Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KESİNLİK KAZANAN BİLGİLER TAHMİNİ DEĞERLENDİRMELER
Advertisements

İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
2014 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Teknoloji Fakültesi.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
ÖZEL YÖNELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
MESLEKİ REHBERLİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Yerleştirme Sistemindeki
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru. Bakış Açısı 1950’li yıllar: “Ne bulursam onu alırım.” 1970’li yıllar: “Neyi alabilirsem onu alayım.” 2010’lu yıllar: “Ne.
2015 ÖSYS YGS - LYS.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
2014 SINAV SİSTEMİ.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YGS & LYS ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ (2015) Yükseköğretime Geçiş Sınavı
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YGS YÜKSEKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
YGS VE LYS FAT İ H SULTAN MEHMET ANADOLU L İ SES İ PS İ KOLOJ İ K DANIŞMA VE REHBERL İ K SERV İ S İ.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
2012 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ AKHİSAR ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Üniversiteye girişte iki aşamalı yeni sistem, 29 ocak 2009 tarihli YÖK toplantısında kararlaştırılarak 21temmuz 2009 tarihinde kesinleştirildi.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
YGS-LYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. HOŞ GELDİNİZ.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
Sunum transkripti:

Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm Değiştirme o Çift Anadal o Yandal Uluslararası Bağlantılar (Anlaşmalı Üni./ Çift Diploma/ Erasmus) Kariyer Olanakları (Staj/ Mezuniyet Sonrası) İş Dünyası ile Bağlantılar Kampüs Yaşamı

Bakış Açısı

Çalışma Süresi (Günlük)

Soru Çözüm Sayısı (Günlük)

Başaramama Endişesi

Aileyi Hayal Kırıklığına Uğratma Endişesi

Motivasyonunun Giderek Azalması

Aşırı Heyecanlanma

Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya,Felsefe Grubu, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi ders başarılarını ölçmek. Adaylara her dersin sorularını yanıtlamak için sınırlı bir süre vererek ders puanlarının eşit koşullarda elde edilmiş karşılaştırılabilir ölçütler olmasını sağlamak. Her sınavda adaylardan gibi çok sayıda ders yerine, birbiriyle ilişkili birkaç dersle ilgili soruları yanıtlamalarını istemek. Önceki sistemde ders grupları puanlarından hesaplanan 3 tür ÖSS puanı (SAY, SÖZ, EA) yerine, ders puanlarını kullanarak çok sayıda puan hesaplamak, böylece seçme ve yerleştirmenin etkinliğini arttırmak. Adayların ikinci aşama sınavlardan yalnız seçtiklerine girebilmesini sağlamak. İki Aşamalı Sistemin Amaçları

Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Testler ve Soru Sayıları Testler ve Soru Sayıları TÜRKÇE SINAVI 40 soru Temel Matematik Testi 40 Soru Matematik 32, Geometri 8 Sosyal Bilimler Testi 40 Soru Tarih 17, Coğrafya 14, Felsefe 9 Fen Bilimleri Testi 40 Soru Fizik 14, Kimya 13, Biyoloji 13 TOPLAM 160 Soru Sınav Süresi Sınav Süresi : 160 dakika Soru Kitapçığı Soru Kitapçığı : Tek Soru Kitapçığı Cevap Kağıdı Cevap Kağıdı : Tek Cevap Kağıdı

Birinci Aşama: Yüseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) YGS Puanları Değer Aralıkları YGS Puanları Değer Aralıkları: Her puan türündeki puanlar, en küçüğü 100 en büyüğü 500 olan puanlar olarak hesaplanacaktır. Birinci Aşama (YGS) Taban Puanları ve Sağlayacağı Haklar: Birinci Aşama (YGS) Taban Puanları ve Sağlayacağı Haklar: Taban puan (140 / 16 – 18 NET) Önlisans ve Açıköğretim Programlarını tercih etme hakkı. Taban Puan (180 / 35 – 36 NET) İlgili Puan Türünden Birinci aşama puanlarıyla da öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakkı (2009-ÖSYS’de SAY-1,SÖZ-1 veya EA-1 puanlarıyla girilen programlar) Taban Puan (180 / 35 – 36 NET) Herhangi Bir Puan Türünden İkinci aşama sınavlara katılma hakkı. YGS Testlerinin; LYS Puanlarının oluşumunda %40 etkisi olacaktır.

Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Testlerin Ağırlıkları (% olarak) Puan Türü TürkçeTem. Mat. Sos. Bil. Fen Bil. YGS YGS YGS YGS YGS YGS SAY- 1 Yerine SÖZ- 1 Yerine EA- 1 Yerine YGS’de 4 testin en az ikisinin ham puanı 0,5 olacaktır. Birinci Aşama (YGS) Puan Türleri

0,80,150,12FARK , , , , , , , , Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puan Aralıkları

MF PUAN TÜRÜ ALANLARA GÖRE DAĞILIMI ( AOBPx0.15 ) ALAN KODUALAN ADIÖĞRENCİ SAYISI 1595FEN-FEN BİLİMLERİ TÜRKÇE-MATEMATİK624 TM PUAN TÜRÜ ALANLARA GÖRE DAĞILIMI ( AOBPx0.15 ) ALAN KODUALAN ADIÖĞRENCİ SAYISI 3303TÜRKÇE-MATEMATİK FEN BİLİMLERİ ÖSYS Puan Türlerine Göre Alanlara Dağılım

TS-1 PUAN TÜRÜ ALANLARA GÖRE DAĞILIMI ( AOBPx0.15 ) ALAN KODU ALAN ADIÖĞRENCİ SAYISI 2425SOSYAL BİLİMLER TÜRKÇE-MATEMATİK ÖSYS Puan Türlerine Göre Alanlara Dağılım

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları MATEMATİK SINAVI Matematik testi 50 Soru, 75 dakika Geometri testi 30 Soru, 45 dakika Analitik Geometri 8 TOPLAM 80 Soru, 120 dakika 1) Matematik ve Geometri testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır 2) Cevap Kağıdı iki test için ortak olacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları FEN BİLİMLERİ SINAVI Fizik testi 30 Soru, 45 dakika Kimya testi 30 Soru, 45 dakika Biyoloji test 30 Soru, 45 dakika TOPLAM 90 Soru, 135 dakika 1) Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. 2) Cevap Kağıdı üç test için ortak olacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları : Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları : EDEBİYAT – COĞRAFYA SINAVI Türk Dili ve Edebiyatı testi56 Soru, 85 dakika Coğrafya-1 testi 24 Soru, 35 dakika TOPLAM 80 Soru, 120 dakika 1)Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. 2)Cevap Kağıdı iki test için ortak olacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları SOSYAL BİLİMLER SINAVI Tarih testi 44 Soru, 65 dakika Coğrafya-2 testi 16 Soru, 25 dakika Felsefe Grubu testi 30 Soru, 45 dakika Psikoloji 10, Sosyoloji 10, Mantık 10 TOPLAM 90 Soru, 135 dakika 1) Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. 2) Cevap Kağıdı üç test için ortak olacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları Sınavlar, Testler ve Soru Sayıları YABANCI DİL SINAVI Yabancı Dil testi 80 Soru, 120 dakika Kelime Bilgisi ve Dil Bilgisi 20, Çeviri 12 Okuduğunu Anlama 48 1)Yabancı Dil testi İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde hazırlanacaktır. 2)Yabancı Dil testi için tek Soru Kitapçığı ve tek Cevap Kağıdı kullanılacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF Grubu Puan Türleri MF Grubu Puan Türleri Testlerin Ağırlıkları (% olarak) Puan Türü TürkçeTem. Mat. Sos. Bil. Fen Bil. Mat.Geo.Fiz.Kim.Biyo. MF MF MF MF MF-1 puan türü Matemetik Ağırlıklı Temel Bilim programları MF-2 puan türü Fen Ağırlıklı Temel Bilim programları MF-3 puan türü Sağlık Bilimleri programları MF-4 puan türü ise Mühendislik ve Teknik programları LYS’de 5 testin en az ikisinin ham puanı 0,5 olacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) TM Grubu Puan Türleri Testlerin Ağırlıkları (% olarak) Puan Türü TürkçeTem. Mat. Sos. Bil. Fen Bil. Mat.Geo.TD ve Edb. Coğ.-1 TM TM TM TM-1 puan türü az da olsa Matematik ağırlıklıdır. TM-2 puan türünde Matematik ile Türkçe- Edebiyat eşit ağırlıklıdır. TM-3 puan türü az da olsa Türkçe- Edebiyat ağırlıklıdır. LYS’de 4 testin en az ikisinin ham puanı 0,5 olacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) TS Grubu Puan Türleri Testlerin Ağırlıkları (% olarak) Puan Türü TürkçeTem. Mat. Sos. Bil. Fen Bil. TD ve Edb. Coğ- 1 Tar.Coğ-2Fel. Gr. TS TS TS-1 puan türü sosyal programlar TS-2 puan türü dil(Türkçe, Edebiyat) ve Tarih programları LYS’de 5 testin en az ikisinin ham puanı 0,5 olacaktır.

İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Yabancı Dil Grubu Puan Türleri Puan TürüTürkçeTem. Mat.Sos. Bil.Fen Bil.Yab. Dil. DİL DİL DİL DİL- 1 puan türü İngilizce, Almanca ve Fransızca Yabancı Dil programları için, DİL- 2 puan türü diğer “Batı” Dil programları için, DİL- 3 puan türü ise “Doğu” Dil programları için öngörülmüştür. LYS’de Dil testinin ham puanı 0,5 olacaktır.

TESTLERSORU SAYISIÇÖZÜM 0RTALAMASI YGS TÜRKÇE4021,60 SOSYAL4012,40 MATEMATİK4011,90 FEN405,50 LYS-1 MATEMATİK5014,70 GEOMETRİ3010,80 LYS-2 FİZİK3010,10 KİMYA3014,90 BİYOLOJİ3012,70 LYS-3 EDEBİYAT5627,80 COĞRAFYA-12410,10 LYS-4 TARİH4416,00 COĞRAFYA-2167,50 FELSEFE GRUBU307,90 LYS-5DİL(İNG)8040,30 Testlerin Başarı Oranları

180 ve Üzerinde LYS Puanı Alan Adayların Okul Türü ve Alanlara Göre Dağılımı LİSE ve ÖĞRETMEN LİSESİ MESLEK LİSESİ TOPLAM Puan Türü FEN BİLTÜR-MATSOS.BİLDİĞER MF MF MF MF TM TM TM TS TS DİL-1DİL DİL-2DİL DİL-3DİL

2010 ÖSYS GENEL YERLEŞTİRME TERCİH HAKKI OLAN ADAY : % 97,14 TERCİH YAPAN ADAY : % 71,62 TERCİH YAPMAYAN ADAY : % 28,38 TOPLAM YERLEŞEN : % 49,47 Yerleşemeyen % 35,33 Özel Yetenek Sınavıyla Yerleşen % 12,75 AÖF Yerleşen %1,39 Örgün Öğretim Başvuru:

2010 ÖSYS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖSYS’YE BAŞVURAN ADAY : Örgün Öğretime Yerleşen : % 35,32 AÖF Yerleşen : % 12,75 Özel Yetenekle Yerleşen : % 1,39 Toplam Yerleşen : % 49,47 Devlet Üniversiteleri % 31,93 Yerleşemeyen % 50,53 Yerleşemeyen % 50,53 KKTC Üniversiteleri % 0,25 Yurtdışı Üniversiteleri % 0,07 Vakıf Üniversiteleri 48,772 % 3,07

2010 ÖSYS GENEL YERLEŞTİRME ÖRGÜN ÖĞRETİM Başvuran Aday : Örgün Öğretime Yerleşen : % 35,32 Lisans % 20,65 Önlisans % 14,68

Önceki Yıllarda Yerleşememiş % 55, ÖSYS YERLEŞENLERİN DAĞILIMI Toplam Yerleşen (Özel Yetenek hariç) : Yerleşme Oranı : % 48 Üniversite Mezunu % 39,97 Son Sınıf Öğrencisi % 47,55 Üniversite Öğrencisi % 41,16

PUANYGS-1YGS-2YGS-3YGS-4YGS-5YGS Puan ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü YGS Puanlarının Dağılımları

MF Puanlarının Dağılımı Puan AralığıMF ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü Puan AralığıMF ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü

MF Puanlarının Dağılımı Puan AralığıMF ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü Puan AralığıMF ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü

Puan AralığıTM ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü Puan AralığıTM ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü TM Puanlarının Dağılımı Puan AralığıTM ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü

TS Puanlarının Dağılımı Puan AralığıTS ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü Puan AralığıTS ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü

DİL Puanlarının Dağılımı Puan AralığıDİL ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü Puan AralığıDİL ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü Puan AralığıDİL ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü ve üstü29.192