde Çocuk Beslenmesi Süt tüketimi % oranındadır.

cm cm 136 cm 142 cm 1960 Danimarka İsveç Çek Cumhuriyeti Dünyada Okul Sütü Uygulamaları Hollanda Portekiz İran

50 yaşında bir kadının hayat boyu kalçasını kırma riski %17’ dir. Kalçasını kıran kadınların 1/4’ü bir daha hiç ayağa kalkamayacaktır. Kadınlarımızın %40’ı 80 yaşına gelmeden en az bir omurgasını kıracaktır. 50 yaş ve üzeri kadınların %15’inin bileği kırılacaktır. Kalça kırığı ilk müdahale……. 7,000$ İlk dört ayın sonunda maliyet……. 12,000$ 1 yılın sonunda ……..20,000-35,000$ Osteoporozla İlgili Gerçekler

Kelebek Etkisi bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişiklikler büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilir. (Edward N. Lorenz)

Verdiğiniz Emekle…

Proje İllerinde Yürütülecek Çalışmalar İş arkadaşlarına bilgi verilmesi Halka bilgi verilmesi En az 10 kişiye anket uygulaması Anketlerin eğitim tarihinden itibaren 15 gün içinde Sağlık Müdürlüğü’ne ulaştırılması Halk eğitim çalışmaları ve raporlamanın yıl sonuna kadar devam etmesi Bu çalışmanın sonraki yıllarda da diğer çalışmalarla entegrasyon sağlanarak devam ettirilmesi

Afiş

Broşür_1

Broşür_2

Osteoporoz Risk TestiRiskli broşür Risksiz broşür

Anketler

Bez Afiş

Sağlıklı süt içmek güzeldir! Teşekkürler!