ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
2.SINIF OKUL HEYECANIM.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Yılın Bölümleri.
Meltem AHMETOĞLU Bisaş İ.Ö.Okulu 2-A Sınıf Öğretmeni
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKOKULU.
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt
Yıl Sonu Veli Toplantısı
DAYANIŞMA.
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
ANASINIFI YAZ TATİLİ ÖDEVİ
CUMHURİYET FAZİLETTİR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
GECE GÜNDÜZ Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiyle gece – gündüz oluşur.
ABDÜLHAMİT İNCİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 2.SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASI
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Benim naçiz vücudum elbet bir gün kara toprak olacaktır
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
Haziran, temmuz, ağustos Eylül, ekim, kasım
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Mitat Zorlu ’ ın yarısını bulalım. Altındaki kutuya yazalım. Bulduğun yarımların yarısını bulalım. … Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 12.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
TRAFİK SORUNU Çözüm.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
2. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
1)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 28 Aralık 2009 Pazartesi Sevgili kuzucuklarım,
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
3. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak SOSYAL BİLGİLER defterlerinize yazarsanız öğrendiklerinizi pekiştirmiş olacaksınız.
Gün,Hafta,Ay,Yıl.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 17 Mart 2009 Salı Matematik =10 6+4= -4=6 -6=4 7+5=12.
Cümle Bilgisi.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
Matematik 4 İçindekiler: YIL AY HAFTA GÜN Kavramları…
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
5 N 1 K
CUMHURİYET VE ATATÜRK
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;
ÖZNEL YARGI – NESNEL YARGI
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY.
EYVAH KAYBOLDUK.
Dünya Dönüyor Şarkı Dünya dönüyor, Sen ne desen de. Yıllar geçiyor ,
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
DENGELİ BESLENMENİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
TÜRKİYE.
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
Kümeler Arası Bilgi Yarışması
Cumhuriyet Bayramınız
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
İLK ÖĞRETİM HAFTASI NE DEMEK ?
İSTİKLÂL MARŞI MIZ Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Sevgili öğrencilerim;uzun ve yorucu bir yarıyıl geçirdiniz.Hepinizin gayretli ve başarılı olduğunuza inanıyorum.Sizlere hazırladığım tatil ödevlerini iyi okuyarak anlayıp yanıtlarını defterlerinize yazmanızı istiyorum.Okul sitemizden sunum ve ders kayıtlarını da izleyiniz.Dinlenmeyi,oyun oynamayı,gezmeyi,eğlenmeyi unutmayınız.Sizlere ve ailelerinize iyi tatiller diliyorum . Hacer KANUĞ

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyup, hayat bilgisi defterimize cümle kurarak en güzel yazımızla yanıtlayalım. 1) İlköğretim haftası ne zaman kutlanır? 2) Okulda kimler çalışır? 3) Okulda uyulması gereken kurallardan 5 tanesini yazınız. 4)Hangi özellikler fiziksel özelliklerimizdir? 5) Duyu organlarımız ve görevleri nelerdir? 6) Bir yılda kaç mevsim vardır? Adlarını yazınız. 7)Bir yılda kaç ay vardır? Adlarını yazınız. 8) Bir hafta kaç gündür? Adlarını yazınız. 9) Bir yılda kaç hafta vardır? 10) Bir yılda kaç gün vardır? 11) Bir gün kaç saattir? 12) Milli bayramlarımızın adlarını yazınız.( tarihleri ile ) 13) Dini bayramlarımızın adlarını yazınız. 14) Trafik ışıklarının karşılarının ne anlama geldiklerini yazınız. 15) Karşıdan karşıya geçerken nereleri kullanmalıyız?

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 16) Acil durumlarda aramamız gereken yerleri ve telefon numaralarını yazınız. 17)Atatürk ne zaman ve nerede doğdu? 18)Atatürk’ün annesinin adı nedir? 19)Atatürk’ün babasının adı nedir? 20)Atatürk’ün kız kardeşinin adı nedir? 21)Atatürk’ün okuduğu okulları sırasıyla yazınız. 22)Atatürk ne zaman ve nerede öldü? 23)Atatürk’ün mezarı nerededir? 24)Atatürk’ün kişilik özelliklerini yazınız. 25) İstiklâl Marşı ‘mızı kim yazmıştır? 26) İstiklâl Marşı’ mızı kim bestelemiştir? 27) Bayrağımızı tanıtınız. 28)İstiklâl Marşı ve bayrak neyin simgesidir? 29)Bayrağımıza ve İstiklâl Marşı’mıza niçin saygı duymalıyız? 30)Bütçe nedir?

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 31)Bilinçli bir tüketici alışveriş yaparken nelere dikkat eder? 32) Hangi ay, hangi mevsimdedir? 33) Sonbahar mevsiminin özelliklerini yazınız. 34) Kış mevsiminin özelliklerini yazınız. 35) İlkbahar mevsiminin özelliklerini yazınız. 36) Yaz mevsiminin özelliklerini yazınız. 37) Haftanın hangi günlerinde tatil yaparız? 38) Kurtuluş Savaşı ne zaman başlamıştır? 39) TBMM ne zaman ve nerede açılmıştır? 40) Cumhuriyet ne zaman ilân edilmiştir? 41) Ülkemizin yönetim biçimi nedir? 42)Cumhuriyet ne demektir? 43) İlk cumhurbaşkanımız kimdir? 44) Cumhuriyetin getirdiği yenilikler nelerdir? 45) Başkentimiz neresidir?( Haritada da bulunuz. )

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 46) Mustafa Kemal’ e “Atatürk” soyadını kim vermiştir? 47) Kurtuluş Savaşı niçin yapılmıştır? Sonucunda ne olmuştur? 48)Dengeli beslenme ne demektir? 49)Vücudumuz kaç bölümden oluşur? Basit bir model üzerinde gösteriniz. 50)Kroki nedir? 51)Basit bir kroki çizerek sınıfta oturduğunuz yeri gösteriniz. 52)Okul ve sınıf eşyalarını neden özenli kullanmalıyız? 53)Ulaşım araçlarını hareket ettikleri yerlere göre sınıflandırınız. 54)Başımızda hangi organlar bulunur? 55)Gövdemizde hangi organlar bulunur? 56)Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? 57)Beş tane nezaket sözcüğü yazınız. 58)Doğal kaynakları nasıl kullanmalıyız? 59)Atatürk’e “Kemal” adını kim vermiştir? 60)Kaynak kitaplar nelerdir?

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 61)Bir kitapta, aradığımız bilgiye çabuk ulaşmak için hangi bölüme bakmalıyız? 62)Okulda karşılaştığınız sorunlardan bir tanesini ve çözüm yollarını yazınız. 63)Hayalindeki mesleğe kavuşmak için hangi okullarda eğitim ve öğretim görmelisin? 64)Güneş hangi yönden doğar? 65)Güneş hangi yönden batar? 66) Şekil üzerinde ana yönleri gösteriniz. 67)Güneş’e göre yönleri nasıl buluruz? 68)Evinizin yerini tarif ediniz. 69)Evinizin adresini yazınız. 70) Ev, anne ve babanızın cep telefonunu yazınız.

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU