Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK VE TRAFİK.
Advertisements

Yrd.Doç.Dr. İdil IŞIK İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü
KARDA VE BUZDA GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
HAZIRLAYAN Zekiye AŞGIN
1 DR. MEHMET ZEKİ AVCI TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME DERNEĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE KAMPANYASI TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ.
GÜVENLİ ARAÇ BAKIM ONARIM ve KULLANMA TEKNİKLERİ
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
YAGMURLU HAVALARDA GÜVENLİ SÜRÜŞ
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
YAĞMUR, KAR, SİS.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
TRAFİK HAFTASI.
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
BİSİKLET KULLANMA KURALLARI
Defansif, Savunmacı ve Güvenli Sürüş Teknikleri
Ahmet bey, aracının muayene zamanının geldiğini fark etmişti
TRAFİKTE KURALLARI GRUP SPY ÖĞRENME ÖRNEĞİ Kibire ESEN.
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
BASIN TOPLANTISI Lefkoşa, 22 Ekim 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE KAMPANYASI.
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
Saygıdeğer Öğretmenim ve Sevgili Arkadaşlar
TRAFİKTE SORUMLULUK.
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
KARLI HAVADA YOLCULUK.
KALDIRIMI OLMAYAN YOLLARIN SOL KENARINDAN YÜRÜYÜNÜZ.
Kazaların Başlıca Nedenleri DDikkatsizlik AAlkol UUykusuzluk AAksamalar ( Önlem Almama,vb) KKorkaklık Ve Kararsızlık SSis YYola Atlama BBuzlu.
TRAFİK.
TRAFİK Kırmızı ışıkta dur! Sarı ışıkta hazır ol Yeşil ışıkta geç.
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
3- Ana-tali yol kavşağı TRAFİK KURALLARI.
Viraja girmeden önce neler yapmamız gerekiyor ülkemiz trafiğinde sürücülerimizin en bariz hatalarından biri, viraja giriş ve çıkışlarda yaşanmakta işte.
Fren Sistemi Fren Sisteminin Görevi Aracın hızını düşürmek,
Konu : Karayolu Yapısı ve Trafik İşaretleri
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
TRAFİK KAZALARI DOÇDR.AYŞE ÇEVİRME.
TRAFİK Ve İLK YARDIM DERSİ
Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
Ceyhun Yüksel. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleri trafik olarak adlandırılır. Kamuya açık olan bu alandan herkesin.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
1-) Otoyollara girerken hangi şeridi kullanmak zorunludur
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Güvenli Sürüş Teknikleri
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
3. SINIF ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ SİZLERİ ÇOK SEVİYOR.
GEREKSİZ YERE YAVAŞ SÜRME VE YAVAŞLAMA YASAĞI
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
TRAFİK KAZALARI. Trafik Kazalarının Nedenleri Nelerdir?
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü TRAFİK Hazırlayan Seher SALMAN Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü 2015

Trafik Nedir ? yayaların, hayvanların ve araçların karayolu üzerinde hal ve hareketlerine "trafik" denir.

Dünya’da Ölüm Nedenleri arasında trafik kazaları; 2004 yılında 9. sıradadır. 2030 yılında, 5. sıraya yerleşecektir.

Trafik 15-29 yaş grubunda görülen ölümlerin nedenleri arasında trafik kazaları 1. sırada Türkiye’de 2010 yılında trafik kazalarında 4.500 kişi hayatını kaybetti!

Trafik Tüm dünyada insanların yaralanmasına neden olan olaylar arasında en yüksek oran trafik kazalarınındır.

Trafikte Güvenliğin 3 unsuru İnsan / Sürücü Yol Taşıt

Trafik %1 yol

Kara yollarında kazaya sebep olan yol kusurları; Trafik Yol Kara yollarında kazaya sebep olan yol kusurları; yolda münferit çukur, yol sathında gevşek malzeme, düşük banket, tekerlek izine oturma, kısmi veya münferit çökme, trafik işaretlerinin eksikliğidir. yol kusurlarının yanında trafik yoğunluğuna neden olan kara yolu miktarındaki yetersizlik de kazaların meydana gelmesine sebep olmaktadır. Trafik ne kadar yoğunsa, kaza riski o kadar artar.(%1)

%5 TAŞIT

Kusurlu araçlar da trafik kazalarına sebep olur. Taşıt Kusurlu araçlar da trafik kazalarına sebep olur. Toplam kazalar içinde kusurlu araçların sebep olduğu kazaların oranı%5’tir. Lastik patlaması aks kırılması, kusurlu fren, kusurlu rot, kusurlu kapı gibi nedenler en sık görülen araç kusurlarındandır.

Araç Muayene İstasyonu Araç muayenesi ne demektir? Ticari araçlar ne kadar zamanda muayene edilmelidir? (Taksi, kamyon, dolmuş, otobüs, tır, vb. araçlar.) 1. Yaş sonunda ve devamında yılda bir periyodik araç muayeneyesine tabi tutulur. Trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik yeterliliklerinin muayene edilerek tesbit edilmesidir

Araç Muayene İstasyonu Randevu alarak zaman kazanın! Aracı muayeneye kendiniz götürmüyorsanız sahte muayene olup olmadığını kontrol edin! 444 80 08

%94 İNSAN / SÜRÜCÜ

Trafik İnsan - Sürücü Sürücü kusurlarından kaynaklanan kazaların toplam kazalar içerisindeki payı en yüksektir. (%94) Sürücülerin kazalara sebep olmasının nedenleri ise; trafik kurallarına uymamalar, dikkatsiz davranmaları, hızlı, alkollü, yorgun, uykusuz ve aceleci araç kullanmaları olarak sıralanabilir.

Trafikteki Tehlikeler Güvenlikteki kilit faktör : İnsan ----- “Ben” BENİM KONTROLÜMÜN DIŞINDA • Yayalar ve diğer yol kullanıcılarının davranışları • Diğer sürücülerin davranışları ve yaptıkları hareketler araçlarının güvenliği ve bakımı • Yol koşulları • Hava koşulları BENİM KONTROLÜMDE Kendi davranışlarım yaptığım hareketler Aracımın güvenlik açısından özellikleri bakımı

Trafik Allah Rahmet Eylesin Sadece bu vakalar dikkate alınacak olursa, vakaların %99.7’si ile ilgilenilmemiş demektir. Allah Beterinden Saklasın Tehlikenin Fark Edilmesi : Kıl payı atlatılan kazaların altında binlerce tehlike kaynağı tanımlanabilir Allah Korudu Güvensiz koşullar, davranışlar ve uygulamalar hakkında veri sağlar

Kıl payı Atlatılan Olaylar Tehlikeyi geç de olsa kişi fark etmiştir. Kazanın ortaya çıkmaması için gereken doğru tepkiyi seçebilmiştir. Doğru tepkiyi göstermek için yine de zamanı vardır. Kıl payı atlatılan olayların engellenmesi trafik kazalarının önlenmesi için çok önemlidir Her zaman bu kadar şanslı olamıyoruz

Emniyet Kemeri Hız Limiti – Sürüş Hızı Güvenli Fren Mesafesi Güvenli Takip Mesafesi Aşırı Yük

Uyku Ve Araç Kullanımı UYKU Ağır kazalar olması Gece geç saatlerde olması Genelde kazaya tek aracın karışması Sürücünün araçta yalnız olması Uzun yol ağır vasıta sürücüleri tehlike altındadır.

Cep Telefonu Kullanımı Tepki verme süresi gecikir. Sabit bakış süresi artar. Kalp atım sayısı artar. Çevresel uyarılar gözden kaçırılır. Karar verme süresi artar.

Acil yardım bilgisi Ortam güvenliğini sağlayın. Gerekli işaretlemeleri yapın, gerekiyorsa trafiği durdurun. 112’yi arayın yada görev vererek aratın Yaralıyı araçtan siz çıkartmayın! Kaskını çıkartmayın! Başka araçla taşımayın, ambulansı bekleyin!

Araçlarda Enerji Tasarrufu Lastiği doğru basınçta tutun Fazla yük taşımayın, zorunlu değilseniz, aracın üzerine bagaj koymayın, Ani fren ve ani hızlanma yapmayın, aracı yüksek devirle kullanmayın, Otoyolda yüksek hız ve çok sık hız değişimleri, yakıt tüketimini arttırır, hızınızı sabit tutun.

Araçlarda Enerji Tasarrufu Klimayı gerektiğinde kullanın, sıcaktan ısınmış bir arabada, klimadan önce pencereyi açın, Aracın periyodik bakımını ihmal etmeyin. Özellikle hava filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi ve yağ değişim sürelerini geçirmeyin. Yola çıkmadan önce trafik durumunu öğrenin. Trafiğin yoğun olduğu yollara alternatif yolları tercih edin.

Trafikte Stres Ve Baş Etme yolları Etkisiz Yöntemler

Trafikte Stres Ve Baş Etme yolları ETKİLİ YÖNTEMLER

Trafik işaretleri

Trafik işaretleri Trafik hayattır Hayatınız değerlidir Lütfen trafik kurallarına uyalım Uymayanları uyaralım.

TEŞEKKÜRLER