11.12.20151 BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ 0-533-5158159,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Advertisements

Food & drink ● Possession
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler
Ananas tarlası Ananas, yerde yetişir..
Dyt.Hazal AYDIN.
GÜVENLİR Kaliteli Ürün! Ortak!. HOLAG FRUIT Şeffaflık Ve Gerçekçilik ! 1of4 GÜVEN VE KARŞILIKLI MENFAATLERE SAYGI ILKELERINI GÖZETIRIZ!!! Farklı coğrafya.
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler (Bu maili İyi İnsanlara Gönderin. Kötüler Yeterince Uzun Yaşıyor Zaten..)
Rusya,Avrupa ve Balkan ülkelerine ihracatını yapmakta olduğumuz ürünleri aşağıda inceleyebilirsiniz. Ürünlerimize isteğe bağlı olarak ambalaj yapılabilir.
BÜTÜN - YARIM.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
SEBZELERİN DEKAR’A VERİM BİLGİLERİ.
GIDA+OKSİJEN:ENERJİ(YAŞAM)+HASTALIK
TÜRKİYE’NİN EKONOMİK COĞRAFYASI
TOHUM OLUŞUMU.
BAHÇE BİTKİLERİNİN SINIFLANDIRILMASI
SEBZELERİN GENEL EKİM – DİKİM BİLGİLERİ
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı,
BAHÇE BİTKİLERİNİN EKOLOJİK ve FİZYOLOJİK İSTEKLERİ
MEVSİMLER.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
DIABET Kan şekerinin yüksekliği Diabet 1Diabet 2 Genetik Yaşam stili ve gıda Genetik Yaşam stili ve gıda.
Canlıları tanıyalım.
MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,
BAHÇE BİTKİLERİNİN SINIFLANDIRILMASI.
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı,
BESİNLER.
HEDEFLER: 1.Sağlıklı yaşayabilmek için dengeli beslenmeyle ilgili davranışları gösterebilme. 2.Verilen nesneleri çeşitli özelliklerine göre sınıflayabilme.
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
BAHÇE BİTKİLERİ Bahar Yarıyılı
What is Genetically Engineered Food?
Çelik Tipleri Dal Çelikleri
FOOD AND DRİNKS FOOD(YİYECEKLER)
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Vİtamİnler BAŞLA.
BB201 BAHÇE BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
TOMATO TURKEY SOUP TURKISH SOUP. 6 cups chicken or turkey broth 2 cans (14-1/2 ounces each) diced tomatoes, undrained 1/3 cup quick-cooking barley 1 tablespoon.
FOOD AND DRİNKS.
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.
Turkish language – język turecki. The current 29-letter Turkish alphabet was the personal initiative of the founder of the Turkish Republic, Mustafa Kemal.
BİTKİLER VE SU.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
ÜRÜN PORTFÖYÜ. PARFÜM MUTLULUK GİBİDİR, ÖNCE KENDİNE SÜRERSİN SONRA ETRAFA YAYILIR… James Van Der Zee.
Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant.
cheese olive meal butter Match the words and meanings. 1.fruit 2.vegetable 3.grape 4. pear 5.peach 6.onion 7.carrot 8.lettuce.
TREES AND FLOWERS IN SICILY HEARTH OF THE MEDITERRANEAN SEA S İ C İ LYA’DA A Ğ AÇLAR VE Ç İ ÇEKLER AKDEN İ Z’ İ N KALB İ.
Sağlıklı Beslenme.
Duygu Nida Özakın Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan.
Prof.Dr. Birhan KUNTER BAHÇE BİTKİLERİ Bahar Yarıyılı Ders:1
HULİ HANIM İLE ANTİDİABETİK REÇETELER
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Bazı Kışlık Çilek Çeşitlerinin Topraksız Tarımda Düzce Ekolojik Koşullarındaki Morfolojik ve Pomolojik Özellikleri Fatma Çiğdem SAKİNOĞLU ORUÇ1 1.Düzce.
MEYVELER.
SEBZELER.
Gourmand Fragrances for EDP By Froma
YİYECEKLER-İÇECEKLER
FROMA’DAN TAZELEYİCİ BİR FESTİVAL
Sağlıklı Beslenme.
TÜRK MUTFAĞINDA DOLMALAR VE SARMALAR
Kültür Bitkilerinin Orijin Merkezleri
Çiçek Çiçekler bitkinin üreme organlarıdır
Organik meyve yetiştiriciliği
Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
Latincesi Türkçesi Yöntemi
Turkish cuisine is very popular around the world. It has a very wide options for everyone. The variety of the recipes and the ingredients which are grown.
NARENCİYE, YAŞ SEBZE ve MEYVE SEKTÖR TOPLANTISI
Işığın Çimlenme Üzerine Etkisi
Sunum transkripti:

BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ , BB419 Zeynel DALKILIÇ

many animal-pollinated families to DNA-damaging agents a reduced age-adjusted incidence double-strand breaks via fertilization-independent means fertilization-independent development BB419 Zeynel DALKILIÇ

the first-generation sequencing technology the second-generation sequencing technology the first commercial second-generation sequencing platform the third-generation sequencing platforms the next-generation sequencing (NGS) time-consuming real-time true single-molecule BB419 Zeynel DALKILIÇ

a single-stranded template DNA library a water-in-oil emulsion a charge-coupled device camera paired-end sequencing approaches for whole-genome sequencing editor-in-chief self-plagiarism self-plagiarised BB419 Zeynel DALKILIÇ

double-spaced plant-based food science full-length original research papers referee-recommended revisions BB419 Zeynel DALKILIÇ

Tropical fruits are harvested from woody plants (avokado, mango, orange) but also from herbaceous plants (banana, papaya) and vines (passion fruit). Tropikal meyveler odunsu (avokado, mango, portakal), otsu (banana, papaya) ve sarılıcı (çarkıfelek) bitkilerden hasat edilir. BB419 Zeynel DALKILIÇ

The evolution of fruit in the early Tertiary period was a major advance that increase the efficiency of angiosperm seed dispersal. Erken Tersiyer periyottaki meyvelerin evrimi, kapalı tohumlu bitkilerin tohum dağılımının etkinliğini artıran büyük bir ilerleme olmuştur. BB419 Zeynel DALKILIÇ

A fruit is delicious. Fruits are delicious. Rosaceae Pome fruits: yumuşak çekirdekli meyveler Apple: elma Pear:armut Quince: ayva Medlar: muşmula BB419 Zeynel DALKILIÇ

Rosaceae Stone fruits: sert çekirdekli meyveler Peach: şeftali Nectarin: nektarin Plum: erik Apricot: kayısı sweet cherry: kiraz sour cherry: vişne Mahalep: mahlep (Almond): badem BB419 Zeynel DALKILIÇ

Nut fruits: sert kabuklu meyveler (Almond): badem Walnut: ceviz Chestnut: kestane Hazelnut (=filbert): fındık Pistachio: Antepfıstığı Pine nut: çam fıstığı BB419 Zeynel DALKILIÇ

Berry fruits: üzümsü meyveler Grape: asma Strawberry: çilek Raspberry: ahududu Blackberry: böğürtlen Mulberry: dut Blueberry: maviyemiş BB419 Zeynel DALKILIÇ

Subtropical/Mediterranean Fruits: subtropik ve Akdeniz iklim meyveleri Rutaceae Citrus(=hesperidium): turunçgiller Orange: portakal Sour orange: turunç Mandarin (=tangerine): mandarin Grapefruit: altıntop Lemon: limon Lime: laym Citron: ağaç kavunu BB419 Zeynel DALKILIÇ

Subtropical/Mediterranean Fruits: Kiwifruit: kivi Fig: incir Olive: zeytin Persimmon: Trabzon hurması Pomegranate: nar Loquat: yenidünya BB419 Zeynel DALKILIÇ

Tropical Fruits: tropik iklim meyveleri Banana: muzPineapple: ananas Avocado: avokado Passion fruit: çarkıfelek m. Mango: mangoCarambola: yıldız mey. Papaya: papayaGuava: guava Date palm (dates): hurma Coffee: kahve Cocoa: kakao Coconut: Hindistan cevizi Litchi: liçi BB419 Zeynel DALKILIÇ

Vegetables: sebzeler FabaceaeBaklagiller Bean: fasulye Pea: bezelye Chick pea: Cicer arietinum: nohut Cowpea, black-eyed pea : börülce Kidney bean: barbunya Lentil: mercimek Broad bean: bakla BB419 Zeynel DALKILIÇ

Alliceae (Liliaceae) Zambakgiller Onion: soğan Garlic: sarmısak, sarımsak Leek: pırasa Asparagus: kuşkonmaz Football: soccer, rugby Ice hockey, grass hokey BB419 Zeynel DALKILIÇ

BrassicaceaeLahanagiller=Haçlıgiller Cabbage: lahana Cauliflower: karnabahar Broccoli: brokoli Kale: kale(castle) Collard: göbeksiz lahana Brussels sprouts: Brüksel lahanası Mustard: hardal Kohlrabi: alabaş BB419 Zeynel DALKILIÇ

Umbellifera (=Apiaceae) Şemsiyegiller (umbrella) Parsley: maydanoz Dill: dere otu Carrot: havuç Anise: anason Celery: kereviz Fennel: rezene BB419 Zeynel DALKILIÇ

SolanaceaePatlıcangiller Tomato: domates Pepper: biber Eggplant: patlıcan Potato: patates Tobacco: tütün Physalis: altın çilek Black pepper: karabiber Spice, chilli: baharat (acı) BB419 Zeynel DALKILIÇ

CucurbitaceaeKabakgiller Squash: kabak Melon: kavun Watermelon: karpuz Cucumber: hıyar, kornişon Gherkin: acur BB419 Zeynel DALKILIÇ

Tropical Fruit and Consumers In most markets, consumers are demanding higher quality. Pek çok pazar(lar)da, müşteriler, daha yüksek kaliteyi talep ederler. This quality is no longer judged solely by size and appearance; Bu kalite, eskiden olduğu gibi sadece büyüklük ve görünüş ile karar verilmez; aroma, flavour and nutrient value are now increasing in importance. Aroma, lezzet (tad) ve besin değeri günümüzde (şimdilerde) önemli derecede (şekilde) artıyor. BB419 Zeynel DALKILIÇ

This can be seen (1) in the larger range of commodities on the retail shelves, (2) the number of varieties of each commodity now offered, and (3) reduction in seasonality of supply in developing country markets. Bu, perakendeci raflarındaki toplulukların geniş değişim aralığını, günümüzde sunulan her bir topluluğun çeşitlerinin sayısını ve gelişen ülke pazarlarındaki hammaddenin mevsimselliğinde azalış gösterebilir. BB419 Zeynel DALKILIÇ

The traditional term, which is quality, implies excellence or suitability for use and means different things to different groups. Geleneksel olan kalite terimi, farklı gruplardan farklı şeylere kadar kullanımı ve ifade edilmesi için mükemmellik ya da uygulanabilirlik anlamına gelir/demektir. Suitability for use includes freedom from microbial and chemical contaminants. Uygun kullanım için mikrobiyal ve kimyasal kirleticilerden arındırılmış olmayı içerir/kapsar. BB419 Zeynel DALKILIÇ

Understanding of consumer behaviour is related to how it will be accepted in the marketplace (Sabbe et al., 2009). Tüketici davranışının anlaşılması, pazar yerinde nasıl benimseneceği ile ilişkilidir/bağlantılıdır (Sabbe et al., 2009). BB419 Zeynel DALKILIÇ

Pazartesi 13:30 C1-102 Klasik BB419 Zeynel DALKILIÇ