GERÇEK TEŞEKKÜRÜ EDEBİLİYORMUYUZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ahmet YORDAM EVRENİN YARATILIŞI
Advertisements

Hz. Muhammed’in Sözleri
Arş’ın kubbelerine adı nurla yazılan
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
Bismillahirrahmanirrahim
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.
Hayatla yüzleşmeyi dene!
"ALLAH" DEMEK.
7 DİLEK ve 7 CEVAP H.HATEM AYDIN.
Birinci Söz By Hamra.
BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR
HAZRETİ ALİ’NİN VASİYETNAMESİ (Hazreti Ali’den oğlu Hasan’a)
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
DİLEK ve DUALARIMIZDA DİNİ İFADELER
Evet, bildiniz: “Bismillahirrahmanirrahim” yazıyor.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2

5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 1. Ünite Sunusu
ŞEYTAN.
Devamını okumadan önce bir dilek tutmalısın! Tuttun mu dileğini?...
1. Din ve Ahlak Hakkında Neler Biliyorum ve Besmele
DİLEK VE DUALARIMIZDA DİNİ İFADELER

Sevgili Peygamberimiz
MERHAMET …sevgidir..
Öğretim yılı Ocak Ayı Değerleri
MERHAMET …sevgidir..
 İNSAN KİMDİR ???? Bir fabrika düşünelim çok sipariş almış ürün yetiştirmesi gerekiyor.
DEĞERLER EĞİTİMİ KENDİNİ TANIMA. Cisim olarak insan şu yaşadığımız gezegen üzerinde yok denecek kadar küçüktür. Cisim olarak insan şu yaşadığımız gezegen.
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
2. Nimete Şükür (Besmele ve Hamd)
İSRAF X İKTİSAT Ömer AKDEMİR Teknik Öğretmen Çukurova İlim VAKFI.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇUKUROVA İLİM VAKFI SUNUMU HAZIRLAYAN MEHMET AVCI.
Ömer AKDEMİR Teknik Öğretmen Çukurova İlim VAKFI
“Şüphesiz göklerde ve yerde inananlar için birçok âyetler (deliller) vardır.” CASİYE SURESİ - 3.AYET.
2. İnanca Bağlılığı.
M.E.B - HİZMET VAKFI PROTOKOLÜ
Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: msn adresinizi oğlumdan aldım.
M.E.B - HİZMET VAKFI PROTOKOLÜ İSTANBUL ALLAH’IN VARLIĞINI NASIL İSBAT EDERSİNİZ. SANAT VARSA SANATKÂR VARDIR ?
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
SEVGİ -SAYGI.
M.E.B - HİZMET VAKFI PROTOKOLÜ İSTANBUL TABİAT RİSALESİ TEVHİDİN İSBATI MEVCUDAT VAR VE İNKAR EDİLMEZ. HEM SANATLI VE HİKMETLİ VÜCUDA GELİYOR.
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Meâli Şerifi: Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla De ki: "O, Allah'tır, tektir. 2. Allah sameddir (hiçbir şeye muhtaç değidir ama her şey O’na muhtaçtır.).
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
BESMELENİN SIRRI.
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
MELEKLERE İMAN.
ALLAH’IN VARLIĞI, BİRLİĞİ AYNI ANDA BİRÇOK İŞİ YAPMASI
Helal ve Haram.
İNSAN NİÇİN YARATILDI?.
İBADET VE NAMAZIN MANASI
AHİRET GÜNÜNE (HAŞRE) İMAN
Öldükten sonra tekrar dirilme ve Âhiret hayatı niçin vardır?
MANA-YI HARFİ NEDİR?.
MERHAMET …sevgidir..
Sunum transkripti:

GERÇEK TEŞEKKÜRÜ EDEBİLİYORMUYUZ TEŞEKKÜR:Bize yapılan iyilik,ikram,yardım,ihsan..vs karşısında Memnuniyet ifademizi kavli veya fiili olarak belirtmektir.

BİR KAHVENİN,ÇAYIN KIRKYIL HATIRI VARDIR ATA SÖZÜ

Hz ALİ (R.A)

Bir kahveyi kırkyıl unutmayan, Bir Harf öğretene kırkyıl köle olan ve bunun şuurunda olan İnsanı hakikaten TEBRİK ETMEK gerektir. NİYE… Çünki o küçük ikramı unutmamış daima hatırlıyor.

ŞİMDİ BİRAZ DÜŞÜNELİM İNSAN HAYATINI DEVAM ETTİREBİLMESİ NELERE MUHTAÇTIR. SAYABİLİRMİSİNİZ. HAVAYA-SUYA-GÜNEŞE- TOPRAĞA .. ….KISACA HERŞEYE MUHTAÇTIR

Kâinatın Her şeyine muhtacız.Bu ihtiyaçlarımızı kim verebilir.? TEŞEKKÜR ETTİK Mİ.?

SADECE BUNLARA MI TEŞEKKÜR EDİLİR…… Sen madum kalmadın, vücud nimetini giydin, hayatı tattın, camid kalmadın,taş olmadın,, hayvan olmadın, İnsaniyet nimetini buldun, sıhhat ve selâmet nimetini gördün ve hâkeza... Mektubat ( 285 )

ÖLÜ TOPRAKTAN BUĞDAYI KİM ÇIKARACAK MEVSİMLERİ KİM YAPACAK DÜNYAYI SARSMADAN KİM DÖNDÜRECEK BULUTLARLA YAĞMURU KİM GÖNDERECEK ÖLÜ TOPRAKTAN BUĞDAYI KİM ÇIKARACAK

Demek şu meşhud saltanat-ı insaniyet ve terakkiyat-ı beşeriye ve kemalât-ı medeniyet; celb ile değil, galebe ile değil, cidal ile değil, belki ona onun za'fı için teshir edilmiş, onun aczi için ona muavenet edilmiş, onun fakrı için ona ihsan edilmiş, onun cehli için ona ilham edilmiş, onun ihtiyacı için ona ikram edilmiş. Ve o saltanatın sebebi, kuvvet ve iktidar-ı ilmî değil, belki şefkat ve re'fet-i Rabbaniye ve rahmet ve hikmet-i İlahiyedir ki; eşyayı ona teshir etmiştir. Evet, bir gözsüz akrep ve ayaksız bir yılan gibi haşerata mağlub olan insana, bir küçük kurttan ipeği giydiren ve zehirli bir böcekten balı yediren; onun iktidarı değil, belki onun za'fının semeresi olan teshir-i Rabbanî ve ikram-ı Rahmanîdir. Sözler ( 327 - 328 )

ve baharı, bir deste gül; ve yazı, bir sofra-i nimet; Benim Rabb-ı Rahîm'im dünyayı bana bir hane yaptı. Ay ve güneşi, o haneme bir lâmba; ve baharı, bir deste gül; ve yazı, bir sofra-i nimet; ve hayvanı, bana hizmetkâr yaptı. Ve nebatatı, o hanemin zînetli levazımatı yapmıştır." Sözler ( 328 )

İŞTE ŞİMDİ TEŞEKKÜR ZAMANI Netice-i kelâm: Sen eğer nefis ve şeytanı dinlersen, esfel-i safilîne düşersin. Eğer Hak ve Kur'an'ı dinlersen, a'lâ-yı illiyyîne çıkar, kâinatın bir güzel takvimi olursun. Sual: Tablacı hükmünde olan insanlara bir fiat veriyoruz. Acaba asıl mal sahibi olan Allah, ne fiat istiyor? İŞTE ŞİMDİ TEŞEKKÜR ZAMANI

Elcevab: Evet o Mün'im-i Hakikî, bizden o kıymettar nimetlere, mallara bedel istediği fiat ise; üç şeydir. Biri: Zikir. Biri: Şükür. Biri: Fikir'dir. Başta "Bismillah" zikirdir. Âhirde "Elhamdülillah" şükürdür. Ortada, bu kıymettar hârika-i san'at olan nimetler Ehad-i Samed'in mu'cize-i kudreti ve hediye-i rahmeti olduğunu düşünmek ve derketmek fikirdir. Bir padişahın kıymettar bir hediyesini sana getiren bir miskin adamın ayağını öpüp, hediye sahibini tanımamak ne derece belâhet ise, öyle de; zahirî mün'imleri medih ve muhabbet edip, Mün'im-i Hakikî'yi unutmak; ondan bin derece daha belâhettir. Ey nefis! böyle ebleh olmamak istersen; Allah namına ver, Allah namına al, Allah namına başla, Allah namına işle. Vesselâm.

Beni Sabırla Dinlediğiniz için Teşekkür Ederim Beni Sabırla Dinlediğiniz için Teşekkür Ederim.Başka bir Değerler Eğitiminde Görüşmek Dileğiyle……. Cevdet YILMAZ. Hizmet vakfı Gönüllü Uzman Öğreticisi