1. KUŞAK DÜZEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

3. KUŞAK YAPIM.
ALTI ŞAPKALI DÜŞÜNME TEKNİĞİ
8.SINIF BÜTÜNDE FARKLILIK
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
Düşünelim Çözelim Hayallerim Çizgide Saklı
Fen ve teknoloji öğretim programında teknolojik tasarım döngüsü
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 8. SINIFLAR
PARADİGMA DEĞİŞİMİ Çetin TORAMAN.
/ gelişimin adresi… ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2011 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
4.ULUSLARARASI BİLİM ŞENLİĞİ
Öğrenci Merkezli Eğitim
"Eğitimdir ki bir milleti ya özgür,
8 Sınıf Düzen Kuşağı.
DÜZEN KUŞAĞI BİRİMDEN BÜTÜNE
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
Fen ve Teknoloji Dersi Öğretim Programının Vizyonu İlk öğretim mezunu her öğrencinin fen ve teknoloji okur- yazarı olmasıdır
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
KURGU KUŞAĞI.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
Geometri Öğrenme Alanı Temel Beceriler
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR
YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
ETKİNLİK HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM
Yaratıcı Düşüncelerimizi Ortaya ÇIKARALIM
*DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
KURGU KUŞAĞI Düşünelim Çözelim Hayallerim Çizgide Saklı
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
PROJE TABANLI ÖĞRENME NEDEN GEREKLİDİR?
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
4. ÜNİTE :İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR ÖĞRENME ALANI: KURAN VE YORUMU
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR
*Düşünelim çözelim *Hayallerim Çizgide Saklı
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
DÜZEN KUŞAĞI Bütünde Farklılık
*DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYELLERİM ÇİZGİDE SAKLI
Bloom’un (bilişsel) Taksonomisi
“21.Y.Y. Araştırmalarını, bilgi, iletişim ve teknoloji ile bütünleştiren, stratejik hedeflerini halkına benimsetebilmiş ve bunları ciddiyetle uygulamaya.
Probleme Dayalı Öğrenme
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
NEDEN TEKNOLOJİ VE TASARIM PROGRAMI ?
CREATIVITY &PROBLEM SOLVING Brainstorming, Questions, Hats
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
3. KUŞAK 3. KUŞAK YAPIM YAPIM. “Yapım” kuşağında öğrenciler;  Diğer kuşaklarda geliştirdikleri becerilerini somut bir ürünle ortaya çıkarmada kullanırlar.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ. Bu dersimizde yaptığınız araştırmalarınızı ve taslak çiziminizi bir araya getirin. Artık tasarımınızın nasıl bir şekilde.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Diyarbakır tanıtım toplantısı ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2013 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ Diyarbakır tanıtım toplantısı.
GÜNLÜK & TASARIM GÜNLÜĞÜ
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
BİLME-BİLGİ EDİNME, BİLGİ EDİNMENİN YOLLARI VE ÖNEMİ
Teknoloji ve tasarım dersi
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
DOKU.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
21. YY BECERİLERİ.
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

1. KUŞAK DÜZEN

“DÜZEN” kuşağında öğrenciler; Düşünmeyi öğrenme ve yaşamlarındaki olaylara farklı açılardan bakarak değerlendirme anlayışı geliştirirler. Doğadan, yaşamdan ve kendinden yola çıkarak; mekan, yüzey, birim, tekrar, ritim, düzen, uyum, bütünlük, topluluk vb. kavramları yapılandırırlar.

Değişkenliği olmayan biçimleri (kare, yuvarlak, çizgi) kullanarak özgün düzenler (tasarım) oluştururlar. Değişkenliği olmayan biçimlerle oluşturduğu düzende renk, yön ve oran kavramlarını ifade ederler. Yaratıcılıklarını; gözlem, arama, sorgulama ve denemelerle öğrenme sürecinde geliştirirler.

“DÜZEN” KUŞAĞI ODAK NOKTALARININ SINIFLARA GÖRE DAĞILIMI ETKİNLİKLER 6. SINIF “Düşünmeye İlk Adım” “İlk Adım” “Düzen Oluşturalım” 7. SINIF “Birimden Bütüne” 8. SINIF “Bütünde Farklılık Oluşturalım” “Bütünde Farklılık”

DÜZEN KUŞAĞINDA ÖĞRENCİLER; 6. SINIFTA: Düşünmeye ilk adım atan öğrenciler hazır birimleri kullanarak özgün düzenler oluştururlar. 7. SINIFTA: Değişkenliği olmayan biçimleri (kare, yuvarlak, çizgi) kullanarak özgün düzenler (tasarım) oluştururlar. 8. SINIFTA:Değişkenliği olmayan biçimlerle oluşturduğu düzende renk, yön ve oran kavramlarını ifade ederler.

DÜZEN KUŞAĞI ÖRNEK ÇALIŞMALAR

2. KUŞAK KURGU

“KURGU” kuşağında öğrenciler; “Yaratıcı düşüncelerini; yaratıcı düşünmenin ilk basamağı olan düşünmeyi öğrenme yönünde adamlar atılan “düzen” kuşağındaki temel üzerine yapılandırırlar. Merak ve hayal ettikleri ile değiştirmeyi, geliştirmeyi ve kolaylaştırmayı düşündüklerinden yola çıkarak yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini somutlaştırırlar.

Merak ve hayal ettikleri ile değiştirmeyi, geliştirmeyi ve kolaylaştırmayı düşündüklerinin çözümüne yönelik fikirlerini yazarak ve çizerek ifade ederler. Çözüme yönelik düşüncelerini başkaları tarafından doğru olarak anlaşılmasını sağlayacak nitelikte çizer ve çevresiyle paylaşırlar. Düşüncelerini yasal koruma altına alma süreçlerini fark ederler.

“KURGU” KUŞAĞI ODAK NOKTALARI VE ETKİNLİKLERİN SINIFLARA GÖRE DAĞILIMI “Düşünelim Çözelim” “Hayallerim Çizgide Saklı” 7. SINIF “Düşüncelerimizdeki Değişim ve Gelişim” “Hayallerimizdeki Değişim ve Gelişim” 8. SINIF “Düşüncelerimizi Koruyalım” “Düşüncelerimizi Nasıl Koruyalım”

ODAK NOKTALARI VE KAZANIMLAR “KURGU” KUŞAĞI ODAK NOKTALARI VE KAZANIMLAR 6. SINIF “Düşünelim Çözelim?” 7. SINIF “Düşüncelerimizdeki Değişim ve Gelişim” 8. SINIF “Düşüncelerimizi Koruyalım”

BU KUŞAKTA ÖĞRENCİLER; 6. SINIFTA: Değiştirmeyi, geliştirmeyi ve kolaylaştırmayı düşündüklerinin çözümüne yönelik fikirlerini yazarak ve çizerek kurgularlar. 7. SINIFTA: Çalışmalarını başkaları tarafından doğru olarak anlaşılmasını sağlayacak nitelikte çizerler. 8. SINIFTA: Düşüncelerini yasal koruma altına alma süreçlerini fark ederler.

KURGU KUŞAĞI ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Aşağıda gördükleriniz sice ne? :) yakından bakın ve ne olduklarını tahmin etmeye çalışın...

İÇİNDE GİZLİ KAMERE OLAN KALEMLER?

ŞİMDİ BAKIN...

BİRŞEYLER GÖRÜRSÜN VE NİÇİN DİYE SORARSIN. BEN İSE OLMAYANIN HAYALİNİ KURAR VE NEDEN OLMASIN DERİM. GEORGE BERNARD SHAW

3. KUŞAK YAPIM

“Yapım” kuşağında öğrenciler; Diğer kuşaklarda geliştirdikleri becerilerini somut bir ürünle ortaya çıkarmada kullanırlar.

“Yapım” kuşağı odak noktaları ve etkinliklerin sınıflara göre dağılımı SINIF ODAK NOKTALARI ETKİNLİKLER 6. SINIF “Nasıl Üretelim?” “Bulunan Eşyaları Sahiplerine Ulaştıralım” “Tasarımımı Üretiyorum?” 7. SINIF “Üretiyoruz” “Üretiyorum” 8. SINIF “Üretelim Tanıtalım” “Nasıl Tanıtalım?”

ODAK NOKTALARI VE KAZANIMLAR “YAPIM KUŞAĞI ODAK NOKTALARI VE KAZANIMLAR 6. SINIF “Nasıl Üretelim?” 7. SINIF “Üretiyoruz” 8. SINIF “Üretelim Tanıtalım”

“Yapım” Kuşağında Öğrenciler, Sorundan Ürüne Ulaşmada Ürüne Yönelik Tasarım Sürecini Yaşarlar

Özeliklerini Belirleme Sorunu Araştırma, Tanımlama ve Çözümünü Tartışma Tasarımın Genel Özeliklerini Belirleme Pazarlanabilir Hâle Getirme Taslak Tasarım Önerisi Geliştirme Değişiklik Önerme TASARIM SÜRECİ Tasarım Önerisine Yönelik Araştırma Değerlendirme ve Test Etme Tasarım Önerisini Geliştirme Yapım

YAPIM KUŞAĞINDA ÖĞRENCİLER; 6. SINIFTA: Sorundan çözüme ulaşmada tasarım sürecini yaşayarak somut ürünler ortaya koyarlar. 7. SINIFTA: Çalışmalarına yeni duygu ve düşüncelerini katarak tasarım sürecini bir sorunun çözümünde yaşarlar. 8. SINIFTA: Ortaya çıkardıkları ürüne yönelik tanıtım ve pazarlanabilir kılmak için inovasyon ve pazarlama etkinliği yaparlar.

YAPIM KUŞAĞI ÖRNEK ÇALIŞMALAR

TEŞEKKÜR EDERİZ Programla ilgi görüş ve önerileriniz için teknolojitasarim@gmail.com Adresini not ediniz TEŞEKKÜR EDERİZ Teknoloji ve Tasarım Program Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu