MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

Sağlık ve Hijyen.
TEMİZLİK NİÇİN GEREKLİDİR?
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME ve OBEZİTE
ADIM ADIM TEMİZLİK EL YIKAMA AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİ VÜCUT TEMİZLİĞİ.
DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ 15 Ocak 2008.
SÜT VE SÜTÜN ÖNEMİ SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT TÜRKİYE
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlikli beslenme ve zararli alişkanliklar
EĞİTİM 6 KİŞİSEL HİJYEN NİSAN
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
KİLİS HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
HERŞEYİN BAŞI TEMİZLİK HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK
DENGELİ BESLENME, TEMİZLİK VE HİJYEN
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Sağlıklı Büyüyelim Büyüme Vücudumuzu tanıyalım
EL YIKAMA.
Sağlıklı bir çocuk olmak için nasıl beslenmeliyiz ?
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

BESLENME REHBERİ 2.
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
EL TEMİZLİĞİ.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
Dışarıdan eve gelince, Tuvaleti kullandıktan sonra, Oyundan sonra,
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
PROJESİ.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
SAĞLIKLI YAŞAMAK olmaması durumu, vücut esenliği, esenlik, sıhhat,
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
ADIM ADIM TEMİZLİK.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME
ŞİRİNLERİN BİR GÜNÜ.
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BEN YEMEK SEÇMEM PROJESİ Züleyha KAPLAN Beslenme ve Diyet Uzmanı

BÜYÜME,GELİŞME VE SAĞLIKLI BİR YAŞAMIN SÜRDÜRÜLEBİLMESİ İÇİN VÜCUDUMUZUN İHTİYACI OLAN BESİN ÖĞELERİNİ GÜNLÜK VE TAM OLARAK TÜKETMEKTİR.

BESİNLER BİZE ENERJİ VERİR

HER HAREKETİMİZ İÇİN ENERJİYE İHTİYACIMIZ VARDIR

BESİNLER BÜYÜME VE GELİŞMEYİ SAĞLAR

BESİNLER BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR

SÜT GRUBU SÜT AYRAN YOĞURT PEYNİR

NEDEN SÜT İÇMELİYİZ???

BOYUMUZUN UZAMASINI, KEMİKLERİMİZİN GÜÇLENMESİNİ, DİŞLERİMİZİN VE KASLARIMIZIN GELİŞİMİNİ SAĞLAR.

EN AZ İKİ BARDAK SÜT İÇMELİYİZ??? SABAH GECE

ET GRUBU

ET GRUBUNUN GÖREVLERİ BEYİN GELİŞİMİMİZİ, HASTALIKLARA KARŞI DİRENÇLİ OLMAMIZI, KANSIZLIKTAN KORUNMAMIZI SAĞLAR.

SEBZE-MEYVE GRUBU

C VİTAMİNİ BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR. DİŞ ETLERİNİN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN GEREKLİDİR.

KARANLIKTA GÖRMEYİ SAĞLAR CİLDİMİZİ GÜZELLEŞTİRİR BÜYÜMEMİZİ SAĞLAR A VİTAMİNİ KARANLIKTA GÖRMEYİ SAĞLAR CİLDİMİZİ GÜZELLEŞTİRİR BÜYÜMEMİZİ SAĞLAR

EKMEK VE TAHIL GRUBU

BİZİM GÜNLÜK ENERJİ İHTİYACIMIZIN SAĞLANMASINI, HERGÜN KAHVALTIDA MUTLAKA EKMEK YİYELİM, ÖĞLEN VE AKŞAM YEMEKLERİNDE DE EKMEK VE EKMEK GRUBUNDAN TÜKETELİM (EKMEK GRUBU: PİLAV MAKARNA ,BÖREK, ÇORBA) BİZİM GÜNLÜK ENERJİ İHTİYACIMIZIN SAĞLANMASINI, SİNİR SİSTEMİMİZİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAR.

SABAH KAHVALTISI EN ÖNEMLİ ÖĞÜNDÜR KAHVALTI YAPMADIĞIMIZ ZAMAN DERSLERİMİZDEKİ BAŞARIMIZ DÜŞECEKTİR!...

KAHVALTININ ÖNEMİ KAHVALTI ETMELİYİZ GÜNE SAĞLIKLI BAŞLAMAK İÇİN ÖĞRENME VE ÖĞRENDİKLERİMİZİ KOLAY HATIRLAMAK İÇİN ÇABUK YORULMAMAK İÇİN KAHVALTI ETMELİYİZ

SABAH , ÖĞLE VE AKŞAM DÜZENLİ YEMEK YİYELİM!

Fazla yemek yersek ŞİŞMANLARIZ

ŞİŞMANLAMAMAK İÇİN HAREKET ETMELİYİZ

AŞIRI TUZ ZARARLIDIR TUZ; LEZZET VERİCİ

NEDEN FAZLA KULLANMAMALIYIZ???

TUZU AZALTMANIN YÖNTEMLERİ BENİ FAZLA KULLANMA LÜTFEN!!!

Dişlerimizin Çürümemesi İçin, Yemeklerden Sonra Fırçalamalıyız … ! ! !

Dişlerimizin Sağlıklı Kalması İçin; Dişlerimizi Doğru Fırçalamalıyız, Diş İpi Kullanmalıyız …

ELLERİZİ NE ZAMAN YIKAMALIYIZ? Tuvaletten önce ve sonra, Yemekten önce ve sonra, Okuldan veya dışarıdan eve dönüldüğünde

ELLERİMİZİ NASIL YIKARIZ? Eller bol su ve sabunla yıkanmalıdır.

Eller ıslatılıp, bilek hizasından sabunlanmalıdır.

Avuç içleri birbirine ile temas ettirilerek ovuşturulur

Bir elin avuç içi ile diğer elin sırtı ve parmak araları ovalanır.

Avuç avuca parmak araları ovalanır.

Parmak üstleri karşı karşıya,

Bir el ile diğer elin baş parmağı,

Eller bol su ile durulanır.

EL YIKANDIKTAN SONRA Yıkama ve durulama sonrasında el nemli kalmaması için temiz bir havlu ile kurulanmalıdır.

EL YIKAMA SÜRESİ El yıkama süresi, saatin tik taklarına uyarak en az 10’ a kadar sayarak belirlenir. El yıkama süresi Görünür kirleri uzaklaştırmak için Yeterince uzun olmalıdır

T E Ş E K K Ü R L E R