Yazılım Geliştirmenin Robotik Hali NETIGMA 1.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Advertisements

SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
NETIGMA 1.

/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
Litera Bilişim Teknolojileri Limited Şirketi BURSA
Türkiye’deki Kamu İnternet Siteleri Ne Kadar Vatandaş Odaklı?
Teknik Servis Programı
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Azrael Online Hasta Takip Programı
GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
Ender Topuz Ford Otosan - Yazılım mimarı
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
NETIGMA. Bu sunumda NETIGMA’yı neden yazdığımızı, nasıl faydalandığımızı ve NETIGMA’nın Yazılım Geliştirme ve Bakım Süreçlerine olan katkılarını sizlerle.
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
KRİZ YÖNETİMİ ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR: MURAT KOÇ
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
Bora GÜRSEL CBÜ BAUM Proje Yöneticisi
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
YEREL HİZMETLERİN GÖRÜLMESİNDE KAMU-ÖZEL ORTAKLIĞI VI. YEREL YÖNETİMLERİN MALİ YÖNETİMİ FORUMU Yrd. Doç. Dr. Hilmi Çoban Aralık 2013.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
İş sağlığı ve güvenliğiniz için vazgeçilmez çözüm. Elektrik kesintilerinde, çalışanlarınızı ve iş yerinizi riske atmayın.  Elektrik kesintilerinde otomatik.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
NETIGMA. Bu sunumda NETİGMA’yı neden yazdığımızı, nasıl faydalandığımızı ve NETİGMA’nın Yazılım Geliştirme ve Bakım Süreçlerine olan katkılarını sizlerle.
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
Universal Bilgi Teknolojileri
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1.
İSTANBUL İLİ 2011 YILI YATIRIMLARI III. DÖNEM SONU DEĞERLENDİRME ( )
ALİ FINDIK Galatasaray Ünİversİtesİ 2015
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HACI RAFET GÜMÜŞ İMAM-HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ.
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
ÇOK KATMANLI MİMARİLER. Katman: Ortak işi yapan kodların bir yerde toplanması Örneğin hemen hemen her projemizde veri tabanı kullanırız, bunun için veritabanı.
Hüseyin YILDIRIM – Bilgisayar Mühendisi EYLÜL
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
Pi Magic — İş Uygulamaları Yatay Çözümler Endüstri Çözümleri Yönetim.
NetKafem Kullanımı Basit, Maliyeti Düşük, İşlevleri Güçlü
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
Havza Paydaşlar Toplantısı Genel Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Tesisleri Adana 19 Kasım 2015.
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Bölüm 8: KKP Proje Yönetimi Kurumsal Kaynak Planlaması Prof. Mary Sumner Çeviren Sinan Berkdemir Şubat
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
Sistem Analizi ve Tasarımı
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
AYKOME Uygulaması 1.
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
“innovation and future”
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ

KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
Nokta Üniversite Otomasyon Sistemi
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
NETIGMA 1.
Sunum transkripti:

Yazılım Geliştirmenin Robotik Hali NETIGMA 1

Yazılım Geliştirmede Sorunları Tanılama Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü

Sürekli Değişen Kullanıcı Talepleri Yazılım Geliştirmede Sorunları Tanılama Müşteri Belirsiz Şartnameler Sürekli Değişen Kullanıcı Talepleri

Yazılım Geliştirmede Sorunları Tanılama Yazılım Proje Ekibi Yazılımcı Sirkülasyonu İyi Yazılımcı Bulma Zorluğu

Yazılım Geliştirmede Sorunları Tanılama Yazılım Projesi Uygulanamayan Yazılım Standartları Yetersiz Dokümantasyon

Yazılım Geliştirmede Sorunları Tanılama Yazılım Projesi Yeterince Test Edilemeyen Yazılım Basit Değişikliklerde Bile Kodlama İhtiyacı

Yazılım Geliştirmede Sorunları Tanılama Firma Zamanında Yetişmeyen Projeler Yüksek Maliyet ve Finansman Riski

Yazılım Geliştirmede Sorunları Tanılama Firma Prestij Kaybı ve Fırsat Maliyeti Düşük Karlılık / Zarar Sürdürülebilirlik Zafiyeti

Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü Başarılı bir yazılım projesini etkileyen tüm bu sorunları giderebilmek amacıyla 2006 yılında firmamızda bir ARGE çalışması başlatıldı.

Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü Veritabanı Bağımsız Değil Harita Desteği Yok Kod Kütüphanesi ENTEGRASYON Yazılımcı Gerekiyor Hazır Platformlar Araştırıldı

NETIGMA

Tüm Projelerde Temel Geliştirme Sistemi Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü 2008 – 2015 Tüm Projelerde Temel Geliştirme Sistemi 200+ Proje

Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü Azerbaycan TAKBİS Projesi (RERCMS) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (TOKİ) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (TEİAŞ) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (Balıkçı Barınakları CBS) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (PPS, MERBİS) Gençlik ve Spor Bakanlığı (Spor Bilgi Bankası) Kültür ve Turizm Bakanlığı (TUES) Orman ve Su İşleri Bakanlığı (ABS, KADBİS) Belediyeler - KEOS İl Özel İdareleri - İLNET Ülke ve Yerel İdare ölçeğinde Afet Bilgi Sistemi Başarı Mobile (TEİAŞ) Litera Grup (EBYS) Prometus (Belediye MIS) CAS, MEBİS, ASFALT, KDU, BELNET 200+ Proje

NETIGMA mutfaktan çıkartılarak yazılım sektörüne sunulmuştur. Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü 2014 NETIGMA mutfaktan çıkartılarak yazılım sektörüne sunulmuştur.

Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü Projelerimizden Elde Ettiğimiz Tecrübelere Göre NETIGMA Bir Projenin 70% ile 100% Arasındaki İhtiyaçlarını Karşılar

Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü Saha Uzmanlarını, İş Analistlerini Kullanarak NETIGMA Ara Yüzleri Üzerinden Kodlama Yapmadan Projenizi Gerçekleştirebilirsiniz

Maksimum 30% Kodlama İhtiyacı Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü Maksimum 30% Kodlama İhtiyacı Dokümantasyon Netigma Standartları Standart Üretim

Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü 80% Tasarruf Analiz Geliştirime Test Devreye Alma Bakım NETIGMA’yı tercih ettiğinizde

Yazılım Geliştirmede NETIGMA Çözümü NETIGMA’yı tercih ettiğinizde

NETIGMA Veritabanı Yönetimi

NETIGMA Veri Formu Tasarımı

NETIGMA Sorgulama, Görüntüleme, Veri Giriş Formu

NETIGMA Sihirbazı

NETIGMA Süreç Yönetimi

NETIGMA Rapor Tasarımı

NETIGMA İstatistik Rapor

NETIGMA Harita Sunucusu

NETIGMA Yönetici Raporları

NETIGMA Yetkilendirme Sunucusu

NETIGMA Log Sunucusu

NETIGMA Parametre Sunucusu

NETIGMA Otomatik Dökümantasyon

NETIGMA Mimari Model Çok katmanlı mimarisi ile her türlü özelleştirmeye açıktır. Uygulamalarınızın kendine has fonksiyonel gereksinmelerine odaklanmanızı sağlar. Yazılım ekibinizin üzerindeki iş yükünü azaltır. her zaman test, performans ve standartlar açısından belirli bir kalitede işe başlamanızı sağlar.

NETIGMA’nın Hedefi ana fikrinin Ürün veya proje geliştirme süreçlerinde temel altlık oluşturacak tekrarlı yapıları yöneterek kurumların asıl katma değerini ortaya koyacağı ana fikrinin en kısa sürede devreye alınmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır. NETIGMA’nın Hedefi

~80% zaman / 50% maliyet tasarrufu Proje Randevu Yönetim ve Takip Sistemi Yazılım Personeli 3-5 yıl tecrübeli Maliyet (aylık – Brüt) 7.000 TL Grafiker Hizmet Alımı   10.000 TL Proje Geliştirme Süresi 12 Adam - Ay Garanti Süresi 24 Ay Proje Geliştirme Maliyeti 12*7.000+10.000 94.000 TL Garanti Süresi Maliyeti 24*7.000*0.25 42.000 TL Toplam Sahip Olma Maliyeti 136.000 TL    1-2 yıl tecrübeli 4.000 TL 4*4.000+10000 26.000 TL 24*4.000*0.10 9.600 TL Netigma Runtime Lisansı 33.000 TL 72.600 TL ~80% zaman / 50% maliyet tasarrufu  TL Developer Runtime Eğitim + Web Destek Toplam Kurumsal 29.200 33.000 11.400 73.600 Proje Bazlı Ürün Bazlı   40.600 1-5  20.000 Müşterideki Her Sunucu İçin  6-20 15.000 21-50 10.000 Lisans Fiyatları 1 Fiziksel CPU İçindir. NETIGMA’sız Üretim NETIGMA ile Üretim Riski Çok Yüksek Riski Düşük Yazılım Personeli İşten Ayrılır Yazılım Personeli ayrılır, Netigma sizi terk etmez. Kod elinizde kalır. Kodla ilgili bilgi kaybolur Kodunuzun maksimum 30% bilgisi kaybolur Yeni personelin kodun tamamını çözmesi gerekir.(Uzun Süre) Yeni personel kodun maksimum 30% unu çözmek için uğraşır. (Kısa süre) Kod tam bilinmediğinden acil ihtiyaçlar için yama yapılmaya başlanır Kod kısa süre içerisinde çözüldüğünden yama yapmaya gerek kalmaz Kodun yeniden yazılması gerekebilir Kodun yeniden yazılmasına gerek kalmaz İş sürekliliği zarar görür İş sürekliliği zarar görmez

TEŞEKKÜR EDERİZ… 36 netcad.com.tr bilgi@netcad.com.tr /netcadim /netcadgis 36