HAFIZA TEKNİKLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değişkenler.
Advertisements

Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
ÇATALCA İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
MENAR ABAKÜS MENTAL ARİTMETİK PROGRAMI
KAİNATIN NERESİNDEYİZ?
2.Element ve BileŞikler Okul bahçemizi çevreleyen demir parmaklıklar, mutfakta kullandığımız bakır cezve ve alüminyum tencereler sırasıyla çok sayıda demir,
? ? ? Bugünlerde şu soruları kendinize soruyor musunuz?
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
İzzet ayaydın ali sarIyörük ilköğretim okulu rehberlik servisi
013456… NUMARALAR Bizim, kullandığımız sayılar, (1, 2, 3, 4,...) Romen rakamlarıyla (algoritmalarıyla) (I; II; III; IV;...) farkını anlatmak.
KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ
BEYNİNİZİN HANGİ TARAFI DAHA ÇOK GELİŞMİŞ?
Mega hafıza HAZIRLAYAN TEVFİK ÖZDEMİR REHBER VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
YAPAY ZEKA Genel Kavramlar hturgut.com
CÜMLE ÇEŞİTLERİ.
İŞ VE ENERJİ İLERİ.
Merkezi İşlem Birimi, Anakart, Bellek
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
Deste ve düzine
FEN VE TEKNOLOJİ HAZIRLAYAN: ÖZEL İÇEL İ. Ö. OKULU 4/A SINIFI TURHAN YAROĞLU VE AYDAN ÇAKMAK.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012
Etkin Çalışma Yöntemleri.
Göl’ün Hikayesi.
ÇOKLU ZEKA KURAMI (MULTİPLE İNTELLİGENCE MI TEORY)
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
ELEKTRİK.
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İsmail ÖZTÜRK
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
HAYAT VE ANLAMI.
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
Doğru Çalışma Yöntemleri
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
SESLİDİR Beyin, insan vücudunun %2'si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98'i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken,
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
BEYİNLE İLGİLİ 6 İLGİNÇ ŞEY
Aşağıdaki kısa test 4 soruluktur ve sizin “profesyonel” biri olup olmadığınızı belirleyecektir.   Sorular fazla zor değil o yüzden ilerki sayfalara bakıp.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ REHBER ÖĞRETMEN HÜLYA KARAY.
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
Sözcük ( Kelime ) Tek başına anlamı olan ve cümle kurmaya yarayan sözlere , sözcük ( kelime ) denir.
Kaybetsem de Vazgeçmem
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
PROBLEM ÇÖZELİM.
Genel Kavramlar Bölüm - 1. YAZILIM Bilgisayara işlemler yaptırabilmek ve karar verdirtebilmek için yazılan kalıplara denir. Yazılım, genel olarak donanım.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ. ETKİNLİK ADIBAĞIMLI DEĞİŞKEN BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN KONTROLLÜ DEĞİŞKEN AMPULLERİN SAYISI VE DEĞİŞKENLİĞİ AMPULÜN PARLAKLIĞI.
Hazırlayan.  Einstein'ın fizik alanındaki çalışmaları modern bilimi büyük ölçüde etkiledi. Kendisi özellikle zaman ve uzay için düzenlenmiş bağlılık.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ
ALIŞTIRMALAR.
Çoklu Zeka Modeline Genel Bakış
Zihnimiz bir bilgisayar gibidir
SOSYAL ETKİNLİKLERE FARKLI BİR BAKIŞ Hazırlayanlar: Nurten SAYDAM
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
LEFT BRAIN or RIGHT BRAIN
JEROME BRUNER’in Bilişsel Gelişim Teorisi
ELEKTRİK.
LEFT BRAIN or RIGHT BRAIN
Yapay Zeka Nadir Can KAVKAS
Sunum transkripti:

HAFIZA TEKNİKLERİ

Hafıza teknikleri sizi tekrar derdinden kurtarıp, zihninizin el değmemiş noktalarını harekete geçirecek

Yıllardır süregelen araştırmalara rağmen, halen beynimizin gizemi tam olarak çözülmüş değil Ayrıca sürekli beynimizin yüzde kaçını kullandığımıza dair de birçok söylenti dolaşmakta ortalıkta. Bir bakıyoruz %11'ini, bir bakıyoruz %1'ini, bir bakıyoruz %3'ünü kullanıyormuşuz

Aslında yapmamız gereken hesap ne kadarını kullandığımız değil de ne kadarını kullanabileceğimizi hesaplamaktır.

matematiksel işlemler dil, mantık, bilim,analiz sağ beyni Sağ-Sol Beyin mi? Hani Benim Tek Beynim Vardı? Gerçekte iki yarım küreden oluşan tek bir beyine sahipsiniz. Beyniniz bu yarım küreler arasında iş bölümü yaparak çalışırlar Sol beyin matematiksel işlemler dil, mantık, bilim,analiz sağ beyni hayal gücü, sanat, sezgiler, üç boyutlu düşünme, müzik ve sentez üzerine kuruludur.

Dahiler Aslında Dahi Değiller Tarihteki kaşiflere, mucitlere bir bakın. Dahi oldukları için mi tarihe geçtiler? Yoksa çabaladıkları, araştırdıkları ve öğrendikleri için mi? Einstein İzafiyet Teorisini Hayal kurarak bulmuştur. Yani sağ beyninde kurduğu hayali sol beyninde işleme dökmüştür Galatasarayli Haginin futbol oynayışı Edisonun Ampulu Buluşu Newtonun Yerçekimi teorisi İmam buharinin 3yüzbin hadis ezberlemesi……….. Sizce dahiler mi? Yoksa çabalayarak farklılaştılarmı cevabı çok basit.

Bunları Biliyor muydunuz? Beynimiz toplam ağırlımızın %2'si kadardır. Gıdaların %20'si, alınan oksijenin %25'i beyin için harcanır Enerji olarak ele alınırsa; beynin içinde İstanbul gibi büyük bir şehri kurmaya yetecek atom enerjisi vardır. Beynimizin yorulması fiziksel olarak imkansızdır. Yorulan bedenimizdir. Beynin bir gramında bulunan nöronların bağlantı kapasitesi, dünyadaki telefon ağına eşittir. Dünyadaki en hızlı bilgisayar; saniyede bir milyar işlem yaparken, beynimiz saniyede bir katrilyon hızla işlem yapabilmektedir

Hafıza Testi Şimdi Yandaki boşluklara hatırladıklarınızı yazınız OTOBÜS HEYKEL DERGi YAĞMUR KAPI SAAT MENDİL GÜBRE BANKA KASA DÜĞÜN HAPŞIRIK MOBİLYA KAŞIK ELMA ELMAS KAMYON HALI MAĞARA MISIR YASTIK AMPUL BÖCEK YANGIN FİL BİSİKLET TREN KÖPEKBALIĞI KREM ETEK Hafıza Testi OTOBÜS HEYKEL DERGi YAĞMUR KAPI SAAT MENDİL GÜBRE BANKA KASA DÜĞÜN HAPŞIRIK MOBİLYA KAŞIK ELMA ELMAS KAMYON HALI MAĞARA MISIR YASTIK AMPUL BÖCEK YANGIN FİL BİSİKLET TREN KÖPEKBALIĞI KREM ETEK

Beynimizin kapasitesi. Alında beynimizin kapasitesi sınırsızdır. Bilinç aynı anda 2+-7 birimlim işlem yapabilirken. Bilinç altımız 2,5 milyon 5 milyon arasında veriyi aynı anda alabilmektedir. Siz uyurken bile bilnç altı kayıt yapmaya devam eder Peki hafızamız bu kadar kuvvetli ise niçin gördüğümüz okuduğumuz her şeyi hatırlamıyoruz? Hatırlamadıklarımız Dikkat çekmeyen, sıkıcı, monoton, sıradan, renksiz, zevksiz olan şeyler hatırlamakta zorlandıklarımızdır.

Hatırladıklarımız Oysa; ilginç, hayal edebildiğimiz, komik, saçma, ruhumuza hitap eden, canlı, eğlenceli, renkli, sıra dışı, garip, korkutucu, iğrenç, ve enteresanlık içeren her türlü olay ve durumu sanki daha bugün olmuş gibi hatırlarız.

Şimdi başta vermiş olduğumuz 40 kelimeyi tekrar ele alalım.. BAĞLAMA TEKNİĞİ Şimdi başta vermiş olduğumuz 40 kelimeyi tekrar ele alalım.. Abartın ve sıradışı olun 2) Hayal edin 3) Görüntüleri renklendirin: 4) Görüntüleri hareketlendirin: 5) Üç boyutlu görün: 6) Zıtlıklar kullanın: 7) Bağlamanın kopuk olmamasına Özen gösterin…… Bağlama tekniği hafıza güçlendirme çalışmaların temelidir.

BEYNİNİZ NEYE İNANIRSA ONU YAŞAR ÖN YARGILARIMIZ FİLLER VE BİZ İNGİLTEREDEN BİR ARAŞTIRMA Zeki ve Zeki olmayan insanların Ters yönde ayrılıp eğitim verilmesi ve öğrenci başarılarının karşılaştırılması

Akrostiş tekniği bir bilgiyi somutlaştırarak öğrenmek ve zor olan bilgileri bile hafızaya kodlamak amacıyla yapılan çalışmalardır. Kodlama olarak ta bilinir.

Arkostiş tekniğini kullanırken Yaptığınız kodlamalarda mantık hata aramayın size bilgiyi hatırlatabilecek hangi cümleler varsa onu kullanın. Çalışmanıza sadece ilk harfleri değil ikinci harfleride dahil etmeye çalışın.