YEGİSA Yatırıma bir de bu açıdan bakın. YEGİSA’nın çalışma mantalitesi Normalde yatırımcı ve müşteri vardır. Bizim sistemimizde yatırımcı ve işletmeci.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Finansal yönetiminin temel amacı işletme değerini maksimum kılacak en uygun yatırım ve finansman kararlarını verebilmektir. Alternatiflerin.
Advertisements

5. BİRİKİMLERİM.
İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ Para Teorisi ve Politikası
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
Tek Pazar Çoklu faaliyet rekabeti
Akbank B Tipi %100 Anapara Koruma Amaçlı İkinci Yatırım Fonu
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
GELİRLERİM Gelir Kaynağım Gelirlerimi ne Zaman ve Hangi Yoldan Alıyorum?
Paranın Zaman Değeri.
MATEMATİK.
Girişimci: Candan İŞVEREN
PAKET SİGARA FİYATI 1 ADET SİGARA FİYATI
EGZOTİK OPSİYONLAR Klasik Avrupa ve Amerikan tipi opsiyonlardan daha karmaşık bir yapıya sahip olup firmaların spesifik ihtiyaçları için düzenlenmiş ve.
ARIKAN Hukuk Danışmanlığı Mart  Kimdir, ne iş yapar?  M&A  Şirketler Hukuku  Sözleşmeler  İş Hukuku  Gayrımenkul  Sermaye Piyasası Hukuku.
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
BİLİNÇLİ TÜKETİM ARİTMETİĞİ
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ
ÜNİTE 1 FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI
Paranın Zaman Değeri ve Faiz Hesapları
KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar.
Sene Türkiye Cumhuriyeti ilk banknotlarını çıkartıyor... O zamanlar paralarımızı İngilizler basıyor... En küçük banknot 1 TL, en büyük.
Firma Değerleme Modelleri
GARANTİ EMEKLİLİK BES ÜRÜNLERİ.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 06/04/2012.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 20/06/2013.
Çalışma Soruları.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
Kar Payı Politikası.
MuhaseBENİN TEMEL DENKLİĞİ VARLIK – KAYNAK DENGESİ
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı.
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Tahviller ve Diğer Sabit Getirili Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
Sıcak Para Nedir? Sıcak para, yurtdışından gelen taze paradır, daha dogrusu kısa vadeli yabancı sermaye olarak da adlandırılabilir. (Portföy Yatırımları)
Tahviller ve Değerlemesi
HAZIR DEĞERLER ile MENKUL KIYMETLER ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
Bir Çokluğun Kesİr KadarINI Bulma
Portföy Performansının Ölçülmesi
İŞLEMLERDE KOLAYLIKLAR, PROBLEM KURMA ve ÇÖZME
Sermaye Varlık Fiyatlama Modeli (CAPM)
FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir.
N Fun Club Sistemine HOŞGELDİNİZ.
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
FİNANS YÖNETİMİ.
ULUSAL TASARRUF E Ğ ILIMINI ARTIRMANIN EKONOMI POLITI Ğ I BES Havva TUNÇ Prof. Dr.
1 Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ 18 yaşın üstündeki her gönüllü sisteme dahil olabilir. Katılımcı.
SWAPS İngilizce kökenli bir kelime olup değiş tokuş takas, kaydırma manasına gelmektedir. Genellikle 3 çeşit swap işlemi yapılır., Faiz Para Mal.
Konu : Yüzdeler-Faiz Problemleri
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
BÖLÜM 11 Sermaye Bütçelemesinin Temelleri. BÖLÜM 11 Sermaye Bütçelemesinin Temelleri.
MAKRO İKTİSAT I BÖLÜM 9 UZUN DÖNEMDE HASILA VE FİYAT DÜZEYİ: KLASİK MAKRO MODEL YRD. DOÇ. DR. OKTAY KIZILKAYA.
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
Paranın Zaman Değeri.
YÜZDELER.
SAYI PROBLEMLERİ.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
HOME EXCHANGE.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇALIŞMA SORULARI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çalışma Soruları.
Çalışma Soruları.
MONOGRAFİ 3 Getiri Ltd. Şir. Mart 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak.
MATEMATİK DERSİ PARALARIMIZ
Sunum transkripti:

YEGİSA Yatırıma bir de bu açıdan bakın

YEGİSA’nın çalışma mantalitesi Normalde yatırımcı ve müşteri vardır. Bizim sistemimizde yatırımcı ve işletmeci var

40 kişi ev yaptırmak isterse Biz yaparsak = Normalde

Para parayı çeker liralık bir iş yıllık lira getirebilir Ama liralık iş lira getirmez Bizim yaptıgımız iş 100 tane lirayı bir araya getirmek ve o liralık işi kurmak

YEGİSA’nın karı Gelen net karın %25 ini almak geri kalanını hissedarlara vermek Böylelikle liralık iş(4 000-%25) lira getirebilir hale gelir

Yatırımcı çeşitlerimiz Standart yatırımcı Garanti yatırımcı Girişimci yatırımcı Emekli yatırımcı Büyük yatırımcı Garantici büyük yatırımcı

Standart yatırımcı Her bir hisse bir dönümün %20 si ve besili hayvanın %25 i Ve her bir hissenin fiyatı lira olup aylık bakım masrafları için 25 lira alıyoruz

Yani 20 hisse sahibi bir kişi 4 ceviz bahçesine ve 5 besili hayvana sahip oluyor Ve buna lira lık sermaye ve aylık 500 lira lık işletme masrafı ile

Bir hissedar 2500 lira hisse bedeli ve aylık 25 lira işletme bedeli vererek Her yıl =1950 lira net kar elde etmiş olacak

Garanti yatırımcı Bu yatırımcılarda bir hisse bir dönüm ün %20 si ve besi hayvanın %50 si lira =bir hisse+ 5 yıl sonra ödemeli 125 gr altın lira=bir hisse+ 10 yıl sonra ödemeli 75 gr altın 6 600(12*550)lira=bir hisse+ 15 yıl sonra ödemeli 60 gr altın Bu yatırımcılardan aidat almıyoruz besili hayvanının Net karının üçte birini alıyoruz

Garanti yarımcının büyük karı Ahmet beyin Adanada lira degerinde ev var ve heryıl ort ayda 1000 liradan lira para kazanıyor lira = 28 hisse Bir hissenin yıllık besiden getirisi 1000 lira Yıllık toplam getiri tl Ceviz bahçesinden 28*1500= tl Net gelir=42+28= tl

Yegisa nasıl kar edecek Garanti yatırımcılardan aldıgımız para en fazla lira olacak Bu para yeni yapacağımız işletmelerin(ceviz bahçesi ev poliklinik vs..) gibi yerlerin arsalarını alıncak lira ile biz 50 dönüm ceviz bahçesi kurdugumuzda 10 yıl sonra bu bize yıllık lira kar bırakır

Girişimci yatırımcı Yapacagımız besi yerine yatırım yapmak isteyenler net karın %40 ını onlara vererek ortak iş yapmış oluyoruz Masraflar sizden işletme bizden

Emekli yatırımcı Benim şuan düzenli gelirim var sadece ceviz istiyorum diyorsanız Bir hisse bir dönümün %20 si Bir hisse fiyatı Aidat 15 lira

Büyük yatırımcı Birlikte ceviz bahçesi kuruyoruz Bir hisse 5 dönüm ( peşin) Aidat 600 lira %25= net kar

Garanti büyük girişimci Bir hisse 5 dönüm lira=bir hisse+ 10 yıl sonra ödemeli 750 gr altın %25= net kar

Paranız garanti altında Eger sonradan bu işe kafanız yatmaz ise 3 yıl sonra ödemek kaydı ile aidatlar hariç bütün paranızı geri veriyoruz(garanti yatırımcı, büyük yatırımcı ve garanti büyük yatırımcı hariç)

İletişim