İŞ ARAMA BECERİLERİNİ GELİŞTİRME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK SEÇİMİ SEMİNERİ
Advertisements

Etkin Özgeçmiş Hazırlama
KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
İŞ ARAMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ SÜRECİ BAZI BEKLENTİ KAYNAKLARI.
TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ.
1 Öğretme yöntemleri Hazırlayan:A.Nevzat TANIŞIK.
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
ERK İSG&İK – –
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
İŞ ARAMA BECERİLERİ KOCAELİ ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU GEBZE HİZMET MERKEZİ
İş ve Meslek Danışmanı Muhammed AKKAFA Rahim BİLGİÇ HASAN TAŞ
TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ ARAMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
ERHAN LAFCI İŞ VE MESLEK DANIŞMANI
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
DENİZLİ ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
Betül ÇELİK BEKİR OĞUZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
24 KASIM ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ MESLEKİ REHBERLİK PROJESİ
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
Ankara Çalışma ve İş Kurumu Çankaya Hizmet Merkezi
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
NASIL BİR GELECEK İSTİYORUM?
ALAN SEÇİMİ.
CV HAZIRLAMA ve MÜLAKAT TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
MOTİVASYON.
n Düzey: n Düzey: Lise 1. Sınıf öğrencileri n Genel Hedef: n Genel Hedef: Karar verme becerisini geliştirmelerini sağlayabilme. n Oturum Sayısı: n Oturum.
 Öncelikle iş başvurusu yaparken nasıl bir işte çalışmak istediğinize karar vermelisiniz.  Bu işle ilgili bilgi sahibi olmalı ve ona göre bir öz geçmiş.
İnternet Okur Yazarlığı
FERİDUN SAKA (EĞT.BİL.UZM. ) MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hoş Geldiniz Hoş Geldiniz Sunum: Abdurrahman ÇIĞRIK İZMİR.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
GENCİN MESLEK SEÇİMİNDE ANNE – BABAYA ÖNERİLER.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
Şirket Düzenli Gelir Yan Hak Paketleri Kariyer Sosyal Statü Aidiyet Sosyal Güvence Çalışma Ortamı Kişisel Gelişim 8.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
İŞ ARAMA YOLLARI ROJE REVŞAN AYDıN-G GÜLEÇ ERTURAN-G
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
İÇ SINAVI.
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OKULDAN ÇALIŞMA YAŞAMINA GEÇİŞ VE KARİYER PLANLAMA
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
ÖZGEÇMİŞ-MÜLAKAT işsizlik KUYUMCU -TASARIMCI tezgahtarlık
Geleceği İnşa Et….
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

İŞ ARAMA BECERİLERİNİ GELİŞTİRME ISPARTA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ Tel.: 0246 218 13 35 ısparta@iskur.gov.tr

İŞ ARAMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ SÜRECİ KİŞİNİN KENDİ ÖZELLİKLERİNİ TANIMASI İŞVEREN İSTEK VE BEKLENTİLERİNİN TANIMLANMASI DEĞERLENDİRME SUNUŞ

BAZI BEKLENTİ KAYNAKLARI SOSYAL GÜVENCE ÇALIŞMA ORTAMI KAZANÇ ÇALIŞMA KOŞULLARI SOSYAL İMKANLAR YATKINLIK

İŞVERENİN SİZDEN BEKLEDİKLERİ İŞİNİN EHLİ OLMA KURALLARA UYMA DÜRÜSTLÜK VE SADAKAT İŞİNE ÖZEN GÖSTERME

İŞ OLANAKLARI HAKKINDA BAŞVURULABİLECEK KAYNAKLAR TÜRKİYE İŞ KURUMU GAZETE DERGİ İNTERNET İLANLARI MESLEK ODALARI VE DERNEKLER İŞLETME ZİYARETLERİ ÖĞRETMENLER EĞİTİMCİLER http://emezun.meb.gov.tr AĞ OLUŞTURMAK

KİMLİK BİLGİLERİ KARİYER HEDEFİ DENEYİM EĞİTİM BECERİ VE NİTELİKLER ETKİLİ BİR ÖZGEÇMİŞ İÇİNDE NELER OLMALIDIR. KİMLİK BİLGİLERİ KARİYER HEDEFİ DENEYİM EĞİTİM BECERİ VE NİTELİKLER DİĞER BİLGİLER REFERANSLAR

ÖZGEÇMİŞLE İLGİLİ GENEL KURALLAR - KISA AÇIK VE SADE OLMALI YETENEK VE BAŞARILARI ÖN PLANA ÇIKARMALI - TUTARLI VE DÜRÜST OLUNMALI - YAZIM KURALLARINA DİKKAT EDİLMELİ - TİTİZ OLUNMALI

(Tavsiye edilmeyen) ÖZGEÇMİŞ 1962 doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Ankara’da tamamladım. 1978-82 öğretim dönemlerinde G.Ü Basın –Yayın Y.O Radyo-TV bölümünden iyi derece ile mezun oldum. Aynı dönemde Stajyer olarak girdiğim Aka Ajansta 4 ay muhabir olarak çalıştım. Evliyim, iyi düzeyde İngilizce biliyorum. Daha sonra 1983-87 yılları arasında İzmir / Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel sanatlar bölümüne girerek, Sahne ve Görüntü sanatları Sinema-televizyon ve Fotoğrafçılık ana sanat dalını iyi derece ile bitirdim. NURAN YAPICI (imza)

ALİ İHSAN ATAK 0(312) 431 15 45 Mimarlar Sokak 20/14 Sıhhiye/Ankara HEDEF Satın Alma Müdürü İŞ DENEYİMİ ÖZGÜR İNŞAAT SAN. ve TİC. AŞ (2001- ) (Satın Alma Müdürü) 7 kişilik bir kadro ile firmanın materyal ve ekipman satın alması çalışmaları 2000’de 25 000 000 Dolar tutarında yurt içi ve yurt dışı satın alma işleri KOÇAR İÇ VE DIŞ TİCARET AŞ. (1998-2001) (Satın Alma Şefi) Üç yıl içinde 5 kişilik bir kadro ile 40 milyon dolar tutarında yurt içi ve yurt dışı satın alma işleri EĞİTİM MARMARA ÜNİVERSİTESİ, İŞLETME (1997) Atatürk Anadolu Lisesi (1993) NİTELİKLER Çok iyi düzeyde İngilizce bilgisi (lise ve üniversite) Grubu yönlendirme becerisi Çabuk ve doğru karar verebilme becerisi İyi düzeyde bilgisayar bilgisi DİĞER BİLGİLER Marmara Üniversitesi, işletme kulübü üyesi Amatör masa tenisi ve basketbol oyuncusu REFERANSLAR İstendiği takdirde verilecektir.

GÖRÜŞME ÖNCESİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ ? Özgeçmiş hazırlamak, Prezantabl (iyi giyimli) olmak, Beden dilini iyi kullanmak, Görüşmeye zamanında gitmek, İş yeri hakkında bilgi toplamak Kişisel yetenekleri, başarıları, ortaya koymak vb.

GÖRÜŞME SIRASINDA İŞVEREN TARAFINDAN BEĞENİLMEYEN DAVRANIŞLAR Görüşmeye geç kalma Ücret konusunda fazlaca durma Bakımsız ya da aşırı süslü olma İzin verilmeden oturma Bacak bacak üstüne atma Sigara içme, sakız çiğneme Göz kontağına kapalı olma Dengeli, sakin huzurlu olmama Hedef sunmama Firma hakkında bilgisiz olma

GÖRÜŞME SIRASINDA İŞVEREN TARAFINDAN BEĞENİLMEYEN DAVRANIŞLAR Kısa bir süre çalışmak istediğini söylemek Aynı fikirleri ısrarla savunmak İş hakkında hiç soru sormamak Mutsuz evliliği olduğunu söylemek Kararlarında başkasına bağımlı olmak Kaçamak yanıt vermek Eleştiriye açık olmamak

GÖRÜŞME ESNASINDA İŞVERENİN SORACAĞI SORULARA HAZIRLIKLI OLUN

NASIL BİR İŞ İSTİYORSUNUZ ? NEDEN BURADA ÇALIŞMAK İSTİYORSUNUZ ? BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDİN ? GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİNİZ NELERDİR ? SİZİ NEDEN İŞE ALMALIYIM veya SİZİ NEDEN TERCİH ETMELİYİM?

İşletmenizde başarılı olabilmek için gereken özellikler nelerdir? GÖRÜŞME ESNASINDA İŞ VERENE SORULABİLECEK SORULAR İşletmenizde başarılı olabilmek için gereken özellikler nelerdir? İşletmenizin çalışanlara sunduğu imkanlar hakkında bilgi verir misiniz? (İş verenin ne gibi soruna karşın servis , kamp lokal gibi sosyal imkanlar belirtilebilir) Sizce işletmenizde çalışmanın en zorlayıcı tarafı Nedir? İşletmenizde ilerleme ve yükselme olanakları nasıldır?

İLK İŞİNİZDE DİKKATLİ OLUN Öğrenci kimliğinizden sıyrılın, İşe zamanında gidin. Mümkün olduğunca az izin kullanın. İş yerine uygun giyinin. Deneyimsiz olduğunuzu unutmayın, Eleştiriye açık olun. Kişisel gelişiminize ara vermeyin. İşin zorluklarında hemen pes etmeyin.

İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLMANIN SIRLARI

Karar vermeyi bilmek Duygusallıktan kaçınmak Sorumluluk üstlenmek. 1

2 Kişinin çalıştığı yerde yeteneklerinin tümünü göstermesi

3 Mesleki becerileri artırmak, başka iş yerlerinde aynı mesleği icra edenlerle ilişkilerde bulunmak 3

4 Uzun vadeli düşünmek.

Sosyal ilişkilere gereken önemin verilmesi. 5

TEŞEKKÜR EDERİZ.