a)Tarihi Tut ve çevresinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
Advertisements

Adres Varsa kurum logosu. Ön cepheden çekilmiş bahçeyi de içine alan okul fotoğrafı (2700x1600) bu fotoğrafın yerine konacak.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU
TC BURDUR VALİLİĞİ Nuriye Mehmet Nuri Velicangil İlkokulu
Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yüksekova 50. Yıl Ortaokulu
GÖLBAŞI. Sıra No G ö revliler Kadrolu G ö revlendirme S ö zleşmeli TOPLAM 1 MüdürMüdür Şube M ü d ü r ü Şef5-5 4 Veri Hazırlama ve Kontrol.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 SÖĞLE İLKOKULU. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
T.C. SİVAS VALİLİĞİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ.
MERAM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ŞEMDİNLİ Yavuz Sultan Selim’in 1514 yılında Çaldıran Zaferinden sonra Osmanlı egemenliğine girdiği ve tarih boyunca bir çok kavimlere belde olduğu görülmüştür.
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ BRİFİNG DOSYASI
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
SARICAKAYA ORTAOKULU Resmi açılış tarihi:
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AĞAPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
Günümüzde Hüseyin Gürkan Lisesi adı verilen Arhavi Lisesi, 1967 yılında ”Arhavi Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin öncülüğünde Arhavi halkı tarafından.
1. 02 En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
HANÖNÜ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG
Haliliye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ORDU-AYBASTI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. Tarihçe Karadeniz’e paralel olarak uzanan Canik Dağları’nın Kuzey Yamaçlarında Bolaman Irmağı’nın sol kolu.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
1071 YBO - EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER
Büyük Oluklu. Büyük Oluklu OKULLARIN GENEL DURUMLARI.
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
Misyon :Akkuş İlçesinde Eğitim- Öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak. -Akkuş İlçesindeki tüm okulları tam donanımlı.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Tarihçemiz ; 1970 Gediz depreminde Gazikemal İlkokulu yıkılınca, Denizli’ li işadamı H.Fehmi ASHABOĞLU 5 derslikli ASHABOĞLU İLKOKULU’ nu yaptırmıştır.
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
Adres Varsa okul logosu. Ön cepheden çekilmiş okul fotoğrafı (2700x1600) bu fotoğrafın yerine konacak.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEFENNİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015 – 2016
Misyon: Örgün öğretimde yeteneğine göre öğrencilerimizi yönlendirebilme, yaygın eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Okul öncesi.
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
SARUHANLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 14/01/2016BRİFİNG.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AKPINAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
ARALIK Kurum Sayısı WebTelefon / FaxAdres Sanayi Cad. No1 Azdavay.
PERSONEL DURUMU OKUL-ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ DURUMU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM.
HOŞ GELDİNİZ.
T.C. SAİMBEYLİ KAYMAKAMLIĞI İl ç e Milli Eğitim M ü d ü rl ü ğ ü 2016 BRİFİNG DOSYASI.
T.C. GÖLYAKA KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
ŞEHİT YAKUP SÜRÜCÜ ANADOLU LİSESİ
ŞEHİT YAKUP SÜRÜCÜ ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET İLKOKULU ORTAOKULU
Okul Resimleri. Misyon: Kısa ve öz Vizyon: OKUL GENEL GÖRÜNÜM RESMİ TARİHÇE Binanın Hizmete Giriş Tarih Bina En-Boy Oturum alanı(m2) Bahçe Yüz Ölçümü(m2)Tapu.
Sunum transkripti:

a)Tarihi Tut ve çevresinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır a)Tarihi      Tut ve çevresinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. İlçenin batı tarafında bulunan ve Sürmen denen arazide ‘Sürmene Taş Krallığı’ merkezinin bulunduğu rivayet edilmektedir. Buranın depremden yıkılması ile Tut şimdiki yerine taşınmıştır. Başka bir söylentiye göre de Tut, Kaşlıca köyünün yerine kurulmuş ve burada Türklerle Rumlar beraber yaşamışlardır. Türkler çıkan bir anlaşmazlık sonucunda ayrılarak şimdiki yere taşınmışlardır.      Enişdere isminde bir kale, ilçenin batısında yer alan Sürmene ev kalıntıları, yatak yerleri ve mezarlar vardır. Enişdere’de, derenin sarp yerlerinde görülen su arkı ile Tut’dan Kaşlıca’ya doğru uzanan Gül Harığı yörenin zamanında oldukça kalabalık olduğunu göstermektedir. Tut merkezinde bulunan 2 camiden birisinin ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir. İlçemiz 1954 yılına kadar köy statüsünde iken, 1954 yılında belde, 20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 9 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı Kanun ile Besni’den ayrılarak ilçe olmuştur.

Coğrafi Yapısı İlçemizin Kuzeyinde Malatya-Doğanşehir ilçesi, doğusunda Adıyaman, batısında Gölbaşı ve güneyinde Besni ilçesi bulunmaktadır. Tut ilçesi Torosların uzantısı olan Güneydoğu Torosların eteklerinde, Akdağ’ın güneyinde yer alır. Yüzölçümü 350 km² olup arazi genellikle dağlık ve engebelidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1.050 metredir. Fırat’ın kolu olan Göksu çayı, ilçenin güneyinden geçmektedir.  İlçenin kuzey kesiminde yayla iklimi görülürken, güney kısmında ılıman bir iklim hüküm sürmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları yükselti nedeniyle soğuk ve karlı geçmektedir. İlçede orman varlığı oldukça azdır. Göksu vadisi civarında iklimin elverişli olmasından dolayı her türlü meyve ve sebze yetiştirilmektedir.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL DURUMU 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 2 MEMUR VHKİ 5 HİZMETLİ 4

İLÇE GENELİ OKUL SAYILARI 2012-2013 Öğretim Yılı 2013-2014 Öğretim Yılı 2014-2015 Öğretim Yılı ANAOKULU 1 İLKOKUL 12 ORTAOKUL 8 LİSE TOPLAM 2 TOPLAM 22 23

İLÇE GENELİ ÖĞRENCİ SAYILARI OKUL 2012-2013 Öğretim Yılı 2013-2014 Öğretim Yılı 2014-2015 Öğretim Yılı ANAOKULU 276 269 209 İLKOKUL 853 850 778 ORTAOKUL 807 820 763 LİSE TOPLAM 240 234 280 TOPLAM 2175 2173 2030

İLÇE NORM KADRO DURUMU TOPLAM : 169 153 16 NORM MEVCUT İHTİYAÇ SINIF ÖĞRETMENİ : 47 46 1 OKULÖNCESİ ÖĞRETMENİ : 16 16 0 REHBER ÖĞRETMEN : 02 02 0 BRANŞ ÖĞRETMENİ : 104 89 15 TOPLAM : 169 153 16 EK DERS KARŞILIĞI ÜCRETLİ ÖĞRT. : 13

İLÇE GENELİ DERSLİK SAYILARI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULÖNCESİ ( TOPLAM ) 15 İLKOKUL 53 ORTAOKUL 39 LİSE TOPLAM 122

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE KULLANILAN ARAÇ SAYILARI SIRA MODEL BULUNDUĞU KURUM 1 KARTAL SLX 1993 TUT İLÇE MEM

SODES PROJELERİ 2012 – 2013 Yılları Arasında SODES Projeleri Kapsamında, 187.000,00 TL’lik projelerimiz onaylandı. Öğrencilere matematik kursu, okuma yarışması düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere, kitap setleri, çalışma masaları, çalışma koltukları, bisiklet, mp5, dijital fotoğraf makineleri dağıtıldı. 88 öğrenci ve 8 öğretmen Mardin-Şanlıurfda gezilerine katıldı. 2 adet Konferans salonu teşrifatı yapılarak okullarımızn hizmetine açıldı.

TAŞIMA BİLGİLERİ TAŞINAN OKUL VE YERLEŞİM BİRİMİ:11 TAŞINAN KÖY SAYISI :13 TAŞINAN MEZRA SAYISI :3 TAŞIMA MERKEZLERİ SAYISI :9 1-ATATÜRK ORT. 2-ŞEHİT POLİS MAHMUT KAYAN İLK. 3-KAŞLICA İLK. 4-AKÇETEPE İLK. 5-YAYLIMLI ŞEHİT ONUR BOZTEMİR İLK. 6-ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ 7-İMAM HATİP ORTAOKULU 8-İMAM HATİP ANADOLU LİSESİ 9-ÖĞÜTLÜ İLK.

TAŞIMA BİLGİLERİ TAŞIMA YAPAN ARAÇ SAYISI :37 TAŞINAN ÖĞRENCİ SAYISI :463 YEMEK VERİLEN OKUL SAYIMIZ :9 YEMEK VERİLEN ÖĞRENCİ SAYIMIZ:463

OKULLARIMIZ

Yapımı Tamamlanan Dağyalangoz İlkokulu

Boyundere Ortaokulu

Yapımı Devam Eden Akçatepe İlk/Ortaokulu

Yapımı Devam Eden Boyundere İlkokulu

Yapımı Devam Eden İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi

Havutlu İlkokulu

Onarımı Tamamlanan Atatürk Ortaokulu

Meryemuşağı İlkokulu

Kaşlıca İlk/Ortaokulu

Şehit Polis Mahmut KAYAN İlkokulu

Fatih İlk/Ortaokulu / İmam Hatip Ortaokulu

Nene Hatun Anaokulu

Tut Çok Programlı Lisesi

Tepecik İlkokulu

Öğütlü İlk/Ortaokulu

Yaylımlı Şehit Onur BOZTEMİR İlk/Ortaokulu

Ayşe Aydın İlkokulu

İHTİYAÇLARIMIZ KIZ ÖĞRENCİ YURDUNA 1 ADET CONNECT TİPİ HİZMET ARACI 1 ADET MİNİBÜS 8 DERSLİKLİ İLKOKUL 1 ADET ANAOKULU 1 ADET KAPALI SPOR SALONU ÖZELLİKLE İLÇEMİZE YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN KONAKLAYACAKLARI BİR YER BULUNMADIĞINDAN SIKINTILAR YAŞANMAKTA OLUP; MERKEZDE ÖĞRETMENEVİNE KÖYLERDE İSE ÖĞRETMEN LOJMANLARINA İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR. İLÇE MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİN KADRO DURUMU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİN KADRO DURUMU

SAYGILARIMLA OKTAY YİĞİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ