Okulunuzun adını aşağıya yazınız

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
Advertisements

ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
ALAN VE DAL SEÇİMİ.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK BİRİMİ
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
Atatürk Diyor Ki: “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti köleliğe ve yoksulluğa terk eder”
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
BAŞAKŞEHİR ALTINŞEHİR LİSESİ 1. O KULUN T ARIHÇESI Okulumuz 19/09/2003 tarihimde Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile KÜÇÜKÇEKMECE ALTINŞEHİR LİSESİ ismi.
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ŞEHİTKAMİL AYSEL İBRAHİM AKINAL TİCARET MESLEK LİSESİ
HACI FATMA GÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
TOKİ KAYAŞEHİR ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİDEN ARMAĞAN ANADOLU LİSESİ
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARI DURUMU Sınava Giren Öğrenci Sayısı Barajı Geçen Öğrenci Sayısı Tercih yapan Öğrenci Sayısı Tercihine Yerleşen.
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Miktat Ağaoğlu mesleki ve teknik lise
BÜRO YÖNETİMİ ALANI.
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
O KULUNUZUN ADıNı AŞAĞıYA YAZıNıZ BAŞAKŞEHİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 1.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
İÇ SINAVI.
ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Sunum transkripti:

Okulunuzun adını aşağıya yazınız Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulun Tarihçesi Okul Milli Eğitim Bakanlığının emri ile 1999 senesinde açılmış ve 1999/2000 eğitim ve öğretim yılının 15.02.2000 tarihinde 36 öğrenci ile eğitim ve öğretimine başlamıştır. İlk açıldığında 36 öğrenci mevcudu 2000/2001 öğretim yılında 358’e, 2001-2002 öğretim yılında 653’e, 2002-2003 öğretim yılında 865’e 2003-2004 öğretim yılında 1024’e 2004-2005 öğretim yılında 1005’e çıkmıştır. 2006 yılında da Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılmıştır.   2008-2009 eğitim öğretim yılında okulumuz deprem güçlendirmesine girmiş olup, I. Dönem başka bir okulda devam edilmiştir. Altınşehir Lisesi’ne ait bir okul olmadığı için binamız ikiye bölünerek bir kısmı Altınşehir Lisesi’ne devredilmiş olup derslik yetersizliğinden dolayı ikili eğitim yapılmaktadır.

Eğitim-Öğretimin İçeriği? Okulumuzda mesleki eğitimi verilmektedir. 9. sınıftaki tüm öğrencilere ortak müfredat uygulanmakta olup 9. sınıfın sonunda alan seçim işlemleri yapılmaktadır. 9. sınıftan sonraki eğitimlerin çoğu bilgisayar başında uygulamalı olarak yapılmaktadır. 10. sınıfın sonunda da dal seçim işlemleri yapılarak öğrencilerimiz sahibi olacağı meslekle ilgili eğitim almaktadırlar. 11. sınıfın sonunda da öğrencilerimiz almış oldukları teorik eğitimleri staj adı altında işletmelerde uygulamalı olarak yapmaktadırlar. 12. sınıfın sonunda isteyen öğrenciler kendi mesleklerinde devam ederler, isteyen öğrenciler de üniversite eğitimini alarak mesleğine akademik eğitim katarlar.

Öğretim «Tekli» mi «ikili» mi? Mevcut durum ikili eğitim olup, tekli eğitime geçilmesi planlanmaktadır.

Okula öğrenci kaç puan aralığıyla alınmaktadır? 114-349 aralığındadır.

Okulda hangi alan-dal-bölümler bulunmaktadır? Okulumuz bünyesinde Bilişim Teknolojileri Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı ve Büro Yönetimi alanları bulunmaktadır.   Bilişim Teknolojileri alanında Web Programcılığı ve Veri Tabanı Programcılığı dalları, Muhasebe ve Finansman alanında Bilgisayarlı Muhasebe, Dış Ticaret ,Borsa ve Finans dalları, Büro Yönetimi alanı altında Yönetici Sekreterliği dalı, Çocuk Gelişimi alanı, Pazarlama ve Perakende alanı bulunmaktadır.

Okulda alan-dal-bölümlere göre sınıf mevcutları kaçtır? Bilişim Teknolojileri Web Programcılığı 30 Veri Tabanı Programcılığı 30   Muhasebe ve Finansman Bilgisayarlı Muhasebe 30 Dış Ticaret 18 Büro Yönetimi Yönetici Sekreterliği 28 Çocuk Gelişimi 34 Pazarlama ve Perakende 34

2014 ygs-lys de üniversiteye yerleşen öğrencilerin başarı yüzdesi kaç? YGS ve LYS sınavları yerine okulumuzdaki öğrencilerin büyük çoğunluğu Sınavsız Geçiş Önceliğinden yararlanmaktadırlar. Sınavsız geçiş uygulaması ile öğrencilerimiz lisede eğitim gördükleri alanların 2 yıllık ön lisans programlarına sınav puanı aranmaksızın kayıt yaptırabilirler. 2 yıllık ön lisan programları bittince öğrenci eğer isterse DGS sınavına girip 4 yıllık lisans programına çoğunlukla 3. sınıftan devam edebilir.

2014 ygs-lys de üniversiteye yerleşen öğrencilerin başarı yüzdesi kaç? YGS-LYS SINAVLARINDAKİ BAŞARI DURUMU Sınava Giren Öğrenci Sayısı Ön Lisans Yerleşen Lisans Yerleşen 2011-2012 313 169 36 2012-2013 351 141 43 2013-2014 324 224 (lisans ve önlisans)

Okulun avantajlı yönleri nelerdir? Mesleki eğitim, Eğitim döneminde iş hayatına atılma, Diploma ile iş yeri açma imkanı, Mesleğinde ilerleme, Uygulamalı eğitim,

Okulda ne tür sosyal faaliyetler bulunmaktadır? Satranç kursları,turnuvaları, Klavye turnuvaları, Bilgi yarışmaları, Masa tenisi turnuvaları, Futbol turnuvaları, Üniversite gezileri, Tarihi ve Sosyal Kültürel geziler, Kampanya (atık pil, kapak) etkinkileri, Tiyatro, Ücretsiz kurslar,

Ulaşım (Hangi otobüs ve minibüslerle okula gelinebilir?) 79-G (Zeytinburnu-Kayaşehir) 79-Y (Yenibosna-Kayaşehir) 78-G (Güvercintepe-Başakşehir) MK-12 (Olimpiyat Metro-Güvercintepe)

Okulunuzun adresi Güvercintepe Mh. Tuna Cd. Peyami Safa Sk. No:65 Başakşehir/İSTANBUL

Okulunuzun web adresi www.basaksehirtml.meb.k12.tr

Fiziki Yapı (Kütüphane, spor sahası vb Fiziki Yapı (Kütüphane, spor sahası vb. okulun fiziki alanlarının çekilmiş birer fotoğrafını bu sayfa ve sonraki sayfalara gelecek şekilde ekleyiniz?)