Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Litera Bilişim Teknolojileri Limited Şirketi BURSA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Litera Bilişim Teknolojileri Limited Şirketi BURSA"— Sunum transkripti:

1 Litera Bilişim Teknolojileri Limited Şirketi BURSA

2 LİTERA BİLGİ SİSTEMLERİ
1986 yılında kurulan Litera Bilgi Sistemleri, bilişim teknolojilerinin hızlı gelişimine paralel bir gelişim göstermeyi başarabilmiş sektördeki örnek firmalardan biridir.

3 LİTERA BİLGİ SİSTEMLERİ
Litera Bilgi Sistemleri; Bilişim sektöründe Yazılım Geliştirme ve Mühendislik hizmetleri ile önemli kurumsal bilgi sistemleri projelerine imza atan bir Teknoloji Şirketidir.

4 LİTERA BİLGİ SİSTEMLERİ
Yazılım geliştirme Yönetim Bilgi Sistemleri Coğrafi Bilgi Sistemleri alanlarında hizmet vermektedir.   Belediye Sektöründe MIS-(Yönetim Bilgi Sistemleri Yazılımları) ve MIS-GIS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) Entegrasyon Yazılımları üreten Litera, Türkiye’de ilk örnek uygulamalara ve başarılı projelere imza atmıştır.

5 LİTERA BİLGİ SİSTEMLERİ
Bursa Nilüfer ve Bursa Osmangazi Belediyeleri, Litera Uygulamaları ile “e-Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Büyük Ödülü” sahibi olmuşlardır. Yazılım Geliştirme faaliyetlerini Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yerleşkesinde sürdüren Litera, Bilgisayar ve Elektronik Mühendislerinden oluşan uzman ve tecrübeli kadrosu ile uzun yıllardır sürdürdüğü ARGE çalışmaları sonucunda geleceğin kentlerinin MIS ve MIS-GIS entegrasyon yazılımlarını üretmiştir. Litera; Teracity “Geleceğin Kent Sistemleri” vizyonu ile Belediyelere MIS ve GIS uygulamaları yanında, WEB , Mobil ve CRM çözümleriyle de yepyeni ufuklar açmaktadır. Litera Bilgi Sistemleri tarafından geliştirilen ARGE projeleri TÜBİTAK, KOSGEB ve TTGV tarafından desteklenmektedir. %100 Türk Sermayesi ile kurulan Litera’nın gelecek vizyonunda Türkiye’den sonra yurtdışında yer alan Yerel Yönetimlere de yazılım ihraç etmek amaçlanmaktadır.

6 VİZYON Firmamızın yüklendiği tüm işlerde, bilgisayar ve bilgi sistemlerinin yasalar ile tanımlı kurallara ve güncel teknolojilere uygun olarak oluşturulması, işletilmesi ve geliştirilmesi için; Ülkemiz ve müşteri menfaatlerini koruyarak kaliteli ürün ve hizmetler sunmak, Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak, Bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine dolaylı katkıda bulunmak, Müşterilerimizin sundukları hizmetler kalitesinin en üst seviyede tutulmasında aracı olmak.

7 MİSYON Özel sektör ve kamu kurumlarına yönelik projeler ile veri kümelerinin, güncel teknolojilere dayalı, bilgisayar destekli çalışmalarla yönetilerek, bu verilerden kent, mekan ve insan yararına çeşitli bilgilerin türetildiği ve kullanılmasının sağlandığı, bilgi sistemlerini oluşturmuş, Kurduğu bilgi sistemlerini sürekli geliştiren, Sunduğu ürün ve hizmetlere güvenle bakılan, Projeleri ile bilişim sektöründe Türkiye’nin örnek kuruluşu olmak

8 MİSYON Özel sektör ve kamu kurumlarına yönelik projeler ile veri kümelerinin, güncel teknolojilere dayalı, bilgisayar destekli çalışmalarla yönetilerek, bu verilerden kent, mekan ve insan yararına çeşitli bilgilerin türetildiği ve kullanılmasının sağlandığı, bilgi sistemlerini oluşturmuş, Kurduğu bilgi sistemlerini sürekli geliştiren, Sunduğu ürün ve hizmetlere güvenle bakılan, Projeleri ile bilişim sektöründe Türkiye’nin örnek kuruluşu olmak

9 LİTERA'NIN ÜRÜNLERİ HAKKINDA
LİTERA'nın geliştirdiği 3 ürün bulunmaktadır. Bunlar : TERACITY - TERAMIS ( Belediye Yönetim Bilgi Sistemleri ) LSI ( Litera Akıllı Alt Yapı ) TERAGIS ( Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları )

10 LİTERA'NIN ÜRÜNLERİ HAKKINDA
TERACITY - TERAMIS ( Belediye Yönetim Bilgi Sistemleri ) Teracity ile geleceğin kentlerini şekillendirirken TeraMIS ile de Belediyelere daha verimli çalışmanın ve daha kaliteli hizmetin altyapısını oluşturacak bir yönetim bilgi sistemi önerisi sunuyorlar. Bilginin yoğun gücü ve teknolojik gelişmeler ile bilgi toplumuna doğru hızla geçiş yaptığımız günümüzde organizasyonlar  yeniden şekilleniyor. Litera kent yönetimlerinde bu değişimi sağlayacak  ideal teknolojik ortamı oluşturmuştur. Kurumsal çözümler,  Bütünleşik Uygulamaları kullanıma sunan  (Mobil Uygulamalar-Kiosk)   Ulusal ve Uluslar arası birçok Standart uyumlu e-Devlet Uygulamaları ile bütünlük gösteren, bu anlamda kurumlarası entegrasyona açık bir sistemdir.

11 LİTERA'NIN ÜRÜNLERİ HAKKINDA
Litera Akıllı Altyapı ( LSI ) Dünyada gelişen yazılım teknolojilerine paralel olarak, kurumsal iş ve işlemler ile iş süreçlerini yönetmek üzere yazılım geliştirecek yerli ve yabancı kurum/kuruluş ve kişilerin yazılım geliştirmede yararlanacakları özel bir “yazılım geliştirme araçlar” setidir. Yazılım geliştirme alanında yer alan uygulama yazılımı projelerindeki en büyük gereksinimlerden olan iş süreçlerinin hızlanmasını sağlayacak, optimizasyon ve otomasyona ağırlık verilmesi ihtiyacını karşılayacak, düzenli ve temiz kod yazımını kolaylaştıracak, uzman yazılımcı ihtiyacını ortadan kaldıracak ve yazılım geliştirme sektörüne belli bir standart kazandıracak sistemi hedeflemişlerdir. Yazılım geliştiricilere, erişim ve ortak kullanım yönünden kolaylık sağlaması (Hızlı Yazılım Geliştirme–Rapid Application Development) düşünülerek yazılmış olan LSI ürününün farklı ortamlarda bulunan araçların ortak bir çatı altında birleştirilerek yazılım uzmanlarına sunulması ile yazılım projelerinde % 60 ile % 80 arasında zaman, %60 insan kaynağı, %70 finans tasarrufu ile bakım ve destek süreci maliyetlerinin azaltılması söz konusudur.

12 LİTERA'NIN ÜRÜNLERİ HAKKINDA
Söz konusu altyapıların  yazılım geliştiricilere sağladığı yararlar  şunlardır; Farklı yazılım dillerinde yazılmış kütüphane kodları kullanımı, Farklı işletim sistemlerinde kullanabilme,  Web, Silverlight gibi farklı sunum teknolojileri kullanma imkanı sağlaması, Farklı Veri Tabanı Yönetim Sistemi’nde kullanma, Veritabanı erişiminde yazılımcılardan soyutlanabilme, Yurt dışı pazar hedefi nedeniyle çoklu dil desteği, Bilgi güvenliği, Farklı parçalar halinde üretip birleştirme,ölçeklendirme ve performans ölçümü, Kimlik denetimi ve yetkilendirme, Veri değişiminde ortak format kullanımı, Erişimde bilgilerin paylaşılabilir yapıda olması, Dış geliştiricilerin programlar ve kodlarından yararlanmak , Framework kodlama araçları; .NET dili ve. NET Framework Kütüphanesi, Projeyi geliştirmede uzman programcı ihtiyacının ortadan kaldırılması, Programcıların program ile ilgili sıkıntı ve sorun giderme ile uğraşma yerine işe odaklanmasının sağlanması.

13 LİTERA'NIN ÜRÜNLERİ HAKKINDA
TERAGIS ( Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları ) Litera Grup tarafından geliştirilmiş ya da geliştirilmekte olan herhangi bir CAD ve/veya GIS paket yazılımı bulunmamaktadır. Litera Grup ülkemizde ve dünyada kullanılmakta olan uluslararası standartlarda oluşturulmuş CAD/GIS ürünleri üzerinde uygulamalar geliştirerek GIS- MIS entegrasyonu yapmaktadır. Tamamen proje tabanlı uygulamaya özgü çalışmalar sonucu devreye alınan ürünler mevcuttur. Litera FO Ulusal ve Uluslararası Standartalara uygun olarak, fiber optik kablo hatlarını projelendirme ve iş sonu (as_built) planlarının üretilmesinde yararlanılan bir üründür. Bentley PowerMap üzerinde geliştirilmiştir. CAD ve GIS işlemlerinde kullanılmaktadır. Litera Num Ulusal Adres veri Tabanı ve Belediyeler/İl Özel İdarelerinde Numarataj hizmetlerinin CBS tabanlı olarak yürütülmesinde yararlanılan bir üründür. Bentley PowerMap üzerinde geliştirilmiştir . CAD ve GIS işlemlerinde kullanılmaktadır.

14 LİTERA HAKKINDA HABERLER
yılları arasında yüzde 121’lik büyüme gösteren Litera Grup, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden biri oldu. 26 ili kapsayan ve bu illerden firmaların katılımıyla gerçekleşen “ Türkiye 100 Projesi ” nde özellikle yerel yönetimlere yönelik bilişim ve yazılım alanındaki çözümleri ile çeşitli ödüller alan Litera Grup 67. sırada yer almıştır. Litera Şirketler Grubu Genel Müdürü Osman Akın Özel sektörde Web ve E- Ticaret konularının yanında yerel yönetimlere yönelik bilgi sistemleri üzerinde yazılım üretimini yaptıklarını belirtmiş ve “Litera Grup olarak bilgi teknolojileri alanında anahtar teslim çözümler sunan bir şirketiz. Başka bir deyişle yazılım üreticisi ve entegratör bir kuruluşuz. Bilişim teknolojilerinin önem kazandığı günümüz dünyasında biz de doğru konumlanarak hızlı bir büyüme sağladık. Karlılığımızı 4 kat arttırdık. Özellikle belirtmek isterim ki, belediyelere gelirlerini arttıran son derece önemli yazılımlar üretiyoruz. Biz büyürken, aynı zamanda hizmet verdiğimiz kurumların da gelirlerinin arttırılmasında önemli katkı sağlıyoruz. Bursa’da doğan ve büyüyen bir şirket olarak yazılım sektörünün gelişmesine katkıda bulunduysak ne mutlu bize” demiştir.

15 LİTERA HAKKINDA HABERLER
Nilüfer Belediyesi'ne yaptıkları sistem sayesinde, Nilüfer Belediyesi başkanı Avusturya'nın Viyana kentinde düzenlenen Avrupa Kalite Ödülleri (EFQM) çerçevesinde verilen Vatandaşa Değer Katma ödülünü kazanmıştır.

16 LİTERA HAKKINDA HABERLER
En Başarılı E-Devlet veya Kamu Projesi Yapan Firma Ödülü Litera’nın… Bilişim Sektörü İşadamları Derneği BİSİAD tarafından 2013 yılında ilk kez düzenlenen Bilişim Ödülleri töreninde Litera Bilişim Teknolojileri Ltd.Şti. Teracity projesi ile En Başarılı E-Devlet veya Kamu Projesi Yapan Firma Ödülünü kazandı .

17 LİTERA HAKKINDA HABERLER
ULUTEK Arge Ödülü Litera Grup'a “Bilim ve Teknoloji Haftası”nda Bursa ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından “En Fazla Proje Desteği Alarak Arge Projeleri Yapan Firma” ödülünü almıştır.

18 TEŞEKKÜRLER Berkay YORULMAZ Samet PARSAK


"Litera Bilişim Teknolojileri Limited Şirketi BURSA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları