 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
Advertisements

TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA (VUK 405 GT)
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim. A.Ş.
Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Modülü Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Modülüne ulaşmak için bu yolu izleyebilirsiniz.
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNİN ADINA UZANTILI E-POSTA ADRESİ KULLANIMI.
ESNAF OLMA ŞARTLARI NELERDİR?
Burcu Di ş isa ğ lam S.M.M.M.. YEN İ ARACILIK SÖZLEŞMES İ DÜZENLENEN MÜKELLEFLERE İ L İ ŞK İ N B İ LG İ G İ R İ ŞLER İ BU TEBL İĞİ N YÜRÜRLÜ Ğ E G İ RD.
ERASMUS+ BAŞVURULARI İÇİN ECAS VE TURNAYA KAYIT İŞLEMLERİ
Mükelleflerin İzahat Talepleri
Sıra NoKonuSayfa No 1 Açıklama2 2 İçindekiler2 3 Yasal Dayanak3 4 Görevlendirme Onayı Ve Göreve Başlama Yazısı3 5 Vergi Numarası Alma3 6 Norm Belirleme4.
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
SODES BİS SİSTEMİ.
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
(456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ)
AFYONKARAHİSAR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Denetiminden Sorumlu Şube Müdürlüğü Çevre Bilgi Sistemine Kayıt Olma ve Kirlenmiş Sahalar.
@-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği
E-Tebligat ve Güncel Vergi Konuları
1 Sunday.. 2 Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
E-Tebligat Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir 20/11/2015 MARDİN.
Mevzuatta yapılan önemi değişiklikler
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
E-DEFTER UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gundemkep.com.tr. Gundemkep.com Amaç: Kep sisteminde kanal yapısının açıklanabilmesi için hazırlanmıştır. Uygulama: Web Site işlemleri Sisteme giriş işlemleri.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
ELEKTRONİK TEBLİGAT. E- TEBLİGAT  Son yıllarda hayatımızda artık “E” leri biraz fazla duyuyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte artık kağıt ortamından.
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
E-Tebligat 456 seri numaralı VUK Genel Tebliği 27/08/2015 Burhan ERAY İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Başkanı.
KOSGEB KOBİ GİRİŞ SAYFASI
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
ÖNEMLİ Insert client name
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
KIRŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
KIRŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ
E-Serbest Meslek Makbuzu
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
www. mersis. gumrukticaret. gov
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
İŞE BAŞLAYAN MÜKELLEFLER İÇİN TEMEL BİLGİLER İŞE BAŞLAYAN MÜKELLEFLER İÇİN TEMEL BİLGİLER Gelir İdaresi Başkanlığı Haziran
V. Bireysel Başvuru Usulü
E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU
Sunum transkripti:

 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olan gelir vergisi mükelleflerinin, tarihine kadar örneği Tebliğ ekinde yer alan “Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin)”ni (EK:2) internet vergi dairesinde elektronik ortamda doldurmaları ve elektronik tebligat sistemini kullanmaya başlamaları gerekmektedir.  Bu mükelleflerin, söz konusu bildirimi kendileri veya elektronik tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla gelir vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine bizzat vermeleri de mümkündür.

 İnternet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda bildirimde bulunan gelir vergisi mükelleflerine internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi verilmeyecek olup bu mükellefler sisteme her girişlerinde sistem tarafından kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle elektronik tebligat sistemini kullanabileceklerdir.  Vergi dairesine bizzat veya vekili aracılığıyla başvuran gerçek kişi mükelleflerin başvuruları değerlendirilecek ve gerekli şartları taşıyan mükelleflere internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi verilecektir.

 İnternet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda veya vergi dairesine bizzat başvurarak sistemi kullanacak olan gelir vergisi mükellefleri, elektronik tebligat adresi edinmiş olacaklardır.  Tebliğde getirilen zorunlulukların başladığı tarihten sonra mükellefiyet tesis ettiren gelir vergisi mükellefleri, mükellefiyet tesisi sırasında bizzat veya elektronik tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla örneği Tebliğin ekinde (EK: 2) yer alan bildirimi doldurarak ilgili vergi dairesine tarihine kadar vermek zorundadır,

 Tebliğ ekinde yer alan “Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin)”ni (EK:2) internet vergi dairesinde elektronik ortamda doldurmaları ve elektronik tebligat sistemini kullanmaya başlamaları gerekmektedir.  İnternet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda bildirimde bulunan gelir vergisi mükelleflerine internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi verilmeyecek olup bu mükellefler sisteme her girişlerinde sistem tarafından kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle elektronik tebligat sistemini kullanabileceklerdir.

 Tebliğ ekinde yer alan “Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin)”ni (EK:2) vergi dairesine bizzat veya vekili aracılığıyla başvurulabilir.  Gerçek kişi mükelleflerden daha önce kullanıcı kodu, parola ve şifresi olanlar sadece Elektronik Tebligat talep bildirim formunu doldurarak, daha önceden İnternet Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifrem bulunması nedeniyle; şifremi elektronik tebligat alma işlemlerinde de kullanmak istiyorum kutucuğunu işaretleyerek başvuru işlemlerini tamamlayacaklardır.

 Vergi dairesine bizzat veya vekili aracılığıyla başvuran gerçek kişi mükelleflerden daha önce kullanıcı kodu, parola ve şifresi olmayanlar. Elektronik Tebligat talep bildirim formu ile birlikte İnternet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formunu da (Gerçek Kişiler için) doldurarak, kullanıcı kodu, parola ve şifre talebinde de bulunmak suretiyle başvuru işlemlerini tamamlayacaklardır.