İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FORM 3 USE OF THE PRESENT CONTINUOUS TENSE • a)Bu tense ile temel olarak içinde bulunduğumuz anda yapmakta olduğumuz eylemleri anlatırız. Zamanı.
Advertisements

Aşırı, çok fazla & Yeterli, kâfi, yeterince
THE COMPARATIVE AND THE SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
COMPARISON of ADVERBS Zarfların karşılaştırması
COMPARATIVE-SUPERLATIVE
RELATIVE CLAUSES YASEMİN TURAN ( B ) ELT 1.
SUPERLATİVES .Süperlativelerde en az 3 şeyi karşılaştırılır.
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
Present Continuous Tense
COMPARATIVES.
Adjectives / Sıfatlar Adverbs / Zarflar
Click to add title in here
SIMPLE PRESENT TENSE SPELLING RULES
COMPARATIVES and SUPERLATIVES
ADJECTIVES (SIFATLAR)
MAKING SIMPLE INQUIRIES
UNIT 3 IMPROVING ONE’S LOOK
THE SIMPLE PAST TENSE.
EXPRESSING PURPOSE, CAUSE AND RESULT AND GIVING REASON
Yabancı Dil- II Bölüm - 4.
PRESENT CONTINUOUS TENSE
Comparative (karşılaştırmalı) forms of ADJECTIVES
ADJECTIVE + preposıtıon combınatıons ( SIFAT + EDAT kombinasyonları)
SORU CÜMLESİ (?) (QUESTIONS)
THE PRESENT CONTINuOUS TENSE POSITIVE aND NEGATIVE SENTENCES
COMPARATIVE ADJECTIVES.
İNGİLİZCE TOO / ENOUGH TOO / ENOUGH.
İNGİLİZCE MAKING SUGGESTIONS
İNGİLİZCE WHEN / WHILE WHEN / WHILE.
BECAUSE, BUT (ÇÜNKÜ,AMA)
 THE 2. The, evrende tek olan ve dolayısıyla belirli olan şeylerle kullanılır: 1. The, daha önce sözü edilen ya da karşı tarafça zaten bilinen kişi.
SMELL TH İ NK SEE FEEL CONS İ DER TASTE APPEAR EXPECT.
Tercihlerimizi Prefer yapısını kullanarak ifade ederiz.
Tercihlerimizi Prefer yapısını kullanarak ifade ederiz.
Hoşlandığımız şeylerden bahsederken ( I LIKE….)
Sıfat olan kelimeler ismi, Zarf olan kelimeler de fiili
SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
POSSESSIVE PRONOUNS.
Upturn in English 1st Week
 The water is cold.  Everything became clear.
PRESENT CONTINUOUS © 2016 ingilizcebankasi.com.
COMPARISON OF ADJECTIVES (sıfatlarla karşılaştırma)
SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
Prefer nedir ???? I prefers football to volleyball We prefer watching movies I prefer documantaries to TV series.  ‘’prefer’’ kelimesinden sonra yukarıdaki.
P RESENT C ONTINUOUS T ENSE ( Şimdiki zaman ). Konuşma anından önce başlayan, konuşma anında devam eden ve muhtemelen bir süre daha devam edecek olayları.
Comparatives and superlatives Comparative:karşılaştırma Superlative:en üstünlük anlatma.
AD:TÜLİN SOYAD:KAYA SINIF:7/B NO:168 KONU:COMPORİTİVE.
7/A ^^QUİZ SHOW^^
COMPARATIVE ADJECTIVES.
COMPARATIVES ! İki kişi veya iki nesneyi bir özellik açısından karşılaştırırken kullanılır. The rabbit is fast. The turtle is slow. The rabbit is faster.
ADJECTIVES SIFATLAR.
MY HOME Hello guys now tell you the house I'm living in.
ADJECTIVES. Adjectives (sıfatlar): isimleri niteleyen, özelliklerini belirten kelimelerdir. Sıfatlar, ismin rengini, büyüklüğünü, yaşını, miktarını, kalitesini.
PRESENT CONTINUOUS TENSE
Present Continuous Tense
COMPARATIVE ADJECTIVE
CONDITIONALS TYPE
Present Continuous Tense
COMPARATIVE ADJECTIVES.
PRESENT CONTINUOUS. Present continuous (am/is/are + V-ing) I am (=’m) playing football today. He She It is (=’s) We You They are (=’re)
KONU COMPARAT İ ES ÖğReTmEn BaYrAm ÇuBukÖğReTmEn BaYrAm ÇuBuk Ö ğ ReNc İ Ad SoYaD FaTiH UsLu Ö ğ ReNc İ No 253 ÖğReNçİnİn SıNıFı 7/HÖğReNçİnİn SıNıFı 7/H.
E ğ itim Ö ğ retim Yılı 2.Dönem İ ngilizce Proje Ödevi KONU:Comparatives Ö ğ retmenin Adı - Soyadı:Gizem SAVA Ş Ö ğ rencinin Adı - Soyadı:Z.Sude.
COMPARATIV ES. COMPARATIVES  How can we make comparisons?  Comparative adjectives  Comparison with one syllabel adjectives  Comparison with more than.
AS AS NOT AS AS COMPARISONS.
CONDITIONALS TYPE
İNGİLİZCE THE FUTURE TENSE ( BE GOING TO ). Be going to gelecek zamanda olan bazı olayları ifade etmek için kullandığımız bir yapıdır. İNGİLİZCE THE FUTURE.
 İngilizcede sıfatın sonuna –er eki, veya başına more kelimesini getirerek oluşturduğumuz comparati- ves yapısı Türkçede mukayese sıfatlarına karşılık.
Present Continuous Tense
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
COMPARATIVES (DAHA)
Sunum transkripti:

İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS

İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Comparatives İngilizcede sıfat veya zarfların üstünlük derecelerini belirtirken kullanılan yapıdır. Bu dersimizde iki varlığı sıfatları kullanarak karşılaştırmayı öğreneceğiz.

İki varlığı karşılaştırırken uyulan bazı kurallar vardır. Bu kurallar: İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS İki varlığı karşılaştırırken uyulan bazı kurallar vardır. Bu kurallar:

İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS İki nesneyi veya insanı karşılaştırırken eğer sıfat tek veya iki heceli bazı sıfatlarda; sıfatın sonuna –er takısı gelir ve sıfatın ardından karşılaştırdığımız diğer unsurdan bahsetmeden önce than kelimesi gelir. My father is taller than me.

İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Sıfatın sonuna –er takısı gelirken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Sıfatın sonu bir sessiz harf ve –y ile bitiyorsa –er takısı gelirken –y düşer –ier takısı gelir. tidy - tidier Mark is tidier than me.

Antalya is hotter than Erzurum. İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Sonu ‘bir sessiz + bir sesli + bir sessiz’ harfle biten sıfatlara –er takısı gelirken sondaki sessiz harf yinelenir hot-hotter Antalya is hotter than Erzurum.

My room is wider than yours. İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Sonu –e harfi ile biten sıfatlarda ise –er takısı gelirken sadece –r takısı gelir. wide-wider My room is wider than yours.

İstanbul is more crowded than Bayburt. İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS İki veya daha fazla heceli sıfatlar ile karşılatırma yapılırken sıfatların önünde “more” kullanılır. İstanbul is more crowded than Bayburt.

I think watching TV is more boring than playing chess. İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Sonu –ed, -,ing ve –ous takıları ile biten sıfatlar ile karşılaştırma yaparken, o sıfatların sonuna –er takısı gelmez. Bu tarz sıfatların önünde “more” kullanılır. I think watching TV is more boring than playing chess.

İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Bazı sıfatlar ise karşılaştırma yaparken sonuna –er takısı veya önüne more almazlar. Bu sıfatlar: Adjective Comparative good better bad worse far farther/further much / many more little less

My grades are worse than yours. İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS My grades are worse than yours.

EXERCISES İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Fill in the blanks with the comparative forms of the adjectives Porsche Cayman is ……………..………………….. (expensive) Tofaş Şahin. more expensive than I think laptops ….…………….. (good) desktops. better than An elephant is …….…………… (big) a mouse. bigger than 4. Eating fruits is ……………………. (healthy) eating junk food. healthier than 5. Playing football is …….…………….……. (tiring) listening to music. more tiring than

İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS