GÜVERCİN İLE KARINCA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
SORUMLUSU BENİM. Selim okulunun ve sınıfının eşyalarını çok dikkatsiz kullanıyordu.Bir gece çok ilginç bir rüya gördü. Rüyasında okulunun ve sınıfının.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Benim biricik Canım Babacığım
HANSEL VE GRATEL.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Yeşil başlı erkek ördek, kanatlarını çırparak gölün kenarına doğru koşmuş. Göldeki balıkçıllara, flamingolara sevinçle seslenmiş: "Baba oldum! Baba!".
Hikmet SIRMA.
Biraz moral bulalım.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
bir varmış bir yokmuş bir ormanda ağustos böceği ve karınca varmış.
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir zamanlar bir ağaç varmış
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Arkadaşlar bugün, üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma işlemini öğreneceğiz. Lütfen arkanıza yaslanın ve beni dikkatle izleyin.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Hazırlayan:Burcu Bayraktar
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
P a z a r S a b a h l a r ı.
İskoçya’da yoksul mu yoksul bir çift yaşardı. Fleming'di adı
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır

EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
HAYATIN ANLAMI.
Anlar Gibiydin… …. Oysa sen, onlar gibi degildin... Anlar gibiydin.
Tıkır Top
HAZIRLAYAN NECLA OĞUR.
yazdı. Annesinin yanında da iyi yazı yazıyor. Ziya
Bir bilgeye sormuşlar:
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA
MUMİ YARDIMLAŞIYOR.
Göldeki balıkçıllara, flamingolara sevinçle seslenmiş: "Baba oldum
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Anne Aslan ve Yavruları
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
BETİMLEME (TASVİR.
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Ben Tavuk Değilim (Okuma Metni 8) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
İnatçı Yavru Fil Masalı
ZIT (KARŞIT) ANLAMLI KELİMELER.
1 tane yüzlük 100 birlik 1 tane yüzlük 10 tane onluk.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
Sunum transkripti:

GÜVERCİN İLE KARINCA

Sıcak bir yaz günüymüş. Bir güvercin çok susamış Sıcak bir yaz günüymüş.Bir güvercin çok susamış.İçecek su aramaya başlamış.Yükseklerden uçmuş.Dikkatle çevreye bakınmış.Küçük bir göl görmüş.

Gölün kıyısına konmuş. Karıncaya kadar su içmiş Gölün kıyısına konmuş.Karıncaya kadar su içmiş.İşi bitince uçmaya hazırlanmış.Tam o sırada incecik bir ses duymuş.Sesin geldiği yere bakmış.Bir karınca görmüş.

Karınca gölde boğulmak üzereymiş. Kurtulmak için çırpınıp duruyormuiş Karınca gölde boğulmak üzereymiş.Kurtulmak için çırpınıp duruyormuiş.Bir yandanda bağırıyormuş: -İmdaaatt! İmdaaatt! Beni kurtarın !

Bu arada güvercini görmüş Bu arada güvercini görmüş.Bu kez: -Güvercin kardeş, ne olur beni kurtar ! Diye bağırmış. Güvercin, karıncaya acımış.Yerden bir çöp almış.Suya atmış.

Karınca çöpe tutunmuş. Sudan çıkmış. Bir süre dinlenmiş Karınca çöpe tutunmuş.Sudan çıkmış.Bir süre dinlenmiş.Kendine gelince şöyle demiş. -Çok teşekkür ederim güvercin kardeş.Sen olmasaydın kurtulamazdım.

Güvercin,gülümsemiş. Ama hiçbir şey dememiş Güvercin,gülümsemiş.Ama hiçbir şey dememiş.Karınca,sözlerini sürdürmüş. -Bir gün ben de sana yardım ederim.Böylece ödeşmiş oluruz.

Güvercin bu sözlere gülmüş. -Hah hah hah Güvercin bu sözlere gülmüş. -Hah hah hah ! Karınca şaşırmış: -Neden gülüyorsun güvercin kardeş,komik bir şey mi söyledim ? diye sormuş.

Güvercin: -Sen miniciksin, demiş. Bana nasıl yardım edebilirsin ki Güvercin: -Sen miniciksin, demiş.Bana nasıl yardım edebilirsin ki? Karınca,gülümsemiş: -Hiç belli olmaz güvercin kardeş,demiş. Hiç belli olmaz.

Güvercin,sözü daha fazla uzatmamış: -Her neyse. demiş Güvercin,sözü daha fazla uzatmamış: -Her neyse.demiş.Ben gideyim artık.Hoşça kal. Kanatlarını çırparak havalanmış.Az sonra gözden yitip gitmiş.

Aradan günler geçmiş. Bir avcı avlanmaya çıkmış Aradan günler geçmiş.Bir avcı avlanmaya çıkmış.Uçan bir ördek sürüsü görmüş. Ateş etmiş.Bir ördek yavrusu vurulmuş.Zavallı ördek çırpınarak yere düşmüş.Avcı, onu alıp kemerine asmış.Başka aramaya başlamış.

Çok geçmeden bir av daha görmüş. Bu av,karıncayı kurtaran güvercinmiş Çok geçmeden bir av daha görmüş.Bu av,karıncayı kurtaran güvercinmiş.Avcıdan habersiz, bir dalda duruyormuş. Avcı, sessizce yaklaşmış.Tüfeğini doğrultmuş.Nişan almış.Tetiğe basmak üzereymiş.

Karınca her şeyi görmüş. Güvercinin vurulacağını anlamış Karınca her şeyi görmüş.Güvercinin vurulacağını anlamış. Büyük bir korkuyla bağırmış: -Kaç güvercin kaç ! Sesi çok inceymiş.Güvercin onu duymamış.

Karınca,birden kararını vermiş. Avcının paçasından girmiş Karınca,birden kararını vermiş.Avcının paçasından girmiş.Tüm gücüyle bacağını ısırmış. Avcının canı çok yanmış.Büyük bir acıyla: -Ahh! Diye haykırmış.

Tam o anda tetiğe basmış. Ama mermi boşa gitmiş Tam o anda tetiğe basmış.Ama mermi boşa gitmiş. Güvercin, ölümden kurtulmuş.Tüfeğin sesinden ürkerek uçup gitmiş. Karınca, mutlu bir şekilde yuvasına geri dönmüş.