Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi HÜGAM Hacettepe Üniversitesi Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmail Hakkı Boyacı Müdür
Faaliyetler; Bilimsel yayınlar Proje faaliyetleri Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler
Bilimsel yayınlar Uluslararası bilimsel makale (12 adet) Ulusal ve uluslararası bildiri (4 adet) Uluslararası haber (1 adet)
MAKALELER
Differentiation of fresh and frozen-thawed fish samples using Raman spectroscopy coupled with chemometric analysis HM Velioğlu, HT Temiz, IH Boyaci Food Chemistry 172, 283-290 2015 Rapid analysis of glucose, fructose and sucrose contents of commercial soft drinks using Raman spectroscopy K Ilaslan, IH Boyaci, A Topcu Food Control 48, 56-61 Analysis of Bakery Products by Laser-Induced Breakdown Spectroscopy G Bilge, IH Boyaci, KE Eseller, U Tamer, S Cakir Food Chemistry Development of rolling circle amplification based surface-enhanced Raman spectroscopy method for 35S promoter gene detection B Guven, IH Boyaci, U Tamer, EA Soykut, U Dogan Talanta
Designing multilayered nanoplatforms for SERS-based detection of genetically modified organisms S Uluok, B Guven, H Eksi, Z Ustundag, U Tamer, IH Boyaci Journal of Nanoparticle Research 17 (1), 1-12 2015 Fabrication of an Electrochemical E. coli Biosensor in Biowells Using Bimetallic Nanoparticle‐Labelled Antibodies H Eksi, R Güzel, B Güven, IH Boyaci, AO Solak Electroanalysis 2014 High-yield aqueous synthesis of multi-branched iron oxide core–gold shell nanoparticles: SERS substrate for immobilization and magnetic separation of bacteria U Tamer, A Onay, H Ciftci, AG Bozkurt, D Cetin, Z Suludere, İH Boyacı, ... Journal of Nanoparticle Research 16 (10), 1-11 A rapid method for determination of the origin of meat and meat products based on the extracted fat spectra by using of Raman spectroscopy and chemometric method İH Boyaci, RS Uysal, T Temiz, EG Shendi, RJ Yadegari, MM Rishkan, ... European Food Research and Technology 238 (5), 845-852
A novel method for discrimination of beef and horsemeat using Raman spectroscopy IH Boyacı, HT Temiz, RS Uysal, HM Velioğlu, RJ Yadegari, MM Rishkan Food chemistry 148, 37-41 2014 Spectroscopic detection of aspartame in soft drinks by surface-enhanced Raman spectroscopy GG Buyukgoz, AG Bozkurt, NB Akgul, U Tamer, IH Boyaci European Food Research and Technology, 1-9 Glucose determination based on a two component self-assembled monolayer functionalized surface-enhanced Raman spectroscopy (SERS) probe H Torul, H Çiftçi, FC Dudak, Y Adıgüzel, H Kulah, İH Boyacı, U Tamer Analytical Methods 6 (14), 5097-5104 SERS-based direct and sandwich assay methods for mir-21 detection B Guven, FC Dudak, IH Boyaci, U Tamer, M Ozsoz Analyst 139 (5), 1141-1147
Uluslar arası bildiriler
PROJELER
Proje faaliyetleri Devam eden projeler projeler Vibrasyonel spektroskopik yöntemler kullanılarak süt ve süt ürünlerinde menşei (tür) tespiti Destekleyen Kurum: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçe: 270.375,40 TL Hızlı gıdaanalizlerine yönelik NIR sisteminin geliştirilmesi Destekleyen Kurum: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçe: 241.000 TL Investigation of the Synergism between Phage-mediated Biocontrol of Bacteria (PHAGOTHERAPY) and Plant Bioactive Antimicrobials (PHYTOTHERAPY): in vitro and in vivo Trials Destekleyen Kurum: TÜBİTAK Bütçe: 260.360 TL
Proje faaliyetleri Önerilen projeler: Gıda Analizlerinde Kullanılabilecek Referans Malzeme Geliştirme Alt Yapısının Oluşturulması Önerilen Kurum: Kalkınma Bakanlığı 5. GIDA 5.2 Gıda analizlerine yönelik kit, referans malzeme geliştirme
Döner sermaye üzerinden yapılan hizmetler
Eğitim faaliyetleri Analiz hizmeti faaliyetleri
http://www.hugam.hacettepe.edu.tr
Teşekkürler