BU TANK,TÜRKE HAS ATILGANLIK VE CÜRETKARLIĞIN ANITLAŞMIŞ BİR ÖRNEĞİ VE SİMGESİDİR. 2 AĞUSTOS 1974 GÜNÜ YAPILAN LAPTA MUHAREBELERİNDE DÜŞMANI,YAN VE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TSK VE MİLLİ SAVUNMA tskvemilisavunma.wordpress.com.
Advertisements

Çanakkale zaferi Çanakkale Savaşı
KAZANIMLAR 6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemini ve görevlerini kavrar.
D’MUN International.
BATTALNAME Seyyid Battal Gazi'ye ait kahramanlık hikâyelerini içine alan bir eserdir. Battal Gazi, 8. yüzyılda Emevilerin Anadolu'da Bizanslılara karşı.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
SAMSUN MEHTERAN Vurulduğunda arzı ve arşı titreten, yürüdüğünde ölümü bile korkutan, heybetiyle düşmanın yüreğine korku salan ve savaşa bayram havasında.
Bu destan, Orta Asya Türklerine ait bir destandır
ALGI ve YANILGI. EKTEKİ FOTOĞRAF GELİBOLU SAVAŞINDAN.
Hitabet Teknikleri Nejat Muallimoğlu’nun aziz anısına saygıyla…
Yurt Dışındaki ATATÜRK anıtları
- ABD K.Irak konusunda neden bu kadar hassas? - Neden Türkiye’nin K.Irak’a bir harekat yapması konusunda aşırı duyarlı? - ABD, Afganistan, Somali, Bosna,
YAZIM KURALLARI.
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Bu bir gizli eğitimdir… Belki de o büyük bir dürüstlükle, yıllardır gizliden gizliye aşılanan o düşünceyi itiraf etmiştir…
SAKARA ZAFERİ 23 Ağustos- 13 Eylül 1921
18.MART.1915.
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sevr Anlaşması
ÇANAKKALE SAVAŞI
AMBARGO Gerekçeleri ve Neticeleri.
OMUZ EGZERSİZLERİ.
Yürekten gelir hani Duygular. Satırlara dökmek istersin
BAYRAKSIZLAR                                              
GİRİŞ HAREKAT ALANI TARAFLARIN PLANLARI
Değerli Dostlar, bu kez yolum Kayseri ilimizin güneyinde, Aladağlar yöresinde, ancak Adana sınırları içinde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerine düştü.
«SÖĞÜTLÜ ALİ» METNİ İŞLENİŞ SUNUSU
ÇANAKKALE ZAFERİ.
KÜTAHYA ESKİŞHİR MUHAREBESİ (10-24 TEMMUZ 1921)
KAN ATEŞ KUSMUŞTU, TÜRK BATARYALARI HAYKIRMIŞTI:
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
ÇANAKKALE Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Çanakkale Savaşı.
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Yürekten gelir hani Duygular. Satırlara dökmek istersin
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
Çalışma Soruları 8.ders. Türkiye Cumhuriyeti daha önce kaybettiği Boğazlar üzerindeki tam egemenlik hakkını hangi antlaşmayla yeniden elde etmiştir? A.
ÇANAKKALE ZAFERİ yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL Bir destana benziyor senin bugünkü halin.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Mesut Çakır TEŞEKKÜRLER.
Görevi devralan ben miyim anne
ÇANAKKALE VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAN GÖRÜNTÜLER.
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)
Türk Sİlahlı Kuvvetlerİ
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler IV Vamana’nın Evrensel Formu
Tarih Çanakkale'de yeniden yazılmıştır
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
Ergenekon Destanı Türk illerinde Türk oku ötmeyen, Türk kolu yetmeyen, Türk’e boyun eğmeyen bir yer yoktu. Bu durum yabancı kavimleri kıskandırıyordu.
Kınalı ali’nin mektubu
Kınalı ali’nin mektubu
Kınalı ali’nin mektubu
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Sunum transkripti:

BU TANK,TÜRKE HAS ATILGANLIK VE CÜRETKARLIĞIN ANITLAŞMIŞ BİR ÖRNEĞİ VE SİMGESİDİR. 2 AĞUSTOS 1974 GÜNÜ YAPILAN LAPTA MUHAREBELERİNDE DÜŞMANI,YAN VE GERİSİNDEN VURMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLEN ÖZEL KUVVETE MENSUP BU TANK; SARP VE YALÇIN ARAZİYİ AŞARAK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞ FAKAT DÜŞMAN ATEŞİ İLE AĞIR HASARA UĞRAYARAK VE YANARAK BURADA KALMIŞTIR. TANK KOMUTANI:TNK.ÜTĞM.MAHMUT ŞANLITÜRK TANK MÜRETTEBATI:ONBAŞI GÜRLER ERDAĞ ER ABDÜLKADİR KURT ER RECEP DOĞANYİĞİT

Belki duymuşsunuzdur Kıbrıs Barış Harekatı zamanında bir Türk tankının Beşparmak dağlarının zirvesine kadar tırmanıp orada kaldığından bahsedilir.Resmini görmeyenler hep onun bir savaş efsanesi olduğunu sanır.Ama bu gerçektir ve bir de hikayesi vardır.

Birliğin komutanı, tankın sürücüsü kahraman askere; - Evladım bu tankı buraya nasıl çıkardın? diye sorunca. Asker; - Komutanım, o anda gözlerimin önünde engelsiz dümdüz bir yol göründü. Rumlar kaçıyordu, ateş ede ede buraya öyle çıktım. Komutan mehmetçiğe emreder. - Tankı indir.

Er cevap verir. - O yolu görmeden nasıl indireyim komutanım. Tank hâlâ o dağın zirvesinde durmaktadır. Dünya durdukça da duracaktır. Bu bir destandır. Dilden dile, gönülden gönüle ulaştırılacak bir destandır. Selam olsun bu destanı yazanlara. Selam olsun bu destan yazılırken can verenlere. Kaynak: Kuzey Kıbrıs Şükran Dergisi – Enformasyon Dairesi. 20 Temmuz 1974 Şafak Vakti Kıbrısta – Mesut Günsey

Fotoğrafta görüldüğü gibi beşparmak dağları bir doğa harikası olup,dümdüz Kıbrıs (Meserya) ovasındaki sarp ve duvar gibi dik tek engeldir.Dağdan Girne sahili uçaktan görünüyormuş izlenimini verir.Tanrının yarattığı bu doğal engeller üzerine kurulu rum mevzileri ve beton koruganları ağır ateş altında 24 saatte ele geçmiştir.Batılı askeri uzmanlar mevcut mevzilerin mükemmel tahkimatı nedeniyle 6 aydan önce düşmeyeceği raporunu vermişlerdir.