Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
Advertisements

AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standarts Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
TÜRKAY Tesisi Deney İstasyonları ve Yapılanması
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Proje Ofisi Koordinatörü
TASARIM TABANLI ARAŞTIRMA
Prof. Dr. İsmail Hakkı BOYACI
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Enflasyon ve Enflasyon Belirsizliği: Dinamik Bir Yaklaşım
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE YAYIN DESTEK BİRİMİ.
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP İmalat sektöründe “sanal kurum” kavramını yaygınlaştırarak, şirketlerin daha esnek ve etkin bir hale gelmesi amaçlanmaktadır.
BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE HEMŞİRELERİN ARAŞTIRMA KULLANIMINA İLİŞKİN ALGILADIKLARI ENGELLER VE KOLAYLAŞTIRICILAR Gülseren KOCAMAN*, Şeyda SEREN*, Seyyare.
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE YAYIN DESTEK BİRİMİ.
Internet’te uzaktan eğitim dersi tasarımı nesnelci ve oluşturmacı (objectivist and constructivist) öğrenim paradigmalarının karması bir gelişim modeli.
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Prof. Dr. Meral Özgüç 3 Mart 2015.
Avrupa İş Etiği Ağı Türkiye Temsilciliği European Business Ethics Network Turkey (EBEN-TR)
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
Bilgi Destek Sistemlerin Kurulması Yrd. Doç. Dr
What is Genetically Engineered Food?
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Tarım Politikası Dersi-Uygulama Yayın Arama/Tarama
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
“EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR.”
TÜBİTAK Ufuk 2020 Enerji Verimli Binalar ve Sürdürülebilir İşlem Endüstrileri Konu Başlıkları Merve AKKUŞ Bilimsel Programlar Uzmanı Nanoteknoloji,
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Determination of uncertainties in energy and exergy analysis of a power plant Prof. Dr. H. Mehmet Şahin Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği.
Dr. Taylan Kıymaz Kalkınma Bakanlığı Tarım Dairesi Başkanı
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Differences in iron deficiency anemia and mean platelet volume between children with simple and complex febrile seizures  Eda Özaydın, Ebru Arhan, Bilge.
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Her mide kanseri hastasında HER2 bakılmalı mı?
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
A one step real time PCR method for the quantification of hepatitis delta virus RNA using an external armored RNA standard and intrinsic internal control 
Familial occurrence of peripartum cardiomyopathy: Genetic origin, unrecognized dilated cardiomyopathy or chance effect?  Uğur Canpolat, MD, Elif Hande.
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
BİLİMSEL ÇALIŞMA BASAMAKLARI SCIENTIFIC WORKING STEPS MHD BASHAR ALREFAEI Y
GIDALARDA ANTİBİYOTİK DİRENÇLİ BAKTERİLER Seda Özdi̇kmenli̇1, Nükhet N
Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Mersin Üniversitesi
TÜBİTAK | MARMARA RESEARCH CENTER
Louis Pasteur ( ) By: Areli Valencia. Pasteur.
Boğaziçi Üniversity BME
Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü
Department of Mechanical Engineering
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
UNIT 3 FOOD AND DRINKS MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
PRODUCTION. CONTENT  WHAT IS PRODUCTION  BENEFITS OF PRODUCTION  ELEMENTS THAT CHARACTERIZE THE PRODUCTION PROCESS  CLASSIFICATION OF PRODUCTION SYSTEMS.
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
BAP KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018.
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi HÜGAM Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmail Hakkı Boyacı Müdür

Faaliyetler; Bilimsel yayınlar Proje faaliyetleri Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler

Bilimsel yayınlar Uluslararası bilimsel makale (12 adet) Ulusal ve uluslararası bildiri (4 adet) Uluslararası haber (1 adet)

MAKALELER

Differentiation of fresh and frozen-thawed fish samples using Raman spectroscopy coupled with chemometric analysis HM Velioğlu, HT Temiz, IH Boyaci Food Chemistry 172, 283-290 2015 Rapid analysis of glucose, fructose and sucrose contents of commercial soft drinks using Raman spectroscopy K Ilaslan, IH Boyaci, A Topcu Food Control 48, 56-61 Analysis of Bakery Products by Laser-Induced Breakdown Spectroscopy G Bilge, IH Boyaci, KE Eseller, U Tamer, S Cakir Food Chemistry Development of rolling circle amplification based surface-enhanced Raman spectroscopy method for 35S promoter gene detection B Guven, IH Boyaci, U Tamer, EA Soykut, U Dogan Talanta

Designing multilayered nanoplatforms for SERS-based detection of genetically modified organisms S Uluok, B Guven, H Eksi, Z Ustundag, U Tamer, IH Boyaci Journal of Nanoparticle Research 17 (1), 1-12 2015 Fabrication of an Electrochemical E. coli Biosensor in Biowells Using Bimetallic Nanoparticle‐Labelled Antibodies H Eksi, R Güzel, B Güven, IH Boyaci, AO Solak Electroanalysis 2014 High-yield aqueous synthesis of multi-branched iron oxide core–gold shell nanoparticles: SERS substrate for immobilization and magnetic separation of bacteria U Tamer, A Onay, H Ciftci, AG Bozkurt, D Cetin, Z Suludere, İH Boyacı, ... Journal of Nanoparticle Research 16 (10), 1-11 A rapid method for determination of the origin of meat and meat products based on the extracted fat spectra by using of Raman spectroscopy and chemometric method İH Boyaci, RS Uysal, T Temiz, EG Shendi, RJ Yadegari, MM Rishkan, ... European Food Research and Technology 238 (5), 845-852

A novel method for discrimination of beef and horsemeat using Raman spectroscopy IH Boyacı, HT Temiz, RS Uysal, HM Velioğlu, RJ Yadegari, MM Rishkan Food chemistry 148, 37-41 2014 Spectroscopic detection of aspartame in soft drinks by surface-enhanced Raman spectroscopy GG Buyukgoz, AG Bozkurt, NB Akgul, U Tamer, IH Boyaci European Food Research and Technology, 1-9 Glucose determination based on a two component self-assembled monolayer functionalized surface-enhanced Raman spectroscopy (SERS) probe H Torul, H Çiftçi, FC Dudak, Y Adıgüzel, H Kulah, İH Boyacı, U Tamer Analytical Methods 6 (14), 5097-5104 SERS-based direct and sandwich assay methods for mir-21 detection B Guven, FC Dudak, IH Boyaci, U Tamer, M Ozsoz Analyst 139 (5), 1141-1147

Uluslar arası bildiriler

PROJELER

Proje faaliyetleri Devam eden projeler projeler Vibrasyonel spektroskopik yöntemler kullanılarak süt ve süt ürünlerinde menşei (tür) tespiti Destekleyen Kurum: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçe: 270.375,40 TL Hızlı gıdaanalizlerine yönelik NIR sisteminin geliştirilmesi Destekleyen Kurum: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçe: 241.000 TL Investigation of the Synergism between Phage-mediated Biocontrol of Bacteria (PHAGOTHERAPY) and Plant Bioactive Antimicrobials (PHYTOTHERAPY): in vitro and in vivo Trials Destekleyen Kurum: TÜBİTAK Bütçe: 260.360 TL

Proje faaliyetleri Önerilen projeler: Gıda Analizlerinde Kullanılabilecek Referans Malzeme Geliştirme Alt Yapısının Oluşturulması Önerilen Kurum: Kalkınma Bakanlığı 5. GIDA 5.2 Gıda analizlerine yönelik kit, referans malzeme geliştirme

Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler

Eğitim faaliyetleri Analiz hizmeti faaliyetleri

http://www.hugam.hacettepe.edu.tr

Teşekkürler