 Amerika’da 1 Aralık 1955 tarihinde çıkan The Montgomery Advertisement gazetesinde yer alan habere göre Roza adında bir siyahi, otobüste beyaza yer vermediği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Çalıştayı
Advertisements

TÜRK TÜRKMEDYASININPROFİLİ MEDYASININPROFİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİR ARAŞTIRMA...
Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?
SIGN İSTANBUL 2011 Uluslararası 13. Açıkhava Reklamcılığı Fuarı ARALIK 2011 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
“Çocuklarınız için nasıl bir gelecek istersiniz?”
İNSAN HAKLARI
AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ALKOL POLİTİKALARI VE EUROCARE
KİŞİLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Esnek Çalışma ve Kadın İşgücü
ENGELLİ OLMAK SUÇ DEĞİL
TAŞIMACILIĞIMIZ ve DEMİRYOLLARIMIZ.
NÜFUS POLİTİKALARI.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
1 BİLİŞİM SUÇLARI YASA TASARISI VE DÜZENLEYİCİ YAKLAŞIMLAR 10 Şubat 2007 İstanbul Meltem ERGÜN.
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
POLİS Ben bir polisim. Suçluları yakalayıp, hapse atarım.
EVLİLİĞİN ÇEŞİTLİ TANIMLARI Çilekeşleri bir arttırmaya, bakireleri bir eksiltmeye yarayan tören. DİNİ TANIM.
Sosyal Bilgiler EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAKKI
RİSKLİ DAVRANIŞLAR NEDİR?
HAYIR DİYEBİLMEK LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ AİLE İÇİ ŞİDDET.
Öğretim yılı Ocak Ayı Değerleri
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
MEHMET SİNAN DERELİ ORTAOKULU
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
EPMA European Association for Predictive, Preventive & Personalised Medicine.
1 Medya Güven Araştırması Temmuz 2006 Açık Radyo için hazırlanmıştır.
AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI.
AİLE İÇİ ŞİDDET.
Monitoring the deprivation of liberty procedure and conditions in Turkey: Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim.
Türk Yükseköğretiminde Bologna Süreci Uygulamaları ve Geleceğe Bakış Prof. Dr. Nejat Erk EYLÜL 2015 ANKARA.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
EVLİLİĞİN ÇEŞİTLİ TANIMLARI Çilekeşleri bir arttırmaya, bakireleri bir eksiltmeye yarayan tören. DİNİ TANIM.
PAKİSTAN «Pak ülke». GENEL BİLGİLER BAĞIMSIZLIK: 1947’DE İNGİLTERE’DEN. 1956’DA İSLAM DEVLETİ. BAŞKENT: İSLAMABAD NÜFUS: EN BÜYÜK ŞEHİR: KARAÇİ.
İNSAN HAKLARI İNSAN HAKLARI.
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
Dünya Genelinde 168 ülke/bölgede kamu hizmetlerine ilişkin yolsuzluk algı düzeyine bakılmıştır. 11 farklı uluslararası kurumun 12 farklı araştırmasının.
BOSTANCI İLKOKULU BİREY. Birey En küçük birey ailedir. Aile anne,baba ve çocuklardan oluşan top- lumdur. Birey:Birey sosyal olan,fiziksel,duygusal, Kişilik,farklı.
HIBRIT ARAÇLAR Hazırlayanlar: Hasan Timur Mustafa Han
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
AMERİKA TARİHİNDE VERGİ İSYAN HAREKETLERİ
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
TÜRKİYE’NİN NÜFUS YAPISI VE BEKLENTİSİ Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı Prof. Dr. Nükhet HOTAR
Mevcut sistem hastalık üretiyor, Hastalıklarımızı ve emeğimizi istismar EDİYOR! Türk Tabipleri Birliği – İstanbul Tabip Odası ‘Sağlığımıza Yatırım Yapmayanlar.
Hindistan Eğitim Sistemi Hindistan 28 eyalet ve 7 birleşik bölgeden oluşan parlementer federal cumhuriyet ile yönetilir.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
Dersimizin Amacı İş sağlığı ve güvenliğinin temel prensiplerini ve güvenlik kültürünün önemini kavramalarına yardımcı olmaktır.
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
*Eşitlik *Adalet *Özgülük
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
ADALET TANRIVERDİ
SİVAS (AA) - Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş,
ZORBALIK –AKRAN ZORBALIĞI VE BAŞ EDEBİLME YÖNTEMLERİ
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
TÜRKİYE İSTİHDAM VERİLERİ
TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ. TOPLUMSAL CİNSİYET-1 Toplumsal cinsiyet, bireyin belirli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dahilinde olmak üzere.
“1250 TL Gelir” ifadesini gösteren tam sayı hangisidir? A) (+1250) B) (-1250) =a (d) C) (+250) D) (-250) Soru 26.Sınıf Tam Sayılar Çözümlü Test Soruları.
 Malcolm X diğer adı El-Hacı Malik El-Şahbaz, yılları arasında yaşamış, Amerikalı siyahi müslüman liderdir. Tarihteki en etkili Afroamerikanlardan.
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Sunum transkripti:

 Amerika’da 1 Aralık 1955 tarihinde çıkan The Montgomery Advertisement gazetesinde yer alan habere göre Roza adında bir siyahi, otobüste beyaza yer vermediği için karakola götürülür,sorgulanır ve hapse atılır.

 Günümüzün ‘Hürriyet Ülkesi’ olarak adlandırılan Amerika’daki bu olay sizce ne kadar eşitliği ve adaleti ifade ediyor?

 Japonya’da 2 yaşındaki bir çocuğa çarpıp kaçılması üstüne yanından geçen 18 kişinin de görmezden gelmesi Merhamet Yasası’nı ortaya çıkardı. Tasarının yasalaşması halinde eyalette yardıma muhtaç insanları umursamamak ya da görmezden gelmek suç teşkil edecek.

 Dünya’da en çok insan nüfusunu barındıran bir ülkenin insanlarının birbirine bu kadar duyarsız olması sizce ne kadar olağan?

 Avrupa Birliği Dönem Başkanı Macaristan, ifade özgürlüğünü kısıtlayan tartışmalı basın yasasında değişikliğe gidiyor. Tartışmalı yasa, ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı gerekçesiyle geçtiğimiz ay boyunca Budapeşte’de yapılan gösterilerde protesto edilmişti.

Bağımsızlığını kazanmış bir ülkede ifadelerinizi bağımsızlaştıramamak sizce nasıl bir duygu olurdu?

 2011 Aralık ayında İzmir’de bir polis merkezinde polislerin kadına dayak atması üzerine ülkemizde kadına gereken önemin verilmediğini, sürekli şiddet uygulanan konumuna düştüğünü bir kez daha gözler önüne sermişlerdir.

 Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı yıllık kadın-erkek eşitliği sıralamasında Türkiye 130 ülke içinde 123’üncü sırada yer aldı.

 Bu durumlara bakıldığında eşitlik ve adalet sizce nedir?