T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSMİN HALLERİ 1.YALIN HAL 2.YÖNELME HALİ 3.BULUNMA HALİ 4.AYRILMA HALİ
Advertisements

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER
CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
RENKLI KARANFILLER ÇOK YARDIMSEVER
Hayat Biçimini Seçmektir
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
PARALARIMIZ.
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
BOŞANMA SEBEBİ.
Nn Sesi Sunumu.
BUGÜN BEN İ M GÜNÜM. YEMEK YEMEGİ ÇOK SEVİYORUM ÇÜNKÜ BENİM BÜYÜMEM İÇİN EN DOĞAL HAKKIM.
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
Present activities ● Questions
Bugün... Kücük mucizelerin günü olsun...
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
CEMİL KOÇ Şu kardeşimi de hiç anlamıyorum. Ne var ağlayacak sanki. Hem daha az önce annem ninniler söyleyerek uyutmuştu. Ne çabukta uyandı? Abiler,ablalar.
KONUŞMAYI BAŞLATMA VE SÜRDÜRME AMAÇ: Sözel İletişimi başlatabilme ve sürdürebilme DÜZEY: 2. Sınıf ve üstü SÜRE: 45 Dakika MATERYAL:
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
Hikmet SIRMA.
ELFİN AKŞAM MERT ALİ AKŞAM 2-A TÜRKKONUT İLKOKULU.
BABALAR VE KIZLARI.
ÇOCUKLARIMIZ… Bizim en değerli varlıklarımız… Tüm çabalarımız
ÇOCUKLAR İÇİN BEŞ SEVGİ DİLİ
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
Sıralanışı Sözcük ve Sözcüklerin Hazırlayan Şerife TUNCA
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
HOŞGELDİNİZ.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
Derslerini seviyor musun?
ÇOCUKTA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM
ÇOCUĞUMLA EVDE NELER YAPABİLİRİM?
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Bugün...
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
İkinci Grup İkinci Harf N sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
CÜMLEDE ANLAM.
YASEMİN KARACA NAMI DİĞER ‘YASO’
AMAÇ BELİRLEME.
Merhaba gülen gözlü arkadaşım,dudağındaki gülümsemeyi yitirmemişsin daha.Ne güzel dünyaya gülen gözlerle bakabilmek ve insanlara gülücükler.
ÇOCUKLAR BU DÜNYADA SADECE SEVGİ İSTİYORLAR… SEN İSTEMEDİN Mİ…?
Uygulayan ve Değerlendiren
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
MESLEK SEÇİMİ SÜRECİNDE AİLENİN ROLÜ
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
HOŞGELDİNİZ.
BOŞANMA SEBEBİ.
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
Bir kelimenin cümlede diğerlerine göre daha baskılı okunmasına vurgu denir.
BULUT SINIFI OKULUM VE BEN Tarih/Sayı: Ekim 2017/1
OKUL ÖNCESİ GELİŞİMİN ÖNEMİ
Guten Morgen Bugün küçük mucizelerin günü olsun...
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
LOGO
FİİLİMSİ (EYLEMSİ).
Sunum transkripti:

T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI BABAMI SEVİYORUM, ÇÜNKÜ…

5 soruluk bir anket çalışması yaptık… 1-Sence baba ne demek? 2-Baban ile en çok ne yapmaktan hoşlanırsın ? 3-Sence babana benziyor musun ? Benziyorsan hangi özelliğinin benzediğini düşünüyorsun ? 4-Baban şimdi burada olsa ona ne söylemek isterdin ? 5-Babana bir hediye almak istesen ne alırdın ?

Sence Baba Ne Demek? Bilmiyorum ???… Güzel şey demek… Benden bir şey isteyen kişi, hep benden bir şey istiyor… ‘Ba’ demek… Kahraman demek… Seni güzel yaşatmaya çalışan kişi demek… Ailenin büyüğü demek… Sevdiğim kişi demek… Para kazanmak… Beni seven, ailemin bir parçası demek… Baba deyince aklıma bir şey gelmiyor ki…

Sence Baba Ne Demek? Annemin evlendiği damattır … Annemin kocası demek… İş yapan kişi… Kardeşimin babası demek… Eğlenmek demek… Bir şeyi unutunca alan kişi… Bakkal demek… Baba demek işte... Hediye demek… Macera… Büyük ve evin erkeği demek…

Baban ile en çok ne yapmaktan hoşlanırsın? Gezmekten, Parka gidip oyun oynamaktan, Ödev yapmaktan, Bir yerlere gitmekten, Oyun oynamaktan, Robot yapmak, Uyumak , Babamla beraber olmaktan, Babamı sevmekten, film izlemekten parka gitmekten hoşlanıyorum,

Baban ile en çok ne yapmaktan hoşlanırsın? Dövüş ve güreş, Babamla güneş çizmekten hoşlanırım, Keyif yapmaktan, Midye yemeğe gitmek, Araba yıkamak, Denize gitmek, Korku filmi izlemekten hoşlanırım, Lunaparka gitmekten hoşlanırım, Hayır hiçbir şey yapmaktan hoşlanmam.

Sence Babana Benziyor musun Sence Babana Benziyor musun?Benziyorsan Hangi Özelliğinin Benzediğini Düşünüyorsun? Evet,yüzüm benziyor. Babama saçım benziyor.Çok konuşuyor bazen ,bana benzemiyor. Hayır benzemiyorum. Çalışkanlık. Evet, bilmiyorum . Gözlerim benziyor.

Sence Babana Benziyor musun Sence Babana Benziyor musun?Benziyorsan Hangi Özelliğinin Benzediğini Düşünüyorsun? Huylarım benziyor. Evet, komik oluşum ,yüzüm benziyor. Hayır benzemiyorum.Ben çocuğa benziyorum. Benziyorum ; resim yapma özelliğim benziyor. İkimiz de yemeğimizi hızlı bitiriyoruz . Benziyorum.Arabaları ikimiz de çok seviyoruz.

Baban Şimdi Burada Olsa Ona Ne Söylemek İsterdin? Seni seviyorum derdim. Okulu çok sevdiğimi söylemek isterdim. Hoş geldin baba derdim. Bilmem. !!! Montumu as derdim. Baba bilmediğimiz harf kalmadı. Baba Anneme onu çok sevdiğimi söyler misin ? Kesen dolu olsun. Babacım beni öpebilir misin? Aferin. Baba buradan gider misin? Burası okul, burada ders yapılıyor. Daha eve gitme vakti gelmedi. 

Baban Şimdi Burada Olsa Ona Ne Söylemek İsterdin? Derslerime yardım etmesini isterdim. Çok özledim derdim. Göksel baba  demek isterdim. Bugün okulda iyiydim. Ne çabuk geldin? Babacım bu benim öğretmenim, bunlar da arkadaşlarım derdim. Hoş geldin , niye geldin ? Sarılmak istiyorum. Her gün gel. Ne zaman gideceğiz ?

Babana Bir Hediye Almak İstesen Ne Alırdın? Araba almak isterdim. Gömlek. Çiçek. Her şeyden bir tane almak isterdim. Fenerbahçe bardağı almak isterdim. Bilgisayar , telefon öyle şeyler. Kitap. Bot alırdım.

Babana Bir Hediye Almak İstesen Ne Alırdın? Saat. Alet çantası. Dünyayı alırdım. Jeep, araba, villa alırdım. Çalışması için matkap alırdım. Radyo alırdım. Radyoda ise babamı çok sevdiğim çalardı. Annemin yaptığı gibi bir kutunun içine kağıtlar koyup sonra telefon koymak isterdim.

Sizin,çocuğunuz tarafından nasıl algılandığınızı gösterdi… Bu sorular bize, Sizin,çocuğunuz tarafından nasıl algılandığınızı gösterdi…

Çocuklar söylediklerinizden çok, davranışlarınıza bakar Çocuklar söylediklerinizden çok, davranışlarınıza bakar. ↓ İyi bir model olmak sizin elinizde.

↓ Onu gerçekten dinliyor musunuz ? Etkin dinleme , her şey için ilk adım olacaktır. Onunla konuşurken, göz teması kurun ve yüzüne bakın.

↓ Çocukların başarılı olduğunu hissetmeye ihtiyacı var. Onun başarılarını ve olumlu yönlerini ön plana çıkarın.

Onunla birlikte verimli zaman geçirin.

↓ Her birey farklıdır ve değerlidir. Onu başkalarıyla ya da kardeşleriyle kıyaslamayın.

Onu sevdiğiniz kuşkusuz. ↓ Ona bunu hissettirin. 