PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2014 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Teknoloji Fakültesi.
Advertisements

ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
ÖZEL YÖNELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
1. 2 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Nisan ayında.
MESLEK LİSELİLER İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ
ÖSYM TERCİH NASIL YAPILIR.
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
Sınavsız Geçiş Bilgilendirme Seminerine
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEM 2015
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ. BÖLÜMLER.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
2013 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
2015 – YGS ve LYS.
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
MTOK ’ LAR VE GİRİŞ KOŞULLARI
YGS-LYS VE TERCİH İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR
YGS LYS TANITIMI 2015 ERCAN BAYAZİT. YGS SORU DAĞILIMI *YGS DE TOPLAM 160 SORU VAR VE AYRILAN SÜRE 160 DAKİKADIR. *En yüksek ders çarpım puanı en.
TERCİH DANIŞMANLIĞINDA
YGS & LYS ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ (2015) Yükseköğretime Geçiş Sınavı
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ŞEHİTKAMİL AYSEL İBRAHİM AKINAL TİCARET MESLEK LİSESİ
YGS ve LYS ve TERCİHLER SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
2013 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik:40 Soru Sosyal Bilimler:40 Soru Fen Bilimleri:40 Soru TOPLAM:
2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK SERVİSİ.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
 Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. YGS ve LYS.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
ŞUBAT ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI SINAVSIZ GEÇİŞ.
YGS – LYS SINAVLARI VE M.T.O.K.. Mezunlar: 1. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Şubat 2016 İstanbul Üniversite Tercih Kursu MTOK Kontenjanları Sunumu Hazırlayanlar: Mesut Sabancı Adem Kalebaşı.
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde,
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
1 Başvuru tarihleri : ile DGS sınavı: Sınav saati: 9.30 Sınav Süresi: 140 dakika Soru sayısı: 120 (60 Sayısal 60.
 SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ VE ALANLARIN SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
2016 – YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!.
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
SINAVSIZ GEÇİŞ PDR FATMA DEKİŞ.
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
YKS 2018 TERCİH SÜRECİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN SINAVSIZ GEÇİŞ PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN

SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde , öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilebileceği hükmünü getirmiştir.

SINAVSIZ GEÇİŞ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

SORU 1-Düz Lise mezunuyum sınavsız geçiş yapabilir miyim? Hayır. Sınavsız geçiş sadece Meslek Liselerinin ilgili alanından mezun olanlara sağlanan bir haktır.

SORU 2-Sınavsız geçiş tercihlerini ne zaman yapacağım? Sınavsız geçiş tercihleri sınava giren adaylar gibi aynı tercih döneminde yapılır. Ayrı bir sınavsız geçiş tercih sistemi ve tarihi yok. Tercih listesi tektir ve isteyen puanlı tercihlerini, isteyen de hem puanlı, hem de sınavsız geçiş tercihlerini belirtir.

ÖSYM klavuzunda bu konuda bir engel yok SORU 3- Daha önce sınavsız geçişle bir yere yerleştim, sınavsız geçişe yeniden başvuru yapabilir miyim? ÖSYM klavuzunda bu konuda bir engel yok

Hayır ,okul puanınızda düşme olmaz. SORU 4-   Bu yıl sınavsız geçişle yerleşsem seneye puanla tercih yapacak olsam okul puanımda herhangi bir düşme olur mu? Hayır ,okul puanınızda düşme olmaz.

SORU 5 - Hangi bölümlere sınavsız olarak yerleşebilirim? Tablo 3 C’de hangi alan mezunlarının hangi alanlara sınavsız olarak yerleşebileceği belirtilmiştir.

SORU 6- Sınavsız geçiş tercihlerim için hangi tablodan yararlanacağım? Klavuzda Tablo 3 A’dan tercihlerimizi yapacağız

SORU 7- Sınavsız geçişle yerleşen bölümlere YGS puanıyla yerleşen öğrencilerde var.Bu meslek liseleri için nasıl bir durumdur? Her zaman öncelik sınavsız geçiş hakkı olanlardadır.Eğer kontenjan sınavsız geçiş hakkı olan adaylarla dolmazsa YGS puanıyla öğrenci alımı başlar

METEB NEDİR? (METEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi Meslek yüksekokuluyla ve Açık öğretim programları ile ilişkilendirilmiş Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından oluşan eğitim bölgesidir.

METEB İÇİ nedir? METEB İÇİ mezunların kendi bulundukları Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi’nde tercih yapmaları anlamında kullanılmaktadır.  

METEB DIŞI nedir? METEB DIŞI kendi mezun oldukları Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarının bulunduğu ilin dışında bir yerin meslek yüksek okulu programını tercih etmesidir.

SINAVSIZ GEÇİŞ ÖNCELİKLERİ NELERDİR??? 1- Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir. 2-Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre; Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise ve ya Anadolu Meslek Lisesi Meslek Lisesi Çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan Meslek Lisesi 3-Aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir. 4- OBP’Sİ yüksek olan adaylara öncelik verilir. 5-Doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Vakfıkebir M.Y.O Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü tercih eden 2 öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=340 Y KİŞİSİ 2014 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ 0BP=430

SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Maçka M.Y.O Okulu Biyokimya bölümünü tercih eden iki öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU TEKNİK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=330 Y KİŞİSİ 2015 MEZUNU TEKNİK LİSE MEZUNU METEB İÇİ OBP=450

SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Trabzon M.Y.O Bilgisayar Programcığı bölümünü tercih eden iki öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB DIŞI OBP=480 Y KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=250

TABLO 3 A’NIN YORUMLANMASI…

OBP (250-500)

NOT 1- Yeni açılan programlar için; (7) En küçük puan (8) Yerleştirme öncelikleri sütunda (--------) yer alır. NOT 2- Kontenjanları dolmayan programlar için; (8) Yerleştirme öncelikleri sütunda ( ) yer alır. NOT 3- Puan türü değişen programlar için; (8) Yerleştirme öncelikleri sütunda (*****) yer alır.

Ön lisans ve Açık öğretim programlarına geçiş

AÇIKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ÖRNEK

AÇIKÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI ÖRNEK

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİNİN 2014-2015 TABAN PUANLARI

AÇIKÖĞRETİM SINAVSIZ GEÇİŞ 2 YILLIK ÖRNEK