Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı!
Advertisements

ÇOCUK VE TRAFİK.
GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
RENAULT TRAFIC MULTIX GRAND CONFORT 6M3 2
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
Yaşamak için Sür Drive to Stay Alive (Yaşamak için Sür) defansif sürüş alışkanlıkları edinebilmeniz için hazırlanmış, evinizde de uygulayabileceğiniz çalışma.
ABS’nin “Teknik Onaylı” ve “Arızasız” olduğu nasıl anlaşılır?
50-, veya 80-li yıllarda mı büyüdün.. ¿ Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın?
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EMN İ YET KEMER İ TAKIYORUM EK İ N SU MUTLU. EMN İ YET KEMER İ TAKIYORUM E ğ er emniyet kemeri takmaksak ani firen oldu ğ unda ba ş ımıza ciddi kazalar.
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
Yağmurlu havalarda trafiğe çıkarken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü, yağmur yağdığı zaman trafik daha tehlikeli olabilir.
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
BASIN TOPLANTISI Lefkoşa, 22 Ekim 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE KAMPANYASI.
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
Gençler ve Yol Güvenliği
SAFETY NOTICE BIL HS Department - SN June 2008 Kamçı Travması S. Petmecky/ASE.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?
Dönemi Çalışmalarımız ve Dönemi Planlarımız
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
EMNİYET KEMERİ KULLANIMI
EMNİYET KEMERİ FAYDALARI
Araba Güvenliği Arş.Grv.Dr.Gülistan Tanrıverdi.
Arkadaşlar trafikte araba kullanırken hangi trafik ışığında neler yapmamız gerektiğini biliyor musunuz?
DOĞRUSU EĞRİSİ. Merdivenlerden inerken öndeki arkadaşımızı itmek onun yaralanmasına sebep olabilir… Eğrisi.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
TRAFİK.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
İŞ UYGULAMALARI VE EKSTRİKASYON YÖNTEMLERİ
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
Havacılıkta Emniyetle İlgili Faktörler
TARİHSEL GELİŞİM Benz (Alman mühendis), 1885 yılında üç tekerlekli bir otomobil yaparak 1886 yılında patentini almıştır. Benz’in otomobili tek silindirli,
Konu : Hız Kuralları – Takip Mesafesi Kuralları
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
TAŞITLARDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ AKTİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Emniyet “tehlike bulunmaması hali” olarak tanımlanmaktadır. Aktif güvenlik, sürücünün kazadan.
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
SPOR YARALANMALARINDAN KORUNMA
Güvenli Sürüş Teknikleri
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
ÇARPMA ANI.
Çarpma anı.
TRAFİK GÜVENLİĞİ
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
Çarpma anı.
1. Yakıt tasarrufu 2. Sürtünme 3. Aerodinamik 4. Konfor 5. Ergonomi maliyeti.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
0.7 SANİYE.
Sunum transkripti:

Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri Aktif Güvenlik Sistemleri Pasif Güvenlik Sistemleri Kaza öncesi devreye giren veya devrede olan güvenlik sistemleri: ABS EBD ASR Kaza sonrası, çarpmanın etkilerini azaltmak için tasarlanmış güvenlik sistemleri: Emniyet kemeri Hava yastığı Çelik barlar

Emniyet Kemeri Emniyet kemerlerinin, sürücülerin hayatını kaybedebileceği türdeki çarpışmaların yaklaşık %50’sinde ölümleri önleyebileceğini biliyor muydunuz?

Emniyet Kemeri EMNİYET KEMERİ Emniyet Kemeri kullanımı konusunda yapılan istatistiklerde ölümlerde % 37'lik azalma, yaralanmalarda % 41'lik azalma ve omurilik zedelenmelerinde ise % 27'lik azalma meydana gelmiştir. İnsanlar saatte 9 km hızla giden bir araçta çarpma halinde tutunarak kendilerini koruyabilirler.9 km hızdan yüksek hızda tutunarak kendimizi koruyamayız.

Emniyet Kemeri Aracın takla atması sonucu %73 oranında araç dışına savruluruz bu savrulma ölüm riskimizi 25 kat daha artırır. Hava yastığı emniyet kemerinin etkinliğini % 40 oranında artırmaktadır ve emniyet kemerine yardımcı olmak için araca yerleştirilmiştir. Hava yastıkları yandan çarpma ve savrulmayı önlemede hiçbir zaman emniyet kemerinin yerini tutamaz.

Hava Yastığı Hava yastığı yalnızca "tamamlayıcı bir önlem"dir. Araçta hava yastığı olsa bile, yolcunun emniyet kemeri yoksa, çok ciddi bir şekilde yaralanabilir ya da ölebilir.

FETHİYE BÖLGE TRAFİK DEN.İST.AMİRLİĞİ Üç noktalı emniyet kemerleri, otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini % 45 kamyonetlerde de % 60 oranında azalmaktadır. Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların % 24.8'i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran % 6.3'tür. Bütün ağır yaralanmalarda ise, arka koltuk emniyet kemerleri yaralanmanın şiddetini % 50 oranında azaltmaktadır.

FETHİYE BÖLGE TRAFİK DEN.İST.AMİRLİĞİ Genel bir ifade ile belirtecek olursak emniyet kemeri kullanımının zorunlu olduğu ülkelerdeki ölüm ve yaralanma oranları, kullanımın zorunlu olmadığı ülkelere göre % 40 daha azdır. Bu özelliklerine rağmen bir çok kişi emniyet kemerlerini çeşitli nedenlerle kullanmayı  gereksiz ya da sakıncalı bulmaktadır.

Emniyet Kemeri Doğru bilinen YANLIŞLAR: Kısa yolculuklarda emniyet kemeri işe yaramaz. Emniyet kemeri düşük hızla seyir halindeyken işe yaramaz. Kaza yapmam, ben iyi bir sürücüyüm. Kaza durumunda çarpma etkisini azaltabilecek güçteyim, direksiyona ya da kapı kollarına tutunurum. Aracımdan dışarı fırlamayı tercih ederim. Emniyet kemerinin kaza anında beni araç içerisinde kilitlemesinden korkuyorum. Emniyet kemerine gerek yok, hava yastığım var.

3 SANİYE

Çarpma anı

Yolcu tarafında oturan kişi emniyet kemerini takmamış.

Sürücünün emniyet kemeri takılı

Çarpma ile bu kare arasında geçen süre 2 sn

Son anlar.

Ve son an. Artık saniyelerin önemi yok çünkü öldükten sonra zaman değerli değil. Ancak Şoför emniyet kemerini taktığı için hala sağ.

İYİ DÜŞÜNÜN Emniyet kemerinizi takacak mısınız ? Planladığınız ve her gün planlamaya devam ettiğiniz hayatınızı 3 - 4 saniyede takılacak bir emniyet kemerini takmaktan üşenip 3 - 4 saniyede bitirmek istemezsiniz değil mi? Okula giden çocuklarınız, tatil planlarınız, Arabanızın bakımı veya bahçedeki çimleriniz hayatınızı saniyeler içinde bitirmek elinizde 3 sn’de kurtarmakta