İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEHMET AKİF ERSOY ( ) NİMET KARAKOÇ.
Advertisements

M.KEMAL ATATÜRK.
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Marşımız....
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
FOTOĞRAFLARLA MEHMET AKİF ERSOY.
Zaferle yoğrulmuş mayamız bizim. Zaferle yoğrulmuş mayamız bizim
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ASIM YAZAR Et ve Balık Kurumu Camii Imam Hatibi 07/03/2014
Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci
HAZIRLANA: MERVE KOMAZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İÖ)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
AHMET HAŞİM (1885 – 1933).
İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
Hayat Bilgisi 2 Bayrağımız.
ATATÜRK'ün HAYATI
İstiklal Marşımızın Yazarı
Istiklal marşımızın yaratıcısı... Mehmet Akif ERSOY.
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ
Mehmet Akif Ersoy Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tâhir Efendidir. İlk.
MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞINI NASIL YAZDI?
BİR İNSANI TANIMAK… "Bir adamı tanımak için, düşüncelerini, acılarını, heyecanlarını bilmek lâzım hiç değilse. Hayatın maddî olaylarıyla ancak kronoloji.
İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
İSTİKLAL MARŞI.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
NOKTALAMA İŞARETLERİ Eğik Çizgi ( / ) Yay Ayraç ( )
İSTİKLAL MARŞI VE AÇIKLAMASI.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
Vatan şairi Mehmet Âkif ERSOY
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
BAYRAK TÜRKÇE.
İstiklal Marşı Başlat.
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
Dünyanın kaderi TAMLAYAN TAMLANAN  Dönüklü kasabası  At kuyruğu  Evin yanı  Demir kapı  Arkadaşımın arkadaşının arkadaşı.
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA. Mehmet Akif Ersoy 1873 yılının Aralık ayında İstanbul’un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü,
İ STIKLAL M ARŞı VE A NLAMı. Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır,
İstiklâl Marşı şâiri yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde.
belde belde, köy köy dolaşarak bu mücadelenin sadece Türk milletinin mücadelesi olmadığını, savaşın kaybedilmesi durumunda İslam’ın da son kalesinin elden.
ANLATIMDA TEMA VE KONU TEMA KONU Ana Düşünce.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
ISTiKLAL MARSI iSTiKLAL MARŞI Mehmet Akif Ersoy
FOTOĞRAFLARLA MEHMET AKİF ERSOY.
TÜRKİYE.
İBRAHİM ŞİNASİ HAYATI VE ESERLERİ
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
İstiklâl Marşı şairi. Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk.
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
28 Aralık 1873, İstanbul - 27 Aralık 1936
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Mehmet Âkif ERSOY Vatan şairi Hayatı Mehmet Âkif Ersoy, 1873 yılının aralık ayında İstanbul'da, Fatih ilçesinin Karagümrük semtinde Sarıgüzel.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış,
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
İSTİKLÂL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
Sunum transkripti:

İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart. Ahmet Cimen 6/A 152

12 Mart.. Mehmet Akif Marşın okunurken vatanın her bir ucunda, Bin meşale yanmakta, ilahı avucunda. Marşında bir umman kesilen devreye girdin! Mehmetçiğin imanını hep vecde getirdin! ----------------------------------------------------- Yükseldiğin iklim, bulut ermez tepelerdir, Ruhundaki yıldız, güneşlerden eserdir! Duydukça coşar, vecde gelir marşını her yer! Gök kubbenin altında, kefensiz yatan erler! Ali Ulvi KURUCU

Istiklal Marşı Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. ------------------------------------------------------------- Çatma, kurban olayım, çehrene ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal; Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.

Istiklal Marşının Yazılış. Amacı… Günümüzde okulda Pazartesi,Cuma okuduğumuz İstiklal Marşının amacı insanların duygularını belirtecek,heyecanlandırmak,gönüllerini coşturtacak ve gözlerden yaş gelecek bir şiirdir.Ozamanlarda bir müsabaka düzenlenmiş ve Her yurttan 500’den fazla şâir Katılmış. Fakat yazılan marşlar, milletin hissiyatına tercüman olacak bir durumda değildi.Mehmet Akif müsabakanın ödüllü olduğundan müsabakaya katılmamıştır. Zamanın Maarif Vekili Hamdullah Suphi Böyle bir marşın ancak Mehmet Akif tarafından yazılabileceğine inanmış 5 Şubat 1337, Milâdî 1921 tarihinde şu mektubu kendisine yazmıştır……..

Devamı.. Pek aziz ve muhterem efendim, İstiklâl marşı için açılan müsabakaya iştirak buyurmamaklarındaki sebebin izâlesi için pek çok tedbirler vardır Zât-i üstadânelerinin matlûb şi’iri vücûda getirmeleri maksadın husûli için son çâre olarak kalmıştır. Asl endîşenizin icâbettiği ne varsa hepsini yaparız. Memleketi bu müessir telkin ve tehiç vâsıtalarından mahrum bırakmamanızı rica ve bu vesile ile en derin hürmet ve muhabbeti arz ve tekrar eylerim.”…

Kısaca Hayatının Özeti.. Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tâhir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde başladı. İlk ve orta öğrenimden sonra Mülkiye Mektebine devam etti. Babasının vefâtı ve evlerinin yanması üzerine mülkiyeyi bırakıp Baytar Mektebini birincilikle bitirdi. Tahsil hayâtı boyunca yabancı dil derslerine ilgi duydu. Fransızca ve Farsça öğrendi. Babasından Arapça dersleri aldı.